عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران در جمع متخصصان زلزلهشناسی از آمادگی نصب دستگاههای جدید لرزهنگاری و جیپیاس، سیستم ماهوارهای موقعیتیاب جهانی، در مناطق مختلف کشور خبر داد.
رحمانی فضلی در این نشست ضمن اعلام این خبر از سازمان لرزهنگاری و سازمان نقشهبرداری خواست تا مناطق اولویتدار خود را برای نصب دستگاههای جدید به سازمان مدیریت بحران معرفی کنند.
مهدی رحمتی، رئیس پایگاه اطلاعات لرزهای ایران، جمعه گذشته گفته بود که در حال حاضر در سراسر کشور ۱۲۵ دستگاه لرزهنگاری مستقر است. او گفته بود که بر اساس برنامه ششم توسعه قرار است که دستگاههای لرزهنگاری تا پنج سال آینده به ۴۵۱ دستگاه برسد.
دستگاههای لرزهنگار در مناطقی که لرزهخیز هستند نصب میشوند. این دستگاهها سرعتنگار هستند که در ایستگاههای مرکز لرزهنگاری با استفاده از آنها مکان و بزرگی زمینلرزهها بهدست میآید.
از جمله ایستگاههای لرزهنگاری در ایران میتوان به ۶ ایستگاه لرزهنگاری در تهران، یک ایستگاه لرزهنگاری در البرز؛ ۶ ایستگاه در مازندران، ۴ ایستگاه در قزوین، ۳ ایستگاه در سمنان و یک ایستگاه در قم اشاره کرد.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست با متخصصان زلزلهشناسی گفت سازمان لرزهنگاری و نقشهبرداری موظف به شناسایی مناطق اولویتدار برای نصب دستگاههای جدید لرزهنگاری و جیپیاس شدند.
وزیر کشور همچنین از استاندار تهران و رئیس سازمان مدیریت بحران خواست تا هر چه سریعتر نسبت به ایجاد ایستگاه لرزهنگاری در شهرستان ملارد اقدامات لازم را انجام دهند.
ملارد یکی از مناطق اطراف تهران است که مرکز دو زلزله اخیر بوده است. بامداد چهارشنبه ۶ دی زمینلرزهای به بزرگی ۴٫۲ ریشتر در نزدیکی ملارد رخ داد. مشابه این زلزله به بزرگی ۵.۲ ریشتر نیز چهارشنبه ۲۹ آذر در اطراف تهران بهوقوع پیوست. در این دو زلزله در مجموع نزدیک به ۱۰۰ نفر زخمی شدند و دو نفر جان خود را از دست دادند.
ایران جزو ۱۰ کشور زلزلهخیز دنیاست و بیشتر نقاط آن روی گسل قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
معلوم نیست تا حالا چرا تکانی بخودتان نمیدادید؟
روزبه / 29 December 2017