بانک جهانی ضمن هشدار به پيامدهای خروج «بی‌برنامه» و «نامتوازن» نظاميان خارجی از افغانستان اعلام کرد هرگونه شتاب‌زدگی در اين راستا دستاوردهای يک دهه گذشته در اين کشور را نابود خواهد ساخت.

در اطلاعيه مطبوعاتی که از سوی بانک جهانی در دسترس رسانه‌های افغانستان قرار گرفته، آمده است در شرايطی که آمريکا و ناتو می‌خواهند از افغانستان خارج شوند توانايی نيروهای امنيتی افغانستان در تأمين امنيت اين کشور و اقتصاد آن پرسش‌هايی را ايجاد کرده است.

در اطلاعيه بانک جهانی به نقل از رابرت زوليک، رئيس اين بانک گفته شده است که اين احتمال وجود دارد که با خروج نظاميان خارجی، کمک بين‌المللی به افغانستان به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش يابد و اقتصاد ناپايدار افغانستان آسيب ببيند.

بر پايه اطلاعات رئيس بانک جهانی، مصارف نظامی خارجی در افغانستان در حدود ۱۰۰ ميليارد دلار و مصارف و کمک‌های غير نظامی جامعه بين‌المللی حدود ۱۵ ميليارد دلار بوده است.

رابرت زوليک گفت اگر ناامنی‌های بيشتر صورت گيرد اقتصاد افغانستان تحمل آن را نخواهد داشت

رابرت زوليک گفته است که افغانستان يک کشور فقير است و مصارف هر فرد در اين کشور ارتباط مستقيم با مصارف نظاميان خارجی و کمک‌های بين‌المللی دارد.

رابرت زوليک خاطر نشان کرده است در چنين شرايطی اگر ناامنی‌های بيشتر صورت گيرد اقتصاد افغانستان تحمل آن را نخواهد داشت.

به گفته رئيس بانک جهانی؛ در حالی که بودجه کشورهای مختلف با محدوديت‌های روبه‌رو شده است دولت افغانستان به کمک‌های مؤثر به يک مکانيزم عملی نياز دارد تا دستاوردهای ساليان گذشته را حفظ کند و به اقتصاد اين کشور رونق بدهد.

اين نگرانی‌ها در حالی ابراز می‌شود که به‌تازگی نخستين مرحله برنامه انتقال مسئوليت‌های امنيتی از نظاميان خارجی به نيروهای امنيتی افغانستان در چهار شهر و سه ولايت اين کشور به پايان رسيد.

حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان امروز سه‌شنبه چهارم مرداد، طی سخنانی در کابل با «موفقيت‌آميز» خواندن اجرای نخستين مرحله انتقال مسئوليت‌های امنيتی گفت که اين برنامه «يک گام مهم در حيات ملی افغانستان» بود.

وی گفت که افغانستان آماده می‌شود تا در دومين مرحله ازاين برنامه، مسئوليت تأمين امنيت مناطق بيشتری را برعهده گيرد و سرانجام با برعهده گرفتن مسئوليت تأمين امنيت تمام کشور، شرايط خروج کامل نيروهای خارجی را فراهم سازد.

حامد کرزی در اظهارات تازه‌اش از طالبان که همواره به ادامه نبردشان تا زمان حضور نيروهای خارجی در افغانستان تأکيد کرده‌اند خواست تا به خشونت‌ها پايان دهند تا اين روند انتقال مسئوليت‌های امنيتی به نيروهای داخلی و خروج نظاميان خارجی به پايان برسد.