حميد بقايی، معاون اجرايی رئيس جمهوری و سرپرست نهاد رياست جمهوری اتهامات سوء استفاده مالی عليه خود را رد کرد.

حميد بقايی که با خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) گفت‌وگو می‌کرد، اظهار داشت: «من به صراحت عرض می‌کنم خبر انعقاد قرارداد سازمان منطقه آزاد کيش به مبلغ ۴۵۰ ميليارد تومان اساسأ دروغ است و اصلأ چنين قراردادی وجود خارجی ندارد.»

در روزهای گذشته سايت‌های طرفدار اصول‌گرايان حکومتی در ايران از تخلفات مالی حميد بقايی و اسفنديار رحيم‌مشايی، رئيس دفتر رئيس جمهور نوشتند.

به گفته آنان یکی از اين تخلفات به شرکت فیاک کیش مربوط می‌شود که به واسطه رانت‌های دولتی پروژه‌ای ۴۵۰ میلیارد تومانی برای احداث تالارهای بین‌المللی کیش در اختیار گرفته است و دیگری متعلق به شرکت سمگا است که طرف قرارداد ساخت هتل‌های بین‌المللی فرودگاه امام و تفریحگاه پارک لویزان است.

روزنامه کيهان در ارديبهشت‌ماه سال جاری نوشته بود اسفندیار رحیم‌مشایی، و حمید بقایی جزو نخستين سهام‌داران شرکت سمگا، وابسته به ميراث فرهنگی و گردشگری ايران بوده‌اند.

حميد بقايی: هر کسی ادعا دارد بقايی و يا حتا مشايی در اين شرکت سمگا سهم و سرمايه‌ای دارند، برود پيدا کند و برای خودش بردارد، ما چنين سهامی در اين شرکت نداريم

سايت «الف» نزديک به احمد توکلی، نماينده اصول‌گرای مجلس نيز در گزارشی از «رانت‌خواری بزرگ در شرکت خصوصی متصل به حلقه قدرت- ثروت» خبر داد و نوشت: «شرکت سرمايه‌گذاری ميراث فرهنگی و گردشگری ايران مشهور به سمگا با سرمايه ۲۰ ميليارد تومان به ثبت رسيده و تأسيس شده است، ظرف مدت کوتاهی توانسته شش شرکت اقماری بزرگ تأسيس کند.»

سایت «الف» از حمید بقایی به‌عنوان «یکی از مفسدان اقتصادی حلقه دولت» یاد کرد و گفت وی برای واگذاری یک پروژه ۴۵۰ میلیارد تومانی به یک شرکت خصوصی تلاش کرده و در آن دست داشته‌است.

خبرگزاری فارس نيز نوشت: «پروژه ۴۰۰ ميليارد تومانی مجتمع تالارهای بين‌المللی ايران ـ کيش بنا بر توافقی با حضور اسفنديار رحيم‎مشايی و حميد بقايی در تاريخ سوم تير ماه سال ۸۹ به صورت ترک تشريفات به شرکت فياک کيش با مديريت يحيی فيوضی واگذار شد که بنا بر قانون ترک تشريفات اين اقدام روال قانونی را نگذرانده است.»

در پی اين خبرها، سايت تابناک، نزديک به محسن رضايی، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام و رئيس پيشين سپاه پاسداران، سه روز پيش خبر داد «مدیران ارشد شرکت متخلف فیاک کیش از کشور خارج شدند.»

حميد بقايی در مورد سهام خود در شرکت سمگا به ايرنا گفت: «ما اعلام کرديم که در اين شرکت هيچ سهمی نداريم و من تصريح کردم که اگر سهمی به نام بنده وجود داشته باشد، آن را به مدعيان می‌بخشم. هر کسی ادعا دارد بقايی و يا حتا مشايی در اين شرکت سمگا سهم و سرمايه‌ای دارند، برود پيدا کند و برای خودش بردارد، ما چنين سهامی در اين شرکت نداريم.»

حميد بقايی اين ادعا را که «بقايی به جرم تخلفات مالی در سازمان ميراث فرهنگی به چهار سال انفصال از خدمت محکوم شده» دروغ خواند

معاون اجرايی رئيس جمهوری در ادامه گفت‌وگو اين ادعا را که «بقايی به جرم تخلفات مالی در سازمان ميراث فرهنگی به چهار سال انفصال از خدمت محکوم شده» دروغ خواند و گفت: «يک خانه تاريخی را شخصی در سال ۸۱ ثبت کرده و بعد در سال ۶۵ شکايت کرده و حکم رفع اثر از ديوان عدالت اداری گرفته که اين موضوع در زمان من نبوده است.»

وی افزود: «در سال ۸۹ دادگاه تشکيل جلسه داد و اعلام کرد که به دليل استنکاف بقايی چهار سال انفصال می‌دهم اما اين در حالی است که اصل پرونده مربوط به ميراث فرهنگی است و يک تخلف مالی شخصی محسوب نمی‌شود.»

خبرگزاری فارس چندی پيش از محکوم شدن حميد بقايی، به «چهار سال انفصال از خدمت» خبر داد. اين خبرگزاری نوشت وی به دليل تخلفاتش در دوره رياست سازمان ميراث فرهنگی، در ديوان عدالت اداری محکوم شده است.

پس از آن محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، طی حکمی روح‌الله احمدزاده کرمانی را به سمت معاون رئیس جمهوری و ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به جای حمید بقایی منصوب کرد.

اين در حالی بود که احمدی‌نژاد، پیش از این، حمید بقایی را با حفظ سمت به‌عنوان معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب کرده و اسفندیار رحیم‌مشایی را از این سمت برکنار کرده بود.

احمدی‌نژاد پیشتر حمید بقایی را به‌عنوان نماینده ویژه منصوب کرده بود که با مخالفت نمایندگان مجلس و آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، وی به سمت مشاور انتخاب شد.

منتقدان دولت از اسفنديار رحیم مشايی و حميد بقايی به‌عنوان «جريان انحرافی» نام می‌برند.

اصول‌گرايان در چند هفته اخير نوک پيکان حمله خود را به سوی اين جريان در اطراف محمود احمدی‌نژاد، به‌ويژه اسفنديار رحيم‌مشايی، نشانه گرفته‌اند و سعی در جداسازی احمدی‌نژاد از آن را دارند.