مهلت قانونی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ساعت ۸ صبح پنج‌شنبه ۲۸ اردیبهشت به پایان رسید. روحانی از دانشجویان دعوت کرده که برای تبلیغ به شهرها و روستاها بروند. ابراهیم رئیسی هم از طرفدارانش خواسته است با به جا آوردن تکلیف شرعی امر به معروف و صله رحم، خانواده‌ها و دوستان و آشنایانشان را متقاعد کنند که به او رأی دهند.

پایان مهلت قانونی تبلیغات ریاست جمهوری ایران

علی اصغر احمدی، رئیس ستاد انتخابات ایران به خبرگزاری‌های داخلی گفته است:

«زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری تاساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت بود و این زمان برای انتخابات شوراها ساعت ۲۴ چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت تعیین شده بود.»

کمیته اطلاع‌رسانی ستاد انتخابات کشور هم با انتشار بیانیه‌ای از عموم مردم، رسانه‌ها،  ستادهای تبلیغاتی و هواداران نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و  روستا و میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی خواسته است که به منع تبلیغات انتخاباتی تا پایان برگزاری انتخابات و اعلام نتایج احترام بگذارند.

۲۴ ساعت طلایی

همزمان با آغاز منع تبلیغات انتخاباتی ستاد ابراهیم رئیسی با انتشار بیانیه‌ای از طرفدارانش خواسته است که در« ۲۴ ساعت طلایی» باقی‌مانده به روز رأی‌گیری تلاش کنند با «امر به معروف» اعضای خانواده، دوستان و آشنایانشان را متقاعد کنند که به نامزد اصول‌گرایان و تولیت کنونی آستان قدس رضوی رأی دهند.

در این بیانیه آمده است:

«از خانواده و بستگان خود شروع کنید. صله رحمی بکنید و بی‌هیچ تعارفی درباره اهمیت انتخابات و ویژگی‌های مثبت حجت‌الاسلام رئیسی برای تصدی جایگاه ریاست جمهوری با آنان صحبت کنید. روز رای‌گیری هم با خانواده سر صندوق رای بروید.»

صله رحم و امر به معروف دو وظیفه مذهبی‌اند.

ستاد انتخابات رئیسی از طرفدارانش خواسته است در این «۲۴ ساعت طلایی» در شبکه‌های اجتماعی فعال شوند:

 «حتی اگر مدت‌هاست در این گروه‌ها فعال نبوده‌اید، این یک شبانه‌روز نیت کنید که فعال باشید. هیج‌کس بابت این فعالیت نمی‌تواند شما را بازخواست یا شماتت کند.»

روشنگری درباره سند ۲۰۳۰

حسن روحانی هم دست روی دست نگذاشته و با صدور بیانیه‌ای از دانشجویان و جوانان خواسته به شهرها و روستاها و اقامتگاه‌های عشایر ایران بروند و از مردم بخواهند که به او رأی بدهند. در بیانیه روحانی آمده است:

«عده‌ای برای کسب نامشروع قدرت، دروغ‌های زیادی را درباره امضای سند ۲۰۳۰ و قصد دولت برای ارائه آموزش‌های غیراخلاقی و منافی عفت در روستاها و نقاط حاشیه‌ای شهرها و مراکز مذهبی پراکنده‌اند. از شما می‌خواهم با روشنگری و تلاش برای آگاه کردن مردم نسبت به کذب بودن چنین سخنان افتراآمیز و بی‌پایه‌ای، راه را بر هر گونه سوءاستفاده مردم‌فریبان از احساسات و عواطف دینی مردم ببندید.»

روحانی در این بیانیه خطاب به روستائیان خاطرنشان کرده که یارانه‌هایشان قطع نمی‌شود. او وعده داده که در دولت بعدی فقر را ریشه‌کن کند.

معمای میرسلیم

مصطفی میرسلیم، نامزد مؤتلفه روز گذشته همراه با ابراهیم رئیسی به مشهد سفر کرد و در همایش انتخاباتی او حضور داشت. ساعتی بعد، موتلفه با انتشار بیانیه‌ای که خالی از ابهام هم نبود، تلویحاً انصراف او از شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران را اعلام کرد.

در بیانیه موتلفه که در خبرگزاری‌های داخلی منتشر شده، آمده است:

« حزب موتلفه اسلامی با انصراف از نامزدی ایشان از ابراهیم رئیسی حمایت می‌کند و ان‌شاءالله در آینده از شخصیت ارزشمند جناب آقای مهندس سید مصطفی میرسلیم استفاده مطلوب به عمل خواهد آمد.»

مصطفی میرسلیم اما ساعتی بعد از انتشار این بیانیه، انصراف خود به نفع ابراهیم رئیسی از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران را تکذیب کرد:

« این جانب انصراف نداده‌ام و کلیه بیانیه‌های مبنی بر انصراف را تکذیب می‌کنم. از همه علاقمندان و دوستان و همراهان دعوت می‌کنم بدون توجه به این شایعات که حتی به نام حزب صادر می‌شود اعتنا نکنند و با اطمینان به پای صندوق‌های رأی حاضر شوند.»

۶۳ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا و نیز انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی، جمعه ۲۹ اردیبهشت برگزار می‌شود‎.

رقابت اصلی بین حسن روحانی و ابراهیم رئیسی است. اسحاق جهانگیری، به نفع حسن روحانی و محمد باقر قالیباف، به نفع ابراهیم رئیسی از رقابت‌ها کناره‌گیری کرده‌اند.

در ایران بیش از ۵۵ میلیون نفر از شرایط رأی دادن برخوردارند. ۶۳ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رأی هم در سراسر ایران تدارک دیده شده است. امنیت شعب رأی را نیروهای انتظامی به همراه سپاه پاسداران و بسیج به عهده گرفته‌اند.