احمد قلعهبانی، معاون وزير نفت ايران در مورد تحريم نفت ايران از سوی فرانسه و خبر خريد نفت خام از سوريه اظهارنظر کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، احمد قلعهبانی، معاون وزير نفت ايران، امروز جمعه چهارم آذرماه (۲۵ نوامبر) درباره تحريم نفت ايران از سوی دولت فرانسه گفت: “شرکت ملی نفت ايران هيچگونه نفت خامی به فرانسه صادر نمیکند که مشمول تحريم قرار بگيرد.”
برنارد والرو، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، روز گذشته ضمن اعلام اينکه فرانسه ديگر از ايران نفت نمیخرد گفت دولت اين کشور اين تصميم را در ارتباط با همپيمانان اروپايی خود گرفته است.
والرو با استقبال از فشارهای بيشتر عليه ايران گفت: “ما تحريمهای بيشتری نيز پيشنهاد کردهايم و بهطور يکجانبه تحريم نفت ايران را اجرا خواهيم کرد.”
برپايه آمار وزارت انرژی آمريکا (EIA)، در سال ۲۰۱۰ ميلادی فرانسه تنها دو درصد از نفت ايران که ۴۹ هزار بشکه در روز است، سهم داشته است.
اما شرکت توتال فرانسه در سال ۲۰۱۰، ۴۵ ميليون بشکه نفت خام که معادل ۱۲۳ هزار بشکه در روز است به مبلغ ۲.۵ ميليارد يورو خريده است. اين بدان معناست که توتال در فعاليتهای تجاری خود در سال گذشته ۵.۵ درصد از صادرات نفت ايران را خريده است.
احمد قلعهبانی، معاون وزير نفت: شرکت ملی نفت ايران هيچگونه نفت خامی از سوريه خريداری نکرده است
شرکت توتال که از نيمه سال ۲۰۱۰ فروش توليدات پالايششده به ايران را متوقف ساخت هنوز فعاليتهای کوچکی با شرکتهای ايرانی دارد.
احمد قلعهبانی گفت: “ايران با در اختيار داشتن بيشترين ذخاير نفت و گاز طبيعی از جايگاه قابل توجهی در بازار انرژی جهان برخوردار است و ناديده گرفتن ايران در مبادلات جهانی نفت و گاز پذيرفتنی نخواهد بود.”
معاون وزير نفت و عضو هیأت مديره شرکت ملی نفت ايران همچنين در مورد تحريم فروش تجهيزات توسط کانادا به صنعت نفت ايران، گفت: “ايران از کانادا تجهيزات نفت و گاز وارد نمیکند و اين کشور در تأمين کالا و تجهيزات صنعت نفت ايران جايگاهی ندارد”
پيش از اين آمريکا و بريتانيا از روز دوشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۰ (۲۱ نوامبر) تحريمهای تازهای عليه ايران برقرار کردند.
بريتانيا بانک مرکزی و مؤسسات مالی ايران را تحريم و تمام معاملات اقتصادی خود را با اين کشور متوقف کرد و آمريکا نيز ايران را در فهرست “بزرگترين” حاميان پولشويی قرار داد. ايالات متحده همچنين صنعت پتروشيمی ايران را تحريم کرد.
دولت کانادا نيز خبر داد که تحريمهای تازهای عليه بخش انرژی ايران اعمال میکند.
تکذيب خريد نفت از سوريه
احمد قلعهبانی در بخش ديگری از سخنان خود در مورد خبر خريد نفت از سوريه توسط ايران گفت: “اين موضوع به هيچ عنوان صحت ندارد.”
معاون وزير نفت تأکيد کرد: “شرکت ملی نفت ايران هيچگونه نفت خامی از سوريه خريداری نکرده است.”
خبرگزاری رويترز چند روز پيش خبر داد ايران در هفته جاری يک محموله نفت خام از سوريه خريداری کرده است.
برپايه اين گزارش سوريه برای نخستين بار از اواخر ماه سپتامبر گذشته تاکنون نفت خام صادر کرد و ايران مقصد اين صادرات بوده است.
رويترز نوشت مجموعهای وابسته به دولت ايران يک محموله نفت به وزن ۸۰ هزار تن معادل ۵۸۶ هزار و ۴۰۰ بشکه از سوريه خريداری کرد. اين محموله نفت شامل ۵۰ هزار تن نفت سنگين و ۳۰هزار تن نفت سبک است.
اين خبرگزاری پيشبينی کرد که پس از ايران، هند، روسيه و چين نيز به صف مشتريان نفت خام سوريه اضافه خواهند شد.
پيش از اين، کشورهای اروپايی ۹۵ درصد از نفت صادراتی سوريه را وارد میکردند و کشورهای آلمان، ايتاليا ، فرانسه و هلند بهترتيب بزرگترين مشتريان نفت خام سوريه بودند.
اما آمريکا و اروپا تحريمهای تازهای را عليه صنعت نفت سوريه اعمال کردند که باعث شد صادرات نفت خام سوريه بهدشواری صورت گيرد. اروپا خريد نفت از سوريه را تحريم کرده است.
اتحاديه اروپا و آمريکا دولت سوريه را به سرکوب شديد مخالفان حکومت بشار اسد متهم میکنند. اتهامی که دمشق آن را رد میکند.
سوريه از فروردين گذشته تاکنون با موجی از اعتراضات داخلی عليه حکومت بشار اسد، رئيس جمهور اين کشور و پايان ۴۱ سال حکمرانی خانواده اسد و حزب بعث بر اين کشور روبهرو است.
سازمان ملل متحد شمار کشته شدگان غيرنظامی در اين مدت را بيش از ۳۵۰۰ نفر اعلام کرده است.
مبارک باشد که نمردیم و واردات نفت هم دیدیم. لابد سوریه و ایران چند تا کشتی حامل نفت را بین دو کشور روانه میسازند و هر یک نفت را خالی میکند و سپس همان نفت را پر میکند و باز روز از نو روزی از نو.
این است نتیچه دنباله روی از تفکر اخوند که از دو سوراخ میان تنه به دنیا مینگرد. نه محیط زیست برایش معنی دارد و نه احساسات انسان و نه اقتصاد پویا. اختصاد که مال خر است محیط زیست هم که با طویله فرقی ندارد احساسات انسانی هم که جای خود دارد. چه فرقی میکند که یکی زنده باشد یا نباشد.
کاربر مهمان / 25 November 2011
بسیار خوب حالا وقتی نفت روی دستتان باد کرد و هیچکس انرا نخرید و مجبور شدید سهام ده بشکه ای به مردم ایران بفروشید تا شاید در 4 سال اینده مشتری پیدا شود شما را خواهیم دید.
حتما اقای قاسمی در چهار سال اینده وقتی نفت باز هم روی دستتان ماند به مردم خواهد گفت بیایید تو صف بایستید و پولتان را از بانکهای ورشکسته پس بگیرید. یا اینکه میهوانید بشکه های نفت فروش نرفته را از ما بگیرید ببرید خانه و انرا به بنزین و گازوییل و عیره تبدیل کنید. لابد به تعدادی دیگ و قابلمه و ملاقه هم نیاز است که از هم اکنون سپاه دست اندکار واردات غیر قانونی ان از طزیق اسکله های فراقانونی است.
کاربر مهمان / 25 November 2011
قماربازی اینان مثل آن قماربازی ست که از مردی فقط بیضه دارد و هر دم همه چیز را قربانی این تنها مردانگی می کند. به تخمم از آن جا می آید. اگر غرب مثل شما ها شرف دارد که هیچ اما اگر حتا یک میلیاردیم نازلترینم بشرات و حشرات شرف داشته باشد آنوقت است که نفت را تحریم عملی می کند و آنگاه هر ایرانی یک بمب خواهد شد بر علیه این دین و این ایملان و خصوصا این روحانیت. آما آیا غرب مثل شماست یا نه این پرسشی ست که پاسخش بزودی داده خواهد شد.
کاربر مهمان / 25 November 2011
این ساده انگاری است که فکر کنیم اروپا و امریکا خرید نفت ایران و سوریه را تحریم کنند.البته تا منظور از تحریم چه باشد؟انان نفت را مستقما از ایران و سوریه نمی خرند، بلکه از کارتل های نفتی میخرند.مثلا از شرکتهای نفتی چین نفت ایران یا سوریه را میخرند و مدعی هستند که ایران و سوریه را تحریم کرده اند.نیاز اروپا به نفت و بنزین در این شرایط بد اقتصادی نتنها کم نشده،بلکه با امدن فصل زمستان بیشتر هم شده است.فراموش نکنید که اگر از ایران و سوریه به صورت مستقم و یا غیر مستقیم نفت خریداری نشود،قیمت بنزین و نفت و گازوئیل در اروپا حد اقل یک سوم افزایش یافته و مواد پتروشیمی دوبرابر قیمت خواهد شد و برخی از کارخانه ها و کارگاه های وابسته به نفت هم ورشکسته میگردند.
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 25 November 2011