محمد کريم عابد، معاون کميته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی می‌گويد که پس از بررسی موضوع انتخاب گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در رابطه با ايران در جلسه اين کميته، تاکيد شده است که «بايد از ورود اين فرد به ايران ممانعت شود.»

اين نماينده مجلس درگفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران(ايرنا) خواستار بررسی نقض حقوق بشر در آمريکا و انگليس شد و اتهام نقض حقوق بشر در ايران را «فرافکنی و فرار رو به جلو» دانست.

به گفته وی وزارت امور خارجه چهار کتاب در مورد «نقض حقوق بشر در آمريکا، انگليس، فرانسه و کانادا» منتشر کرده و درصدد انتشار انتشار کتاب‌هايی در رابطه با «نقض حقوق بشر در برخی از کشورهای عضو اتحاديه اروپايی» است.

زهره الهيان، نماينده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نيز امروز، يکشنبه در نطق پيش از دستور خود گفت: « پذيرش گزارشگر ويژه حقوق بشر از سوی سازمان ملل برای ما پذيرفتنی نيست، چرا‌که اهداف پنهان و اغراض سياسی پشت قطعنامه حقوق بشر عليه ايران را به خوبی می‌شناسيم.»

وی از احمد شهيد که به عنوان گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل تعيين شده خواست که فقط برای «ديدن جاذبه‌های گردشگری ايران» به اين کشور سفر کند.

احمد شهيد، وزير امور خارجه پيشين مالديو روز جمعه بيست و ششم خرداد ماه جاری به‌عنوان «گزارشگر ويژه سازمان ملل» در امور حقوق بشر ايران انتخاب شد.

چهارم فروردين ۱۳۹۰، «شورای حقوق بشر سازمان ملل» در مقام عالی‌ترين مرجع نظارتی اين سازمان در امور حقوق بشر، قطعنامه‌ای را تصويب کرده بود که بر پايه آن می‌بايستی به‌منظور نظارت دقيق‌ و مستمر‌ بر وضعيت حقوق بشر ايران، «گزارشگری ويژه» از سوی شورا برگزيده شود.

پيش از اين در دهه‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ رينالدو گاليندوپل و موريس کاپيتورن از سوی «کميسيون حقوق بشر سازمان ملل» به عنوان گزارشگران ويژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ايران منصوب شده بودند و در طول دوران مأموريت خود توانستند چند بار به ايران سفر کنند.