رهبر اپوزیسیون بریتانیا در جمع تظاهرکنندگان پرشمار ضدریاضتی در لندن گفت که مصمم به اعمال فشار برای برگزاری انتخابات جدید است.

کوربین برای راهپیمایان در میدان پارلمان لندن سخنرانی کرد – عکس: AFP

به گزارش روزنامه بریتانیایی «گاردین»، جرمی کوربین شنبه، اول ژوئیه در میدان پارلمان لندن در جمع تظاهرکنندگان گفت که «ما مردم‌ایم، ما متحدیم، ما مصمم‌ایم، ما نمی‌گذاریم ریاضت بین ما جدایی بیندازد. شمارمان رو به افزایش است و مصمم‌ایم تا هر چه زودتر، انتخاباتی جدید برگزار کنیم.»

او در این سخنرانی محافظه‌کاران را به «دورویی» متهم کرد و گفت که «آنها صف می‌ایستند تا از کارگران اورژانس و آتش‌نشانی تشکر و ستایش ‌کنند و روز بعد، حقوق این کارگران را با نپذیرفتن افزایش در بودجه خدمات عمومی کاهش می‌دهند. این میزان دورویی باورنکردنی است.»

کارناوال علیه ریاضت

ده‌ها هزار تن شنبه در لندن در اعتراض به سیاست‌های ریاضتی دولت ترزا می، نخست‌وزیر محافظه‌کار بریتانیا راهپیمایی کردند. این تظاهرات اعتراضی به طور خاص بر حادثه آتش‌سوزی برج گرنفل و کاهش بودجه خدمات عمومی تمرکز داشت و راهپیمایان پلاکاردهایی حمل می‌کردند که روی آنها نوشته شده بود: «شما [بودجه را] کاهش می‌دهید، ما قیام می‌کنیم»، «ریاضت می‌کُشد»، «توری‌ها [محافظه‌کاران] بیرون»، و «نه حتی یک‌روز بیشتر».

راهپیمایان برای سازماندهی این تظاهرات بزرگ از هشتگ «نه حتی یک‌روز بیشتر» (notonedaymore#) استفاده کردند؛ شعاری که خواهان بیرون رفتن ترزا می و حزب محافظه‌کار از قدرت است.

تظاهرات شنبه با حال و هوایی شبیه «کارناوال» توصیف شده است: راهپیمایان سوت می‌زدند، صدای موسیقی و سازهای کوبه‌ای در میان‌شان به گوش می‌رسید، و بسیاری با بالون‌ها و پلاکاردهای رنگارنگ در آن حاضر شدند.

بحران سیاسی ادامه دارد

بحران سیاسی پس از انتخابات اخیر بریتانیا هنوز پایان نیافته است. پنجشنبه ۸ ژوئن، مردم بریتانیا برای انتخاب ۶۵۰ نماینده پارلمان این کشور پای صندوق‌های رأی رفتند. انتخاباتی زودهنگام برای تعیین چگونگی پیشبرد مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا.

ترزا می که برای رسیدن حزبش به اکثریت مطلق دست به برگزاری انتخابات زودهنگام زد، اکثریت اندک پیشین را نیز از دست داد و حالا دولت اقلیت را در ائتلاف با حزب راست‌گرای افراطی ایرلند شمالی تشکیل داده است.

اندکی از انتخابات نگذشته بود که برج گرنفل با ۱۲۰ دستگاه آپارتمان و نزدیک به ۶۰۰ ساکن، سه‌شنبه شب ۱۳ ژوئن آتش گرفت. این آتش‌سوزی ۸۰ کشته بر جای گذاشت.

رزا می، نخست‌وزیر بریتانیا پس از این حادثه به شدت مورد انتقاد بوده‌است. منتقدان می او را به «حفظ فاصله» از بازماندگان این حادثه متهم کرده‌اند و بازماندگان که بخشی از آنان را مهاجران، از جمله مهاجران ایرانی و افغان تشکیل می‌دهند، از بی‌توجهی مقام‌های بریتانیایی نسبت به هشدارهای پیشین خود درباره نقص ایمنی خشمگین هستند.


در همین زمینه