گدار، بينوش، دونوو و بسياری از شخصيتهای سينمايی با امضای بيانيه فيلمسازان سوريهای خشونت و سرکوب در اين کشور را محکوم کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کارگردانان سوريهای در بيانيه خود آوردهاند: «ما همه فيلمسازان جهان را فرامیخوانيم تا برای کمک به جلوگيری از خونريزی، با مردم سوريه و آرزوی عدالت، برابری و آزادی آنها ابراز همبستگی کنند.»
سينماگران سوريه اين بيانيه را مدتی پيش در فيسبوک منتشر ساختند.
محمد ملص، کارگردان و رماننويس ۶۶ ساله دمشقی، سازنده فيلمهای «رؤيای شهر» (۱۹۸۴) و «شب» (۱۹۹۲) که چند جايزه بينالمللی از جمله در جشنواره برلين، والنسيا و جشنوارههای کشورهای عربی دريافت کرد؛ از امضاکنندگان اين بيانيه است.
همچنين اسامه محمد، فيلمساز ۵۷ ساله اهل لاذقيه، سازنده فيلم «ستاره روز» (۱۹۸۸) و «ايثار» (۲۰۰۲) که اين دومی افزون بر نمايش در جشنواره فيلم کن از جشنواره ليسبون جايزه گرفت؛ به اين فيلمسازان پيوسته است.
عمر اميرالای، يکی از مطرحترين مستندسازان جهان عرب که ماه فوريه امسال در سن ۶۷ سالگی بر اثر حمله قلبی در خانه خود در دمشق درگذشت نيز از پشتيبانان اين بيانيه بود. اميرالای به مضامين اجتماعی و فساد دولتی در فيلمهای مستند خود میپرداخت و نمايش برخی از آنها نيز ممنوع بود.
نبيل مالح، کارگردان فيلمهای مستند و داستانی که بيشتر آنان به مسائل اقتصادی و اجتماعی مربوط میشوند نيز اين بيانيه را امضا کرده است. فيلم «ابزارها» (۱۹۹۳) ساخته وی جايزه بهترين کارگردانی را از جشنواره فيلم قاهره و جايزه بهترين فيلمنامه را از جشنواره والنسيا دريافت کرد.
اين ابتکار فيلمسازان سوريهای با استقبال سينماگرانی چون کنستانتين کوستا گاوراس، کارگردان فيلم معروف «زد» و رئيس کنونی سينماتک فرانسه، ژان لوک گدار، فيلمساز صاحبسبک و از نخستين کارگردانان «موج نو»ی فرانسه، کارگردان فيلمهايی چون «از نفس افتاده» و «آلفاويل»؛ و بازيگران معروفی چون کاترين دونوو و ژوليت بينوش روبهرو شد و آنان نيز اين بيانيه را امضا کردند.
سازمانهای مدافع حقوق بشر اعلام کردهاند که از آغاز جنبش اعتراضی عليه حکومت بشار اسد در پايان اسفندماه سال گذشته تا کنون، ۵۶۰ شهروند اين کشور کشته شدهاند.