مقامات ايران در ديدارهای خود با مسئولان کشورهای عربی بهويژه عراق از ورود ريزگردهای آلاينده به خاک اين کشور گلهمند هستند.
خبرگزاری نيمهدولتی فارس در رابطه با گزارش اخير سازمان بهداشت جهانی در مورد آلودگی هوا در شهرهای جهان، آمريکا را عامل اصلی آلودگی هوا در شهرهای ايران دانست.
سازمان بهداشت جهانی در تازهترين بررسی خود اعلام کرد که شهرهايی در ايران (اهواز و سنندج)، هند، پاکستان و پايتخت مغولستان در ميان آلودهترين شهرهای جهان از نظر آلودگی هوا هستند.
اين سازمان جهانی در گزارش خود آورد که “شهر اهواز، مرکز استان خوزستان، با اختلاف چشمگير نسبت به ديگر شهرهای جهان در صدر آلودهترين شهرها از نظر ذرات معلق در هوا کوچکتر از ۱۰ ميکرومتر است.”
ميزان سالانه اين آلودگی در اهواز ۳۷۲ ميکروگرم در هر متر مکعب بوده است. صنايع سنگين و کيفيت پايين سوخت دو علت مهم آلودگی در اين شهر يک ميليون و ۳۰۰ هزار نفری اعلام شده است.
بر اساس اين گزارش، اولان باتور، پايتخت مغولستان با آلودگی ۲۷۹ ميکروگرم در هر متر مکعب در رده بعدی و سنندج با ۲۵۴ ميکروگرم در رده سوم قرار دارد.
در خردادماه سال جاری گرد و غبار در ۲۰ استان کشور گزارش شد و حتا تهران را تا مرز تعطيلی کشاند
خبرگزاری فارس در گزارش خود آورده است: “تمام آلايندهها از عراق وارد ايران و بهويژه شهرهای جنوبی و جنوب غربی کشور می شوند.”
فارس میافزايد: “ريشه اين زخم که طی هشت سال گذشته دهان باز کرده است به اعتقاد مسئولان، جنگافروزی آمريکا در عراق است.”
اين گزارش ادامه میدهد: “زمينهای بیآب و علف و بيابانهای عراق که کانونهای ذرات معلق بودند و طی سالها ديگر تثبيت شده بودند با حملات نظامی آمريکا، زير و رو شدند و دوباره برای ايجاد آلودگی، جان دوباره گرفتند.”
گزارش فوق با تأکيد بر اينکه “بهترين روش برای جلوگيری از پراکندگی ذرات معلق در عراق، مالچپاشی زمينها و هورهای خشک شده است”، میافزايد: “مالچپاشی بيابانها نيز که تا پبش از حشور آمريکايیها انجام میشد با شروع جنگ بهدست فراموشی سپرده شد که با وضعيت فعلی عراق که درگير حضور اشغالگران است، مالچپاشی منابع آلاينده، اولويت صدم بهشمار میرود.”
مالچ ماده چسبناکی است که از ریشه گیاهی یا نفتی گرفته میشود و برای تثبیت خاک بیابانها بهکار میرود.
فارس عامل ديگر را نابودی کشاورزی عراق در سالهای اخير و تهديد منابع آبی آن دانست و نوشت به همين دليل روزبهروز به ميزان زمينهای باير و هورهای خشک شده در اين کشور اضافه شده و ميزان تهديد افزايش منابع آلاينده هوای ايران نيز بالا رفته است.
مشکل ذرات گرد و غبار در شهرهای ايران به شهرهای جنوبی و جنوب شرقی محدود نمیشود.
در خردادماه سال جاری گرد و غبار در ۲۰ استان کشور گزارش شد و حتا تهران را تا مرز تعطيلی کشاند.
دکتر یوسف رشیدی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گفتوگويی با تارنمای خبرآنلاين در خردادماه گذشته، سوخت و خودروهای فرسوده را عامل مؤثر در آلودگی هوا دانست.
همچنين در همين ماه، دکتر قوام نصیری، رئیس سابق مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه مشهد به خبرآنلاین گفت: “در سالهای اخیر، سرطانهای مغز استخوان در اطفال و سرطانهای ریه در بزرگسالان افزایش شدیدی داشته که ما یکی از علل آن را آلودگی هوا میدانیم.”
وی افزود: “نقش ریزگردهای عربی در بروز سرطان شهروندان را مطالعه نکردهایم، ولی به دلیل آلودگی هوای شهرها که ناشی از سوخت فسیلی است، سرطانهای مغز استخوان و ریه در افراد افزایش یافته است.”
http://www.jamejamonline.ir/pics.aspx?newsnum=100855688064
اگر آمریکا نبود این مسئولان ناتوان چه بهانه ای برای توجیه بی صلاحیتی خود داشتند؟
پیشنهاد میشود طرحی در مجلس مطرح گردد که گفتن نام آمریکا جرم محسوب گردد،
با تصویب این طرح بیش از ۵۰ درصد مشکلات حل خواهد گشت.
کاربر مهمان / 03 October 2011
پس این آمریکا چه قدرتی داره مه همه خاک عراق رو زیرو رو کرده!
کاربر مهمان / 01 October 2011