کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری در بررسی مجدد مسئله پخش زنده مناظره‌های انتخاباتی تصمیم پیشین خود را عوض کرد. بدین‌ترتیب، مناظره‌ها زنده پخش خواهند شد.

تصمیم برای پخش ضبط شده مناظره‌های انتخاباتی با مخالفت‌های گسترده‌ای مواجه شد. پیشتر چهار عضو کمیسیون انتخابات خواستار پخش ضبط‍شده مناظره‌ها بودند.  اعضای این کمیسیون را دادستان کل کشور (یا نماینده تام‌الاختیار او)، وزیر کشور (یا نماینده تام‌الاختیار او)، دبیر هیئت اجرائی مرکزی انتخابات، رئیس یا یکی از اعضای شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و رئیس سازمان صدا و سیما (یا نماینده تام‌الاختیار او) تشکیل می‌دهند.

در حالی که حسن روحانی و دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به عدم پخش زنده مناظره‌های تلویزیونی اعتراض کرده‌ بودند، اکنون مشخص شده که به جز رئیس‌ صدا و سیما، دیگر اعضای کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات از جمله نمایندگان دولت خواستار پخش نسخه ضبط‌شده مناظره‌ها بودند.

رحمان فضلی، وزیر کشور دولت یازدهم می‌گوید: «قبول دارم برنامه‌های زنده جذابیت بیشتری دارند. در حوزه قوانین و مقررات باید الزام را رعایت کنیم، برنامه‌های زنده سال ۸۸ و هزینه‌ای که به کشور وارد کرد بسیار بالا بود و کدورت‌ها و ابهامات بسیار زیاد بود. باید جلوی این کدورت‌ها گرفته شود.»

علاوه بر این وزیر کشور روحانی درباره انتساب تصمیم برگزاری مناظره‌های غیرزنده به دولت گفت: «برخی رسانه‌ها کار را سیاسی کردند. هیچ وقت در طول عمرم نخواستم خلاف صداقت کاری انجام دهم اولین کسی که به این امر اعتراض کرد رئیس جمهوری بود من درباره این موضوع با رئیس جمهوری حرفی نزدم.»

روز گذشته نیز وزارت کشور با انتشار بیانیه‌ای نسبت به آن‌چه «فضاسازی سیاسی» برخی رسانه‌ها در مورد پخش غیرزنده مناظره‌های انتخاباتی نامیده بود، انتقاد کرد و نوشت که دولت در کمیسیون تبلیغات تنها دو نماینده داشت.

همزمان با اظهارات وزیر کشور، علی دارابی معاون امور استان‌های سازمان صدا و سیما نیز تأیید کرد که در کمیسیون تبلیغات انتخابات تنها رئیس صدا و سیما موافق پخش زنده بوده و دیگر اعضا از جمله نماینده عالی دولت تصمیم گرفتند تا مناظره‌ها غیر مستقیم پخش شود.

او گفته بنا بر برآیند صدا و سیما، مناظرات دور پیشین انتخابات ریاست جمهوری ۵۰ میلیون بیننده داشت.


در همین زمینه

صفحه ویژه انتخابات ۱۳۹۶