حسن غفوری‌فرد نماينده مجلس ايران گفته است محمد خاتمی، رئيس‌جمهوری پيشين ايران در چارچوب نظام است و جزو «سران فتنه» نيست.

سران فتنه توصيفی است که حکومت ايران درباره ميرحسين موسوی و مهدی کروبی دو تن از رهبران مخالفان به کار می‌برد.

غفوری‌فرد، يکشنبه دوم مرداد ۱۳۹۰ به تارنمای خبرآنلاين گفت به دليل اين‌که حکومت ايران برای محمد خاتمی «محروميت» در نظر نگرفته، پس او در بدنه نظام است.

وی افزود بر اساس گفته‌های آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، خاتمی «قابل جذب است.»
 

آيت‌الله خامنه‌ای پس از رويدادهای دهمين دوره انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸، خواهان جذب حداکثری معترضان و مخالفان و دفع حداقلی آن‌ها شد.

حسن غفوری‌‌فرد: محمد خاتمی علاقه دارد درون نظام قرار بگيرد اما نمی‌خواهد در عين حال از آن گروه (مخالفان) فاصله بگيرد

غفوری‌فرد همچنين از محمد خاتمی خواست تا «سريع‌تر» موضعش را روشن کند.

به گفته اين نماينده مجلس، محمد خاتمی «علاقه دارد درون نظام قرار بگيرد اما نمی‌خواهد در عين حال از آن گروه (مخالفان) فاصله بگيرد.»

غفوری‌فرد مواضع «دوپهلوی» خاتمی را به «نفع» او ندانست و افزود به «صلاح» خاتمی است که «سريع‌تر موضع‌شان را تعيين کنند تا انشالله در داخل نظام کار کنند.»

اين نماينده مجلس به «مواضع دوپهلوی» محمد خاتمی اشاره‌ای نکرده است.

حسن غفوری‌فرد همچنين درباره شروط محمد خاتمی برای حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات گفت: «هر کسی بخواهد بيابد، بايد برای خدمت بيايد. نه برای اصلاح‌طلبان و نه برای هيچ طيف يا فرد ديگری نمی‌پسندم که برای نظام شرط تعيين کند.»

محمد خاتمی چندی پيش از «آزادی زندانيان سياسی و ايجاد فضای آزاد برای احزاب، پايبندی مسئولان به قانون اساسی و برگزاری انتخاب آزاد و سالم» به‌عنوان سه شرط حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس نهم نام برد.

غفوری‌فرد افزود شرط‌گذاری اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات، «آن‌ها را در دراز مدت از دايره سياسی کشور حذف يا دچار مشکل جدی می‌کند.»

وی گفت: «من برای آينده جريان اصلاح‌طلبی به جهت عدم حضورشان در انتخابات، بيشتر نگرانم تا سقف مشارکت عمومی مردم در انتخابات.»

انتخابات آينده مجلس بيش از پيش به موضوع مهم محافل سياسی ايران، چه در ميان اصول‌گرايان و چه هواداران دولت و اصلاح‌طلبان تبديل شده است.

در اين ميان شرکت يا عدم شرکت اصلاح‌طلبان، با پشت سر گذاشتن رويدادهای انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران، موضوعی است که بحث‌های تازه‌ای را در جامعه سياسی ايران دامن زده است.

گروهی از اصول‌گرايان با جداسازی اصلاح‌طلبانی که از آن‌ها به‌عنوان «فتنه‌گران» نام می‌برند از «اصلاح‌طلبانی که با فتنه‌گران مرزبندی دارند و به ولايت فقيه و قانون اساسی معتقدند»، تلاش دارند تا اين گروه دوم را به انتخابات نهم مجلس جذب کنند.

نهمين دوره انتخابات مجلس، روز جمعه ۱۲ اسفندماه امسال در ايران برگزار می‌شود.