پس از چهار روز ناآرامی در لندن، از روز چهارشنبه ۱۰ اوت ۲۰۱۱ آرامش به پايتخت بريتانيا بازگشته است.

پليس لندن برای برقراری آرامش ۱۶ هزار مأمور خود را از مجموع ۵۲ هزار مأمور پليس فراخوانده بود.

در اين ناآرامی‌ها بيش از ۷۰۰ نفر بازداشت شده‌اند.

ناآرامی‌ها در لندن پس از کشته‌شدن مارک دوگان آغاز شد. مارک دوگان ۲۹ ساله پنج‌شنبه هفته گذشته سوار بر تاکسی بود که به وسيله پليس متوقف شد. پس از درگيری که بين او و مأموران پليس رخ داد، مارک بر اثر شليک گلوله به سينه‌اش کشته شد.

مقامات بريتانيا، ناآرامی‌ها را به «اوباش و غارتگران» نسبت می‌دهند اما برخی تحليلگران می‌گويند اين ناآرامی‌ها ريشه در «نابسامانی‌های اقتصادی» دارد. 

یورونیوز نیز گزارش داده در شهرهای ديگر لندن از جمله ليورپول، منچستر و بيرمنگام که روز سه‌شنبه درگيری‌های وسيعی ميان جوانان معترض و پليس در آن‌ها جريان داشت، آرامش نسبی برقرار است.

مقامات بريتانيا، ناآرامی‌ها را به «اوباش و غارتگران» نسبت می‌دهند اما برخی تحليلگران می‌گويند اين ناآرامی‌ها ريشه در «نابسامانی‌های اقتصادی» دارد

ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا روز چهارشنبه پس از جلسه با اعضای کميته کبرا اعلام کرد پليس برای کنترل امنيت شهرها از تمام اختيارات از جمله شليک گلوله‌های پلاستيکی و اتومبيل‌‌های آب‌پاش استفاده خواهد کرد. 

کمیته کبرا که متشکل از رئیس پلیس بریتانیا و وزرای کابینه است برای بررسی وضعیت اضطراری تشکیل می‌شود.

نخست وزير بريتانيا پیشتر نیز گفته بود: «من يک پيام روشن به کسانی دارم که باعث اين اعمال پست و جنايتکارانه هستند. شما، قدرت قانون را خواهيد فهميد و به مجازات خواهيد رسيد.» 

پيش‌تر نيز خانم ترزا می، وزير کشور بريتانيا ماهيت خشونت‌های گسترده در لندن را «جنايت‌کارانه» ناميده و گفته بود کسانی که در اين «آشوب‌ها و اوباش‌گری» دست داشته‌اند، مجازات می‌شوند.

در اولين حکمی که عليه بازداشت‌شدگان ناآرامی‌های بريتانيا صادر شده، دو متهم به ۱۰ و ۱۶ هفته حبس محکوم شده‌اند.

محمود احمدی نژاد، رئيس‌جمهوری ايران روز گذشته در واکنش به رويدادهای بريتانيا خواهان دخالت شورای امنيت سازمان ملل شد.

پیش از او نیز رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايرن نيز از دولت بريتانيا خواست تا از برخورد «خشونت‌آميز» با معترضان خودداری کند.

در همین حال وزارت خارجه ایران به شهروندان ايرانی توصيه کرده «در شرايط نامساعد کنونی، از سفر غيرضروری به انگليس خودداری کنند و در صورت ضرورت سفر، از حضور در محل‌های ناآرام پرهيز نمايند.»