در حادثه غرق شدن قايق پناه‌جويان در مسير دريايی استراليا، دست‌کم هفت پناه‌جو کشته و ۲۰ تن ناپديد شده‌اند.

اين قايق که حامل ۷۰ پناه‌جو بود، بامداد روز گذشته پس از دو ساعت سفر در آب زمانی که بندری در جاوای مرکزی را ترک کرده بودغرق شد.

مقامات گفته‌اند ممکن است آمار قربانيان اين رويداد افزايش يابد. آن‌ها همچنين غرق شدن دو پناه‌جوی جوان را تأييد کرده‌اند.

يک سخنگوی پليس اندونزی گفته است قايق ياد شده در نزديکی جزيره نوساکامبانگانگ Nusakambangan بين جاوای مرکزی و غربی در آب غرق شده است.

شمس‌الدين رئيس پليس دريايی اندونزی گفته است: “کشته‌شدگان شناسايی شده‌اند، آن‌ها افغانی و پاکستانی هستند و کسانی که در اين حادثه جان سالم به‌در برده‌اند بيشتر ايرانی هستند.”

پليس اندونزی: کشته‌شدگان افغانی و پاکستانی و کسانی که جان سالم به‌در برده‌اند بيشتر ايرانی هستند

آگوس سنتوس، رئيس پليس شهر سياميس اندونزی گفته است: “در حال حاضر عمليات نجات ادامه دارد، ما هنوز هم در جست‌وجوی قربانيان ديگراين حادثه هستيم.”

در سال ۲۰۰۱ ميلادی ۱۴۰ تن از پناه‌جويان افغان در جزيره نوساکامبانگانگ اندونزی پس از آن‌که قايق‌شان در مسير جزيره کريسمس استراليا در يک هوای تند توفانی غرق گرديد، بازداشت شدند.

همچنين در ۱۵ دسامبر سال گذشته ۵۰ پناه‌جو زمانی غرق شدند که قايق چوبی آن‌ها با صخره‌های جزيره کريسمس برخورد کرد.

اغلب قاچاقچيان، پناه‌جويان را در قايق‌های چوبی نامطمئن که توانمندی سفر دريايی طولانی را ندارد به استراليا می‌فرستند.

انتظار می‌رود اين‌گونه رويدادها در چند ماه آينده ادامه يابد زيرا در اين فصل از سال معمولأ مسير دريايی بين اندونزی و استراليا خطرناک و توفانی است.

در اين فصل از سال باران‌های سنگينی نسبت به حدطبيعی در شمال استراليا می‌بارد، اين باران‌های سنگين باعث توفان در درياهای شمال استراليا گرديده و دريا را برای قايق‌های چوبی و ماهی‌گيری اندونزی ناامن می‌سازد.