در آستانه ۱۲ ارديبهشت، روز معلم، دو تن از معلمان زندانی برای دومين سال متوالی اقدام به صدور بيانيهای از داخل زندان اوين نمودند.
به گزارش تارنمای ادوارنيوز، در اين بيانيه که به امضای عبدالله مؤمنی، معلم و رئيس شواری مرکزی سازمان ادوار تحکيم وحدت و همچنين محمد داوری، معلم و يکی از مشاوران مهدی کروبی رسيده، آمده است: «در اين روزها هنوز هم از پشت ميلههای زندان به روزهای شيرينی میانديشيم که آن روز در مدرسه ايران همه مشق آزادی نمايند و با استقرار دموکراسی، عدالت را به ارمغان آورند.»
آنها افزودهاند: «ما نمیخواهيم به مراکز آموزش، مدرسهها و دانشگاههايی برگرديم که به سبب متفاوت انديشيدن از تدريس و تحصيل بازبمانيم. خواست ما؛ روزگاری است که معلمان و آموزگاران که به دليل فعاليتهای صنفی، اجتماعی و سياسی بازداشت و محاکمه نگردند و حق داشتن تشکل، برگزاری تجمع، انتقاد و اعتراض آنها به رسميت شناخته شود.»
عبدالله مؤمنی، سخنگوی سازمان دانشآموختگان ايران (ادوار تحکيم وحدت) ۳۱ خرداد ۸۸ در دفتر «ستاد شهروند آزاد» از ستادهای پشتيبان مهدی کروبی، توسط نيروهای امنيتی بازداشت و با حکم چهار سال و ۱۱ ماه جبس تعزيری دربند ۳۵۰ زندان اوين بهسر میبرد.
عبدالله مؤمنی محمد داوری: ما معلمی را تنها حضور در کلاس و تدريس کتابهای درسی نمیدانستيم و خود را در برابر انحرافها و ناکارآمدیهای نظام آموزشی از رسالتهای حرفهایش، مسئول میدانستيم
محمد داوری، روزنامهنگار و سردبير سايت سحامنيوز (سايت رسمی حزب اعتماد ملی) نيز در تاريخ ۱۷ شهريور ۸۸ پس از انتشار نامه مهدی کروبی به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس سابق مجلس خبرگان پيرامون «شکنجه و آزار زندانيان سياسی در بازداشتگاه کهريزک» دستگير شد.
برخی گزارشهای منتشرشده حاکی از آن است که وی در اين مدت بارها برای اقرار عليه اظهارات مهدی کروبی در تلويزيون جمهوری اسلامی ايران، تحت «شکنجه و فشار جسمی و روحی» قرار گرفته است. دادگاه انقلاب وی را به پنج سال حبس تعزيری محکوم کرده است.
در بخش ديگری از بيانيه اين دو معلم زندانی که با عنوان «راهی که از زندان مدرسه به زندان اوين منتهی شد» منتشر گرديده، آمده است: «در اين ساليان برای ما ترديدی نبود که نظام آموزشی متمرکز، دستوری و بخشنامهمحور ره به جايی نمیبرد، بدين روی وظيفه خود دانستيم تا زبان به انتقاد بگشاييم و به بيان ناکارآمدیها و نارسايیها بپردازيم. ما معلمی را تنها حضور در کلاس و تدريس کتابهای درسی نمیدانستيم و خود را در برابر انحرافها و ناکارآمدیهای نظام آموزشی از رسالتهای حرفهایش، مسئول میدانستيم. اين باور راهی متفاوت را پيش روی مان قرار داد؛ راهی که از زندان مدرسه به زندان اوين منتهی شد.»
آنها آوردهاند: «ما که چاره کار را در “اعتراض” میديديم و مشیمان “انتقاد” بود، به گرداب تهديد گرفتار آمديم و به اتهامی ناروا دربند شديم و اين البته سرانجام کوشش در ساختارهای غير مدنی و غير دموکراتيک است.»
گفتنی است علیاکبر باغانی، محمود بهشتی، رسول بداقی، علیرضا هاشمی، اسماعيل عبدی و برخی ديگر از معلمان از جمله زندانيان پس از وقايع انتخابات سال ۸۸ هستند که توسط نيروهای امنيتی بازداشت و به زندان محکوم شدهاند.
از این اسامی پاراگراف آخر فقط بداقی زندان است. بقیه مشغول کار و زندگی اند. در گزارش دقت بفرمایید
کاربر مهمان مهدی / 29 April 2011