موضوع فضای مجازی چالش جدی مقام های جمهوری اسلامی در سال های گذشته و سال های پیش روست.
کمتر روزی می گذرد که یک مقام رسمی جمهوری اسلامی درباره ضرورت کنترل و سانسور فضای مجازی صحبت نکند. آنها حرف های علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی را تکرار می کنند: فضای مجازی خطرناک است!
خامنه ای گفته است اگر رهبر نمی شده، دوست می داشته رییس فضای مجازی باشد تا احتمالا از آنچه دادستان کل کشور اثرات مخرب و خانمان سوز فضای مجازی می خواندشان، جلوگیری کند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روز جمعه ۳۰ تیر از قول محمدجعفر منتظری نوشته است متأسفانه برخی از آثار فضای مجازی، مخرب و خانمانسوز است: «فضای مجازی یکی از مهمترین راههای نفوذ دشمن در عرصه فرهنگ در میان جوامع است و نباید این فضای پرخطر بدون محدودیت رها شود.»
منتظری فضای مجازی را از عوامل «فروپاشی خانوادهها» دانسته است.
به گفته منتظری امروزه بسیاری از کشورهای غربی و اروپایی متوجه خطرات فضای مجازی شدهاند و برای آن محدودیت هایی را در نظر میگیرند.
دادستان کل کشور:
«هرچند به صلاح کشور نیست که از فناوریها استفاده نکنیم اما باید این فضا به خوبی مدیریت شود. رهبر معظم انقلاب اخطارهای زیادی نسبت به فضای مجازی داده اند و همه وظیفه دارند در قبال این سیل خانمان برانداز به تلاش فرهنگی دست بزنند.»
روز پنجشنبه ۲۹ تیر هم مشاور فرهنگی سپاه درباره اهمیت فضای مجازی از نظر خامنه ای گفته بود. حمیدرضا مقدمفر ایجاد شبکه ملی اطلاعات را راه حلی برای این موضوع دانسته و گفته بود: «از نظر رهبر جمهوری اسلامی، فضای مجازی به اندازه خود انقلاب اسلامی اهمیت دارد اما مسئولان و دستاندرکاران اقدام در خوری در این عرصه انجام ندادهاند.»
دادستان کل کشور اما از اصطلاح «جهاد فرهنگی» استفاده کرده و گفته است راهبرد «دشمنان» استفاده از غفلت و ناآگاهی مردم است: «سرمایهگذاری دشمن در داخل و خارج از کشور نشاندهنده تلاش روزافزون دشمن در جهت نابودی نظام مقدس جمهوری اسلامی است که باید در این مسیر هوشیار بود.»
«دشمن و دشمن سازی» به طور پیوسته به عنوان ابزاری برای بستن فضا و سرکوب آزادی بیان در جمهوری اسلامی به کار گرفته شده است. سرکوبی که در آن مرز میان خودی و غیرخودی هم از میان رفته است: سایت “شهید بهشتی” فیلتر شد و از فیلتر بیرون آمد
- در همین زمینه