در حالی که شورشيان ليبی در يک حمله هماهنگ‌شده با ناتو به طرابلس حمله کرده‌اند، معمر قذافی مدعی شد حمله مخالفان دفع شده است.

به گزارش رويترز، معمر قذافی، رهبر ليبی روز گذشته به طرفداران خود به‌خاطر آن‌چه که وی دفع حمله شورشيان به طرابلس ناميد، تبريک گفت.

قذافی در پيام شنيداری خود که از تلويزيون ليبی پخش می‌شد، گفت: «اين موش‌ها امشب حمله کردند اما ما آن‌ها را نابود کرديم.»

وی افزود: «می‌دانم که بمباران هوايی هست اما آتش‌بازی جشن ما قوی‌تر از بمب‌های دشمن است.»

ساکنان طرابلس خبر داده‌اند که در طول شب گذشته تيراندازی‌های سنگينی در اين شهر شنيده می‌شد و مخالفان حکومت به خيابان‌ها آمده بودند.

در کنار حمله مخالفان قذافی به طرابلس، جنگنده‌های ناتو نيز اين شهر را بمباران کردند. خبرنگاران از انفجارهای سنگين گفته‌اند اما هدف بمباران‌های نيروهای ناتو هنوز روشن نيست.

بدين ترتيب مخالفان حکومت با يورش به پايتخت ليبی شمارش معکوس برای سرنگونی معمر قذافی را آغاز کرده‌اند.

پيش از آن در طول روز گذشته شورشيان اعلام کردند که بندر استراتژيک بريقه را که در جنگ شش ماهه داخلی ليبی بارها دست به دست شده بود، تصرف کرده‌اند.

به دنبال پيشروی سريع شورشيان در شرق و غرب ليبی شبکه تلويزيونی الجزيره از برنامه‌ريزی برای فرار معمر قذافی خبر داد

سرهنگ احمد بانی، سخنگوی نظامی شورشيان ليبی در مورد تصرف بريقه گفت: «نيروهای قذافی از طرف غرب بريقه اين شهر را ترک گفتند و عقب‌نشينی خود را زير پوشش بمباران انجام دادند.»

بريقه در ۲۴۰ کيلومتری جنوب غربی بنغازی، پايتخت شورشيان ليبی قرار دارد.

از سوی ديگر خبرگزاری دولتی ليبی (جانا) گزارش داد که حکومت اين کشور بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد را فراخوانده است تا کميسيونی به‌منظور دستيابی به راه‌حلی برای جنگ داخلی اين کشور و تحقيق درباره «موارد نقض حقوق بين‌المللی توسط نيروهای ناتو»، تشکيل دهد.

جانا افزوده است محمود بغدادی، نخست‌وزير ليبی در تماسی تلفنی اين موارد را به بان کی مون متذکر شده و دبيرکل سازمان ملل نيز وعده داده است که به آن‌ها رسيدگی خواهد کرد.

اين در حالی است که مصطفی عبدالجليل، رئيس شورای ملی انتقالی ليبی از نزديک بودن «پايان حکومت سرهنگ قذافی» سخن گفته است.

عبدالجليل در يک نشست رسانه‌ای گفت: «ما با اطرافيان نزديک قذافی در تماس هستيم… همه چيز نشان از پايان حکومت قذافی دارد.» 

مخالفان حکومت روز جمعه ۱۹ اوت همچنين گفتند عبدالسلام جلود از همکاران نزديک رهبر ليبی و مرد شمار دو اين کشور نيز به مخالفان پيوسته است.

يک مقام بلندپايه تونسی که نام وی فاش نشد گفته است جلود روز گذشته از طريق فرودگاه تونس به ايتاليا پرواز کرده است.

عبدالسلام جلود يکی از افسران اصلی‌ کودتای سال ۱۹۶۹ سرهنگ قذافی است.

مقامات ليبی فرار عبدالسلام جلود را ناچيز شمردند. خبرگزاری جانا اعلام کرد: «عبدالسلام جلود مدتی پيش از سياست کناره‌گيری کرد و بيشتر اوقات را در خارج از کشور برای مداوای بيماری قلبی خود می‌گذراند.»

يک منبع تونسی به خبرگزاری رويترز گفت عمران ابوبکرا، وزير نفت کنونی ليبی هم‌اکنون در تونس به‌سر می‌برد و به کشور خود بازنگشته است. اين منبع گفت عمران ابوبکرا از طريق ايتاليا به تونس آمده است.

ابوبکرا در آخرين نشست کشورهای صادر کننده نفت نمايندگی ليبی در ماه ژوئن را بر عهده داشت.

شکری غانم، وزير پيشين نفت ليبی نيز در ارديبهشت‌ماه سال جاری ليبی را ترک کرد و ديگر به اين کشور بازنگشت.

شهرهای باقی‌مانده تحت کنترل قذافی در سه هفته گذشته به طرز چشمگيری کاهش پيدا کرده‌اند.
مخالفان با تصرف شهرهای بريقه، زوايه و زلتين در نظر دارند طرابلس پايتخت ليبی را نيز به تصرف خود درآورند و حکومت معمر قذافی را سرنگون کنند.

در همين حال به دنبال پيشروی سريع شورشيان در شرق و غرب ليبی شبکه تلويزيونی الجزيره از برنامه‌ريزی برای فرار معمر قذافی خبر داد.

به گزارش الجزيره، عبدالعزيز غوقه، عضو شورای ملی انتقالی ليبی، گفت: «يک هواپيمای ونزوئلايی برای انتقال خانواده قذافی به کاراکاس پايتخت ونزوئلا در فرودگاه بين‌المللی جربه در جنوب تونس به زمين نشست.»

وی اين اقدام را «آغاز پايان قذافی» دانست و اعلام کرد که قذافی طرابلس را به مقصد نامعلومی ترک کرده است.

شورش‌‌های عمومی در ليبی از حدود شش ماه پيش آغاز شده است. در اين مدت ارتش ليبی به سرکوب شديد معترضان و کشتار آن‌ها دست زده است.

معمر قذافی، رهبر ليبی می‌گويد قصد ندارد از قدرت کنار برود و به عنوان يک رهبر انقلابی ايستادگی می‌کند.