سازمان بهداشت جهانی در تازهترين بررسی خود اعلام کرده است که شهرهايی در ايران (اهواز و سنندج)، هند، پاکستان و پايتخت مغولستان در ميان آلودهترين شهرهای جهان از نظر آلودگی هوا هستند.
به گزارش آسوشيتدپرس، سازمان بهداشت جهانی در گزارش خود آورده است که “شهر اهواز، مرکز استان خوزستان، با اختلاف چشمگير نسبت به ديگر شهرهای جهان در صدر آلودهترين شهرها از نظر ذرات معلق در هوا کوچکتر از ۱۰ ميکرومتر است.”
بررسی انجام شده مبتنی بر دادههای گزارش شده توسط کشورها در چند سال اخير در رابطه با ذرات معلق کوچکتر از ۱۰ ميکرومتر در ۱۱۰۰ شهر است.
سازمان بهداشت جهانی توصيه کرده است که اين حد نهايی از ذرات ۲۰ ميکروگرم است که میتواند باعث ايجاد مشکلات تنفسی زياد در انسان شود. اين ذرات بيشتر دیاکسيد سولفور و دیاکسيد نيتروژن هستند که توسط نيروگاهها و کارخانهها ايجاد میشوند.
سازمان بهداشت جهانی: اغلب روند سريع صنعتی شدن و استفاده از سوختهای با کيفيت پايين برای ترابری و توليد برق عوامل اصلی آلودگی هستند
ميزان سالانه اين آلودگی در اهواز ۳۷۲ ميکروگرم در هر متر مکعب بوده است. صنايع سنگين و کيفيت پايين سوخت دو علت مهم آلودگی در اين شهر يک ميليون و ۳۰۰ هزار نفری هستند.
بر اساس اين گزارش، اولان باتور، پايتخت مغولستان با آلودگی ۲۷۹ ميکروگرم در هر متر مکعب در رده بعدی و سنندج با ۲۵۴ ميکروگرم در رده سوم قرار دارد.
شهرهايی در پاکستان و هند مانند کتا و کانپور در کنار بوتسوانا هم دارای آلودگیهای زيادی تشخيص داده شدهاند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که دلايل اين آلودگی متفاوت است اما اغلب روند سريع صنعتی شدن و استفاده از سوختهای با کيفيت پايين برای ترابری و توليد برق عوامل اصلی آلودگی هستند. در حالی که ضعف سيستمهای حمل و نقل عمومی منجر به انفجار استفاده از وسايل نقليه خصوصی شده است.
برخی از نمايندگان مجلس در ايران از توليد بنزين کم کيفيت پايين بهعنوان يکی از عوامل اصلی آلودگی هوا در شهرهای ايران ياد کردهاند. طوفانهای موسمی ريزگردها در جنوب ايران نيز يکی ديگر از عوامل آلودگی هوا در شهرهای آن نواحی شناخته میشود.