لویه جرگه سنتی افغانستان با صدور قطعنامه‌ای ۷۶ماده‌ای ضمن اعلام موافقت با بستن پیمان استراتیژیک با امریکا وادامه روند مصالحه با شورشیان به کار خود پایان داد.

 
در این قطعنامه که بعد از ظهر شنبه ۲۸آبان در مراسم پایانی لویه جرگه خوانده شد از پیمان استراتژیک با امریکا به عنوان یک ضرورت نام برده شده که در راستای تامین امنیت و بهبود اقتصاد افغانستان مهم است.
 
حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان طی سخنانی در جمع شرکت‌کنندگان دراین نشست گفت که از نتایج این قطعنامه حمایت می‌کند و آن را عنوان “نظر نمایندگان ملت افغانستان” اجرا خواهد کرد.
 
رئیس جمهور افغانستان  همچنین در بخشی از سخنان خود از تلاش نیروهای امنیتی این کشور به خاطر تامین امنیت این نشست به قدرانی کرد.
 
در نشست لویه جرگه (نشست بزرگ سنتی) ‌ که چهار روز پیش در شهر کابل راه اندازی شد حدود دو هزار تن از نمایندگان اقشار مختلف مردم افغانستان از ۳۴ولایت این کشور شرکت کرده بودند.
 
طالبان پیش از برگزاری لویه جرگه با اعلام اینکه به طرح امنیتی این نشست دست یافته‌اند، تاکید کرده بودند به این نشست به خاطر بحت و گفتگو در مورد پیمان استراتژیک با آمریکا، ‌ حمله خواهند کرد.
 
شرکت‌کنندگان لویه جرگه با ارایه قطعنامه مشورتی خود به دولت افغانستان با ایجاد پایگاه‌های نظامی موافقت کرده‌اند اما پیش شرط‌هایی را شبیه آنچه که قبلا از سوی حامد کرزی، ‌رئیس جمهور افغانستان گفته شده بود، در این قطعنامه گنجانده‌اند.
 
قطعنامه لویه جرگه  تاکید کرده است که باید مکانیزم مصالحه با شورشیان تغییر کند و دولت افغانستان با کسانی وارد گفتگو شود که دارای آدرس مشخص هستند و قانون اساسی و دست آوردهای نظامی کنونی این کشور را می‌پذیرند
در قطعنامه گفته شده که امریکا باید به مقدسات دین اسلام، ‌ فرهنگ و رسوم، ‌ استقلال و حاکمیت ملی افغانستان احترام بگذارد و قوانین افغانستان را رعایت کند.
 
توقف تمام عملیات شبانه و بازرسی خانه‌های مردم که از سوی نیروهای خارجی و بدون هماهنگی با دولت افغانستان صورت می‌گیرد، بستن زندان‌های امریکایی در افغانستان و برگرداندن زندانی‌های افغان به این کشور از دیگر شروط مطرح شده دراین قطعنامه است.
 
قطعنامه لویه جرگه بر استقرار پایگاه‌های نظامی امریکا در مناطق مرزی به خاطر دفع تهدید خارجی بر علیه افغانستان، ‌ محدود بودن زمان حضور نظامی امریکا در افغانستان وعدم مصونیت قضایی نیروهای خارجی در این کشور تاکید کرده است.
 
تقویت و تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان توسط امریکا از دیگر درخواسته‌های است که در این قطعنامه گنجانده شده است.
 
قطعنامه لویه جرگه همچنین تاکید کرده است که باید مکانیزم مصالحه با شورشیان تغییر کند و دولت افغانستان با کسانی وارد گفتگو شود که دارای آدرس مشخص هستند و قانون اساسی و دست آوردهای نظامی کنونی این کشور را می‌پذیرند.
 

قطعنامه لویه جرگه در مورد پیمان استراتژیک با امریکا جنبه مشورتی دارد که بعد از امضاء‌ از سوی دولت افغانستان و تصویب آن از سوی پارلمان این کشور، جنبه اجرایی می‌گیرد.