ايالات متحده و بريتانيا در تدارک حمله موشکی پيشگيرانه به تأسيسات هستهای ايران هستند.
پس از اسرائيل اکنون خبر میرسد بريتانيا و آمريکا نيز در نظر دارند عليه فعاليتهای هستهای ايران اقدام نظامی صورت دهند. اين خبر را روزنامه گاردين، چاپ بريتانيا، امروز پنجشنبه ۱۲ آبانماه منتشر کرده است.
به نوشته گاردين، وزارت دفاع بريتانيا در کنار ايالات متحده نقشههايی را برای مداخله و عمليات نظامی عليه ايران تدارک ديدهاند.
برپايه اين طرح آنها میخواهند با حمله هوايی تأسيسات هستهای ايران را مورد هدف قرار دهند و ناوهای جنگی خود را در منطقه مستقر سازند.
در اين طرح از عمليات زمينی استفاده نخواهد شد.
به گفته گاردين، با پايان يافتن عمليات نظامی در ليبی اينک جمهوری اسلامی ايران در نوک توجه مقامات بريتانيا قرار گرفته است.
پيش از اين روزنامه فيگارو، چاپ فرانسه اعلام کرده بود گزارش آژانس بينالمللی انرژی اتمی در مورد فعاليتهای هستهای ايران که قرار است هفته آينده در نشست وين شورای حکام در روز ۱۷ نوامبر ارائه شود؛ شديدترين و مهمترين گزارش عليه ايران است.
گاردين مینويسد باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا، مايل نبود تا پيش از انتخابات آينده رياست جمهوری در اين کشور جبهه تازهای بگشايد اما نگرانی از گزارشهای سرويسهای اطلاعاتی و افزايش لحن متخاصم جمهوری اسلامی ايران به چنين اقداماتی میتواند سرعت بخشد
تارنمای روزنامه فيگارو شامگاه پنجشنبه ۲۱ مهرماه (۱۳ اکتبر) نوشت آژانس بينالمللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود اعلام کرده که ايران در حال ساخت بمب هستهای است.
فيگارو نوشت بر پايه اطلاعاتی که در اختيار اين روزنامه قرار گرفته در اين گزارش مدارک موجود ماهيت نظامی برنامه هستهای ايران را برای دستيابی به بمب هستهای ثابت میکنند.
پيش از آن نيز يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۲۱ شهريورماه سال جاری (۱۲ سپتامبر ۲۰۱۱) گفته بود که بهطور فزاينده نگران فعاليتهای احتمالی ايران در زمينه توسعه “موشک هستهای” است.
يافتههای گزارش تازه آژانس بينالمللی انرژی اتمی در مورد فعاليتهای هستهای ايران میتواند آمريکا را برای اجرای يک عمليات نظامی به اسرائيل که خواهان برخورد قاطع نظامی با ايران است، نزديک سازد. در اين صورت بريتانيا نيز به اين عمليات خواهد پيوست.
گاردين مینويسد باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا، مايل نبود تا پيش از انتخابات آينده رياست جمهوری در اين کشور جبهه تازهای بگشايد اما نگرانی از گزارشهای سرويسهای اطلاعاتی و افزايش لحن متخاصم جمهوری اسلامی ايران به چنين اقداماتی میتواند سرعت بخشد.
به گفته گاردين تحريمها و حملات سايبری به تأسيسات هستهای ايران مانع از آن نشدهاند که جمهوری اسلامی را از گسترش “زرادخانه” خود بازدارند.
اين روزنامه میافزايد مقامات ايران کارآمدترين نيروگاههای خود را در يک پايگاه نظامی در کوههای اطراف شهر قم واقع در ۱۵۰ کيلومتری جنوب غربی تهران راهاندازی کردهاند.
وزارت دفاع بريتانيا برپايه گزارشهای اطلاعاتی، از آن نگران است که ايران توانسته باشد تمامی تأسيسات خود را در طول يک سال گذشته چنان پنهان کرده باشد که دسترسی به آنها با موشک ناممکن شده باشد.
روزنامه گاردين بهنقل از يک سخنگوی وزارت دفاع بريتانيا که نام او فاش نشده، نوشته است: “دولت بريتانيا معتقد است که استراتژی موازی فشار و ايجاد تعهد بهترين گزينه برای رويارويی با تهديدات هستهای ايران و جلوگيری از درگيری در منطقه است. ما در پی راهحل مذاکره هستيم اما تمامی گزينههای ديگر بايد مورد نظر قرار گيرند.”
در صورت موافقت با عمليات نظامی عليه تأسيسات هستهای ايران، اين حمله احتمالأ بهار آينده اجرا خواهد شد.
ديگر مسئولان بريتانيايی چنين عمليات گستردهای را نسبی میبينند و معتقدند مقامات نظامی تمام گزينهها را مطالعه میکنند تا خود را برای چنين موقعيتی آماده سازند.
کشورهای غربی معتقدند برنامه هستهای ايران پوششی برای دستيابی به سلاح هستهای است ولی ايران اين موضوع را رد کرده و میگويد برنامه هستهای خود را برای مقاصد صلحآميز استفاده میکند.
مردم ایران الزاما و ضرورتا و اضطرارا هزینه ی سنگینی را بابت خاموشی خود خواهند پرداخت. این مردم به خاطر تحمل حکومتی چنین بیشرف و چنین آدمکش و چنین سارق و چنین تروریست و تروریست پرور هزینه ای را پرداخت خواهد کرد که ملیونها بار سنگین تر از هزینه ای خواهد بود که اگر از خانه بیرون می آمد و این رژیم ضد بشری را سرنگون می کرد. به آن مردک احمق و حقه باز بگویید بیدار شو برادر آری این چنین شد.
نورزاد از شمال / 03 November 2011
اگر حمله ای به ایران بشه ، همه ما بدبخت و خار میشیم تو این دنیا و تا بیایم این کشور را درستش کنیم . به سن ما قد نمیکشه. باید همه چیز توسط مردم با یکپارچگی باشه .
impossible is nothing
we are’nt weak than libiya people
steve / 03 November 2011
با همان هواپيماي فرانسوي و راديوي انگليس که اين قافله را از خارج بمردم ايران انداختيد برگردانيد..
مال بد مال خودتان …
جنگ راه حل نيست …
بهترين راه حل پشتيبانی از برقراری قانون ودموکراسی و حکومت عقل و تجربه و تخصص و برکناري حکومت تهجر و خرافات و مردم فريبي و دروغ و دزدي درايران است …
کاربر مهمان / 04 November 2011
اين رژيم در حال فروپاشي است و با تحريم بانک مرکزي و بستن صادرات نفت و نبودن پول و نارضايتي شديد مردم بسرعت سقوط خواهد کرد و نيازي به حمله نظامي نميباشد..
اين آرزوي آخوندهاست که کشور را بجنگ ديگر بکشند و به حکومت ننگين ادامه دهند…
کاربر مهمان / 04 November 2011
اگر حرف آقایان درست باشد پس چرا حاضرند برای مقاصد صلح آمیز چنین هزیته ای بپردازند؟ البته از خوذشان که هزینه نمیکنند این جان و مال مرذم است که دود هوا میشود. هزینه آقایان صرف وقت برای خوردن به اسلوب 21 انگشتی است.
این حکومت دنیا و آخرت 3تسل ازز ایرانیان را نابود کرده است ولی هنوز به هدف نهائی که نابودی ایران است چند گامی مانده است. ما هنوز داریم چوب بی کفایتی و بی سیاستی آریا مهر را میخوریم که در عمرش یک کار به موقع نکرد.
کاربر مهمان / 04 November 2011
این ها هیچ غلطی نمی کنن.. همش حرفه !.. بشنو ولی باور مکن ×! این ها دست آخوندا رو از پشت بستن.
بلوچ / 04 November 2011
@ steve
خیلی خیلی ببخشید جسارته، ولی کدوم بدبختی و خاری؟ محبتات ۳۲ سال گذشته حاکمان در ایران مثل اعدام و شکنجه و ابراز علاقه به سبک کهریزکی باعث افتخارر مردم بوده ما خبر نداشتهایم. آمریکا باید برای خار و بدبخت کردن ایران، کنواسیونهای بینالمللی که هیچ، قانون اساسی خودش که هیچ، حتی اون یک مقدار وجدانی رو که سیاستمدارشون دارند رو هم زیر پا بگذاره تا بتونه این بلاها رو سر مردم ایران بیاره و اصلا بیاره که چی. در ضمن کدام نابودی؟ اختلاصهای ۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ میلیاردی نکنه براتون جزو امور جهادسازندگی هست. آیا زدن پالایشگاهایی رو که رضا شاه ۹۳ سال پیش ساخته و ارزش موشکهایی که امریکا قراره بهشون بزنه بیشتره رو نابودی میبینید یا فراری دادن و زندان کردن سرمایههای اصلی مملکت یعنی جوانان و نخبگان مملکت. نه عزیز بازنده این جنگ فقط و فقط جمهوری اسلامی و طرفدارنش هستند. غرب هم مثل همه خسارتش رو پای صاحبخونه یعنی ما مردم حساب خواهد کرد وقتی خودمون عرضه نداریم خانهمون رو پس بگیریم تا از درون اون خانه تمام محله به گند کشیده نشه. این هم که جنگ زیر ساخت کشور رو نابود میکنه همهاش حرف هست. اولا ایران فرهنگ هیچ چیزی رو بصورت تودهای نداره چه برسه به زیر ساخت داشتن. کدوم زیرساخت؟ دوما هروقت فرهنگ یک چیزی باشه انوقت میشه مثل ژاپن و کل اروپای بعد از جنگ جهانی در طول ۲۰ سال همه رو نوسازی کنی. عکسهای اروپای ۱۹۴۵ رو با ۲۰ سال بعد مقایسه کنید. پس باید به فکر بیفرهنگی ایران بود، چه با جنگ چه بی جنگ. وگرنه کشور اینقدر ثروت داره که ۱۰ بار دیگه هم میشه رفت اروپا و امریکا کارخانه خرید. از قدیم گفتند خلایق هر چه لایق.
کاربر مهمان / 04 November 2011