علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران با مصطفی عبدالجليل، رئيس شورای ملی انتقالی ليبی بهصورت تلفنی گفتوگو کرد و خواهان بازگشت سفير ايران به ليبی شد.
سفير ايران در ليبی، سال گذشته در واکنش به سرکوب مخالفان توسط دولت قذافی از پست خود کنارهگيری کرده و به ايران بازگشته بود.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) روز سهشنبه هشت شهريور ۱۳۹۰ خبر داده صالحی همچنين در اين گفتوگو «پيروزی انقلاب مردم ليبی» را تبريک گفت و بر توسعه روابط دو کشور تأکيد کرده است.
رئيس شورای ملی انتقالی ليبی نيز ابراز اميدواری کرده تا وزير خارجه ايران به طرابلس سفر کند.
مصطفی عبدالجميل افزوده: «موضوع امام موسی صدر يک مسأله اصلی برای ما است و تا رسيدن به نتيجه کامل آن را به صورت جدی پيگيری خواهيم کرد.»
علیاکبر صالحی در گفتوگو با مصطفی عبدالجلیل «پيروزی انقلاب مردم ليبی» را تبريک گفته و بر توسعه روابط دو کشور تأکيد کرده است
موسی صدر، مرجع تقليد شيعه که به نام «امام موسی صدر» مشهور است، پس از خروج از ايران و مقيم شدن در لبنان، مجلس اعلای شيعيان لبنان را تأسيس کرد.
وی ۹۰ شهريور ۱۳۵۷ در يک سفر رسمی به ليبی که با دعوت معمر قذافی انجام شده بود، ناپديد شد. پس از ناپديدشدن موسی صدر گزارشهای ضد و نقيضی درباره زنده بودن يا نبودن منتشر شده است.
در تازهترين اظهارنظر در اينباره، حورا صدر يکی از دختران موسی صدر، سهشنبه هشت شهريور ۱۳۹۰ به روزنامه اعتماد گفته پدرش هنوز زنده است.
وی با بيان اينکه دولت ايران در پرونده موسی صدر «کارهای بسياری میتوانست انجام دهد که انجام نداد»، افزوده: « ما هميشه احساس میکرديم موانعی برای رسيدگی ايران به پرونده امام وجود دارد.»
با اين حال چندی پيش عبدالمنعم الهونی، نماينده دولت قذافی در اتحاديه عرب، در گفتوگو با روزنامه الحيات، گفته بود موسی صدر در سفرش به ليبی کشته شده و جسد او و دو همراهش در جنوب اين کشور به خاک سپرده شده است.
اما حورا صدر گفته: « آقای هونی که خبر از فوت امام داده فردی است که دروغ بودن اظهاراتش پيش از اين اثبات شده است.»
وی افزوده: «در رابطه با سلامت و زنده بودن ايشان، استدلالهای متفاوتی وجود دارد اما ما تأکيدی نداريم تا بگوييم اين استدلالها درست است يا خير.»
فرزند موسی صدر گفته دلايلی که نشاندهنده زنده بودن وی است، «بسيار محکمتر و مستندتر» از دلايلی است که نشان میدهد او کشته شده باشد.