ایران از ارسال روزانه ۱۰۰ تن میوه و تره‌بار به قطر خبر داد. وزیر خارجه قطر نیز خبر دیدار با قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران را تکذیب کرد.

قطرِ در محاصره برای مایحتاج به ایران رو کرده است

علی همتی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس یک‌شنبه، ۲۱ خرداد از ارسال اولین محموله غذایی به قطر خبر داد. این محموله به صورت هوایی و از شیراز به دوحه ارسال شده است.

همتی گفت که ایران روزانه ۱۰۰ تن میوه و تره‌بار به قطر صادر خواهد کرد.

او همچنین از آمادگی ایران برای ارسال مصالح ساختمانی از شیراز به قطر از طریق بندر بوشهر خبر داد.

تحریم قطر و مسدودشدن راه‌های ارتباطی زمینی به آن فرصت‌هایی را برای توسعه صادرات از ایران به این کشور فراهم آورده است.

عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و یمن دوشنبه پنجم ژوئن در یک اقدام کاملاً غافلگیرکننده روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند و مرزهای زمینی و حریم هوایی خود را به روی این کشور کوچک در حاشیه خلیج فارس بستند. به تدریج چند کشور دیگر، از جمله جمهوری اسلامی موریتانی نیز در حمایت از عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند. عربستان سعودی و متحدانش، در یک بیانیه مشترک قطر را متهم کرده‌اند که از اخوان‌المسلین در مصر و حماس در نوار غزه حمایت می‌کند. آن‌ها خواهان تغییر سیاست قطر در رابطه با ایران هم شده‌اند.

همزمان جلیل اسلامی، معاون سازمان بنادر و دریانوردی ایران یکشنبه، ۲۱ خرداد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت که بنادر جنوب ایران برای ارسال کالا به قطر آمادگی دارند. بندر بوشهر نزدیک‌ترین بندر به قطر است.

او همچنین از ارسال یک محموله از بندر بوشهر به قطر خبر داد.

به گفته اسلامی، مذاکرات مقام‌های تهران و دوحه برای ارسال کالا به قطر در جریان است.

تکذیب دیدار با سلیمانی

رابطه قطر و ایران یکی از موارد اختلافی است که به بحران کنونی دامن زده است. حتی روزنامه عکاظ در عربستان از دیدار وزیر خارجه قطر با قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران خبر داده بود. سپاه قدس شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران ایران است و مسئول سازماندهی شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران در عراق و سوریه تلقی می‌شود.

محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر در گفت‌و‌گو با روسیا الیوم، نسخه عربی خبرگزاری راشا تودی خبر دیدار خود با قاسم سلیمانی در بغداد را تکذیب کرد.

وزیر خارجه قطر در ادامه بر خواست کشورش مبنی بر حفظ رابطه با ایران تأکید کرد و گفت که «ایران تمام گذرگاه‌ها را بر روی ما باز کرد و اگر به چیزی احتیاج پیدا کنیم، با ایران همکاری خواهیم کرد.»

او گفت که طبق مقررات شورای همکاری خلیج فارس همکاری تجاری با ایران مشکلی ندارد.

انکار دوباره حمایت از تروریسم

وزیر خارجه قطر در گفت‌و‌گو با روسیا الیوم همچنین بار دیگر اتهام‌ها علیه این کشور مبنی بر حمایت از تروریسم را رد کرد.

همچنین خبرگزاری رویترز گزارش داد که سازمان نظارت بر خیریه‌های قطر در بیانیه‌ای هر گونه حمایت موسسه‌های خیریه مالی در این کشور از «تروریست‌ها» را رد کرد. این سازمان در بیانیه خود نوشته که «اتهام حمایت از تروریسم علیه سازمان‌های امور بشردوستانه قطری مایه تأسف است» و تأکید کرد که سازمان‌های غیردولتی (ان‌جی‌او) در قطر «در معرض خطر پول‌شویی و تأمین مالی از تروریسم قرار ندارند».

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پیشتر قطر را یک حامی مالی «سطح بالای» تروریسم خوانده بود.


در همین زمینه