در پی تداوم گلوله‌باران مناطق مرزی کردستان عراق توسط نيروهای دولتی ايران يک کودک ۱۲ ساله کشته شد.

عبدالواحد گوانی، فرماندار شهرستان چومان کردستان عراق ضمن تائيد اين خبر به راديو زمانه گفت: «بر اثر حملات توپخانه ای روز گذشته ۲۸ ژوئيه محمد عنتر زرار، کودک ۱۲ ساله، جان خود را از دست داد و هم اکنون نيز حملات ادامه دارد.»

آقای گوانی همچنين گفت، بيش از ۲۵۰ خانواده ناچار به ترک محل سکونت خود شده‌اند.

کشته شدن اين فرد غير نظامی در حالی است که پيشتر احمد قادر سور، بخشدار سيدکان، واقع در کردستان عراق در گفت‌وگو با راديو زمانه از کشته شدن دو نفر و زخمی شدن سه تن ديگر از شهروندان مناطق مرزی در پی گلوله‌باران‌ها خبر داده بود.

حملات توپخانه‌ای جمهوری اسلامی از يک ماه پيش آغاز شده و به گفته مقامات کردستان عراق تا کنون آواره شدن بيش از ۷۰۰ خانواده کرد را به دنبال داشته است.

کميته بين‌المللی صليب سرخ در بيانيه‌ای اعلام کرد، به ۸۰۰ تن از ساکنان مناطق مرزی که بر اثر گلوله‌باران‌ها آواره شده‌اند، کمک‌های انسان‌دوستانه ارسال کرده است.

خبرگزاری‌های ايران با رد حمله توپخانه‌ای ايران به خاک عراق، اظهارات هوشيار زيباری، وزير امور خارجه عراق در مورد توقف اين حملات را «عجيب» خواندند

همچنين صليب سرخ گفته است، به ۱۷۵ خانواده که ناچار به ترک محل سکونت خود شده‌اند، مواد اوليه مورد نياز از جمله تختخواب، وسايل پلاستيکی و دستگاه‌های تصفيه آب فرستاده است.

هم‌زمان با حملات توپخانه ای جمهوری اسلامی ايران درگيری‌های سنگينی ميان نيروهای سپاه پاسداران و حزب حيات آزاد کردستان (پژاک) روی داده است.

جمهوری اسلامی علت گلوله‌باران مناطق مرزی کردستان عراق را حضور نيروهای پژاک عنوان می‌کند. اما مقامات کردستان عراق حضور نیروهای این حزب در خاک کردستان عراق را رد می‌کنند.

هوشيار زيباری وزير خارجه عراق روز چهارشنبه پنجم مرداد در يک نشست خبری گفته بود ادامه گلوله‌باران مناطق مرزی به روابط ايران و عراق آسيب می‌رساند.

خبرگزاری‌های ايران با رد حمله توپخانه‌ای ايران به خاک عراق، اين اظهارات زيباری را «عجيب» خواندند.

وزير خارجه عراق گلوله‌باران مناطق مرزی کردنشين را «بی‌هدف» توصيف کرده بود.

يک روز پس از آن سردار اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران، از ناامنی در مناطق مرزی ايران و عراق انتقاد کرد.

احمدی مقدم گفت: «به دليل عدم کنترل از سوی کشور عراق به‌خصوص اقليم کردستان در مرزهای اين کشور شاهد ظهور و بروز مسايل و مشکلات زياد در اين منطقه هستيم.»

فرمانده نيروی انتظامی ايران «فقدان راه دسترسی، کمبود امکانات و عدم اعمال حاکميت از سوی عراق و اقليم کردستان» را از دلايل استقرار گروه‌های مسلح مخالف جمهوری اسلامی در مرزهای بين ايران و عراق دانسته بود.

همچنين نادر قاضی‌پور نماينده اروميه در مجلس ايران ضعف وزارت خارجه را علت کشته شدن نيروهای سپاه پاسداران در مناطق مرزی عنوان کرده بود.

ديويد رانس، سخنگوی سفارت آمريکا در بغداد: «از همسايگان عراق از جمله جمهوری اسلامی می‌خواهيم که به حاکميت ارضی عراق احترام بگذارند»

سردار احمدی مقدم افزوده بود: «دستگاه ديپلماسی کشور بايد هر چه سريع‌تر اين موضوع را از سوی کشور عراق پيگيری کند تا اين کشور با تعهد بيشتری در مقابل تحرکات گروهک‌های تروريستی عمل کند.»

از سوی ديگر يک مقام نظامی ايران در قرارگاه حمزه که نامش فاش نشد، شرط پایان دادن به عملیات سپاه پاسداران را استقرار نیروهای عراقی در مناطق مرزی عنوان کرده است.

به گفته مقامات سپاه پاسداران و مسئولان پژاک ده‌ها نفر در درگيری‌های دو هفته اخير کشته شده‌اند.
امروز جمعه هفتم مردادماه حجت‌الاسلام کاظم صديقی خطيب نماز جمعه تهران گفت، سپاه پاسداران کانون پژاک را متلاشی کرده است.

در تازه‌ترين درگيری بين نيروهای سپاه پاسداران و پژاک رسانه‌های دولتی از حمله پژاک به يکی از پايگاه‌های بسيج در استان کردستان خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد محمدرضايی فرماندار شهرستان سروآباد گفته است، در جريان حمله پژاک به پايگاه بسيج در روستای سلين از توابع شهرستان سروآباد يک نفر کشته و چهار نفر زخمی شدند.

در همين حال حملات توپخانه‌ای جمهوری اسلامی ايران در طول يک ماه گذشته واکنش‌هايی به دنبال داشته است.

ديويد رانس، سخنگوی سفارت آمريکا در بغداد به تارنمای کردی‌زبان «روداو» گفته است: «ما ناظر اين وضعيت هستيم. عراق دارای حاکميت ارضی است. از همسايگان اين کشور از جمله جمهوری اسلامی می‌خواهيم که به حاکميت ارضی عراق احترام بگذارند.»

همچنين کريس باور، سرکنسول بريتانيا در اربيل کردستان عراق در نشستی خبری ضمن ابراز نگرانی از وضعيت ساکنان مناطق مرزی گفته بود: «ما مخالف اين هستيم که کشوری کشور ديگر را گلوله‌باران کند و وضعيت منطقه را به‌هم بريزد.»

در ادامه واکنش‌ها حزب دمکرات کردستان و اتحاديه ميهنی کردستان، دو حزب اصلی کردستان عراق، با صدور بيانيه‌ای خواستار پايان دادن به حملات توپخانه‌ای جمهوری اسلامی شده‌اند.

بیشتر احزاب کردستان عراق و برخی از احزاب کردستان ایران گلوله‌باران مناطق مرزی را محکوم و خواهان توقف آن شده‌اند.

پيش از شروع درگيری‌ها مسعود بارزانی رئيس اقليم کردستان نیز در بيانيه‌ای گلوله باران مناطق مرزی را محکوم کرده بود.

حملات توپخانه‌ای ايران همچنين واکنش بيش از ۵۰۰ تن از فعالان مدنی ايران را به دنبال داشته است که خواهان پايان دادن به گلوله‌باران مناطق مرزی کردستان عراق شده‌اند.

۲۰۰ نماينده‌ مجلس ايران نیز با صدور بيانيه‌ای مسئول کشته شدن جمعی از نیروهای سپاه پاسداران را آمريکا و اسرائيل دانستند و خواستار دستگيری و مجازات عاملان آن شدند.

تا کنون چند تجمع اعتراضی در شهرهای سليمانيه و اربيل کردستان عراق در اين رابطه برگزار شده است.