ایران و سوریه برای ساخت و بازسازی چند نیروگاه و شبکه برقرسانی سوریه تفاهمنامه امضاء کردند. ارزش این قراردادها «چند صد میلیون یورو» اعلام شده است.
ایران از آغاز جنگ سوریه برای حفظ بشار اسد هزینه فراوانی پرداخته: بیش از هزار نیروی نظامی کشته شده است. کمکهای مالی و تجهیزات نظامی تنها بخشی از هزینههای افشاء شده جمهوری اسلامی در سوریه است.
حال پس از شش سال درگیری نظامی، مناطق بیشتری به کنترل نیروهای دولتی درآمده و دولت نیز بازسازی این مناطق را در دستور کار قرار داده است. به همین منظور نیز نمایشگاه بازسازی سوریه در روزهای پایانی شهریور برگزار خواهد شد و ایران نیز برنامه ویژهای برای حضور در این نمایشگاه دارد.
تهران و دمشق اما پیش از نمایشگاه بازسازی سوریه دست به کار شدهاند تا به گفته سرپرست وزارت نیرو ایران نشان دهند که بازسازی مناطق تحت کنترل دولت امکانپذیر است.
«ستار محمودی» سرپرست وزارت نیرو جمهوری اسلامی سهشنبه ۱۲ سپتامبر/۲۲ شهریور پس از امضاء قرارداد ساخت و بازسازی چند نیروگاه برق و شبکه برق و آب سوریه این تفاهنمامه را «فراتر از یک کار اقتصادی و همکاری دو طرفه» و حاوی «یک پیام ایدئولوژیک بینشی، انسانی و سیاسی» دانست. او گفت ایران قصد دارد «روشنی» را به سوریه بازگرداند.
سرپرست وزارت نیرو ایران و وزیر برق سوریه روز سهشنبه تفاهمنامه ساخت چند نیروگاه تولید برق، بازسازی شبکه برقرسانی و شبکه آب در سوریه را امضاء کردند.
زهیر خربوطلی، وزیر برق سوریه برای امضای این قرارداد به تهران سفر کرده است. او پس از امضای این قرارداد نقش ایران در بازسازی سوریه را «مهم» توصیف کرد و گفت: « ایران تنها در عرصه سیاسی حامی ما نبوده ، بلکه در زمینه تامین انرژی برق پایدار نیز نهایت همکاری را با ما داشته است».
سرپرست وزارت نیرو ایران نیز حضور نظامی و حمایت جمهوری اسلامی از حکومت بشار اسد را «ماندن در سختترین شرایط در کنار مردم سوریه» عنوان کرد و گفت که دولت ایران «در شرایط سخت دوران پسابحران و بازسازی نیز مردم سوریه را تنها نخواهد گذشت».
اگرچه محمودی از افشای جزئیات قرارداد با همتای سوری خود خوداری کرد اما خبرگزاری دولتی سوریه «سنا» گزارش کرد که ساخت نیروگاه ۴۵۰ مگاواتی در استان لاذقیه، ساخت یک نیروگاه ۱۲۵ مگاواتی در شهر بندری بنیاس و بازسازی نیروگاه ۹۰ مگاواتی در دیرالروز که به تازگی به کنترل نیروهای دولتی درآمده، به ایران واگذار شده است.
بازسازی نیروگاهها و شبکه آب و برق حمص و دمشق از دیگر مفاد این تفاهنامه است. ارزش این قراردادها رسانهای نشده اما سرپرست وزارت نیرو گفت که «ارزش مجموع قراردادها به بیش از چند صد میلیون یورو میرسد».
به گفته محمودی «عمده این قراردادها مربوط به بازسازی تجهیزات برق، نیروگاهها و خطوط انتقال است».
او گفت که بخشی از این قراردادها مربوط به گذشته است که زمینه اجرایی شدن آنها فراهم شده است. ایران و سوریه پیش از این ۲۵ قرارداد در بخش آب و برق امضاء کردهاند.
حمید چیتچیان وزیر نیرو پیشین جمهوری اسلامی خرداد ۱۳۹۴، حضور ایران در صنعت برق و آب سوریه را «گسترده» توصیف کرده بود.
تهران و دمشق پیش از این برای صادرات برق به سوریه توافق کرده بودند. مقامهای ایرانی اما اجرای این توافق را به دلیل «شرایط خاص مرزهای عراق و سوریه» ناممکن دانستند.
جمهوری اسلامی ایران و سوریه خرداد سال گذشته «سند تقویت همکاری مشترک» امضاء کردند. همچنین یک کمیته ویژه برای پیگیری همکاریهای مشترک ایران در دفتر ریاست جمهوری ایران تشکیل شده است.
به گزارش منابع دولتی صادرات ایران به سوریه در چهار ماه نخست امسال به نسبت مدت مشابه یکسال قبل ۱۰۰ درصد بیشتر شد و به ۵۸ میلیون دلار رسید.
مقامهای ایران اما خواستار سهم و نقش بیشتری در اقتصاد سوریه پس از جنگ هستند. به همین منظور نیز کمیته ویژهای برای«از دست ندادن بازار بازسازی سوریه» در اتاق بازرگانی ایران تشکیل شده است.
حتما بودجه اش را هم با کمکهای دولت ایران از جیب مردم ایران تامین میشه چون دولت سوریه منبع درآمدی نداره یا با وامهایی که هیچ وقت باز پرداخت نمیشه.
روزبه / 13 September 2017
جناب روزبه ، اصل مطلب گفتید. در تکمیل کلام شما:
برخی از این کمکهای مالی سنگین اساس باید از راه رفرندام باشد، چرا به وضح اکثر مردم ایران از همه حاتم بشخی از جیب بیت المال ایران ناراضی اند. این ظنام ولیی، دهها سال حتی با نقض قانون اساسی اش، برخلاف میل و رضایت ملت ایران دارد فرصت سوزی میکند و سرمایه و ثروت ملی متعلق به ملت خرج اجنبی ها میکند!، اجنب ساله ی ها که بارها دشمنی شان با ملیت ایرانی ثابت کرده از همین لبنانی و فلسطینی و سوری بگیرتا غیره. اینها در جنگ بعثیان عراقی (هم کیش و هم مسلکشان ) از شیعه و سنی و عربی و غیر عربی در صفوف دشمن علیه ملت ایران جنگیدند. هر انسان منصفی تاریخ روابط نظام بعثی سکولار مستبد جنایتکار خاندان اسد با انقلابیون ولایی مطالعه کرده میداند، این ها مزدورانی بودند یا متحدانی در پایگاهای حزب بعث سوریه آموزش دیند، خاندان اسد و دیگر بعثی سوری و بقیه اعراب دشمن خونی ایرانیت، دلشان برای ملت ایران نشوخته بود. آنها امثال عوامل ترویستی و شورشی ایرانی و… بقیه آموز ش و مسلح و مغزشویی کردند تا بیایند در کشور حکومت پهلوی های ایرانی گرا، آشوب و ویران گری به پا کننند. رقابت حسودانه دو حزب بعث عراق و سوریه دستوزی بود. خاندان اسد از هعوامل اصلی بوجود آوردن انقلاب ضد حقوق بشری ایران هستند. متاسفانه تعصبات مذهبی برخی مردم ایران، چشم آنها بر حقیقت کور کرده است و نمتوانند این دلایل آشکار ببینند!
human right / 14 September 2017
فعالیت اقتصادی، فرق دارد از کار خیریه. کار اقتصادی سالم و مشروع، حاتم بخشی و صدقه یا اتلاف منابع بیت المال و حق الناس یک کشور نیست.
کار اقتصادی، باید منطق اقتصادی داشته باشد. اولین مرجله، تامین بودجه و تضمینی اصل سرمایه به همراه سود است. این پروزه ها چگونه و با مقطع زمانی و مهمتر از کدام منابع و با چه تضمنی. در ایران، کشورهای شرقی و غربی با گرو گرفتن پولهای بلوکه شده و کلی تضمین و تمهید حاضر شده اند در کشور ایران با آن همه منابع ثروت عمومی (به ناحق در اختیار گرفته توسط نظام ولایی) میاند. در سوریه ویران دیکتاتوری خاندان اسد و عوامل حزب بعث سوری، چه تضمین برگشت اصل سرمایه و سود است؟
چراغی که به خانه رواست، بردن به مسجد حرام است.
پول بیت المال و حق الناس ملت ایران باید در داخل ایران و برای عموم ملت ایران هزینه و سرمایه گذاری شود.
اینثروتهای ملی حق عموم مردم ایران و تا دیرتر نشده باید میان ملت و به شکل سهام ثروتزای مولد توزیع شود. نه به شکل صدقه تحقیر آمیز، به شکل سهام حق ملی.
human right / 14 September 2017