نام گورستان ابن بابُویه برگرفته از نام محمدبن بابُویه معروف به شیخ صدوق یکی از فقها و دانشمندان شیعه قرن ۴ هجری است که آرامگاه او در خیابان ابن‌بابویه و بالا‌تر از سه‌راه ورامین‌ شهر ری در تهران بزرگ واقع است. این گورستان با وسعتی به میزان ۱۰ هکتار نخستین گورستان شهر ری و دومین گورستان تهران است. برج طغرل در شرق آرامگاه از آثار به جا مانده از دوره سلجوقیان است، اما قدمت خود گورستان مشخص نیست و تنها کتیبه‌ای که در آن آیات قرآنی به خط یکی از خوشنویسان معروف قاجار نگاشته شده، ساخت گورستان ابن‌بابویه را به زمان فتحعلی شاه قاجار نسبت می‌دهد.
 
به تازگی طرح توسعه شبستان شیخ صدوق در دستور کار مسئولان آستان شیخ صدوق قرار گرفته است. در این طرح قرار است شبستان این مجموعه از هر طرف به اندازه ۲۰ متر توسعه یابد به همین منظور تعدادی از قبور واقع در این محدوده تخریب شده‌اند. در حالی‌که تولیت آرامگاه این دانشمند شیعه گفته بودند سنگ‌های قدیمی قبور ابن بابویه در طرح توسعه شبستان تخریب نمی‌شود اما شواهد حاکی از آن است که این سنگ قبر‌ها در اثر برخورد با لودر شکسته و در محوطه‌‌‌ رها شده‌اند.
 
این گورستان از آثار تاریخی شهر ری محسوب می‌شود. از جمله چهره‌های سر‌شناسی که در آرامگاه ابن بابویه مدفون هستند می‌توان به علامه طباطبایی، علی اکبر دهخدا، بهزاد نقاش، اسدالله علم، غلامرضا تختی، دکتر سید حسین فاطمی، رحیم موذن‌زاده اردبیلی، میرزاده عشقی و هادی اسلامی و بسیاری از دیگر مشاهیر دوران پهلوی و قاجار اشاره کرد.