فائزه رفسنجانی می‏‌گوید: «کشور اکنون در دست اراذل و اوباش است.» به دلیل این اظهار نظر، فائزه‏ رفسنجانی، دختر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمهوری اسلامی که در گفت‏‌وگو با روزنامه‏‌ی اینترنتی «روز آن‏لاین» بیان شده است، غلامحسین محسنی اژه‏ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه، از صدور قرار تعقیب قضایی برای خانم هاشمی سخن گفته است.

آقای اژه‏‌ای در کنفرانس خبری خود در روز دوشنبه، پنجم اردیبهشت ماه در تهران گفت: «دادستان تهران در مورد صحبت‏‌های اخیر فائزه‌‏ی هاشمی در مصاحبه با یکی از رسانه‏‌های غربی، اقدام کرده است.»

رسانه‌‏های رسمی و دولتی هم به سخنان خانم هاشمی واکنش تندی نشان داده‏‌اند. «رجانیوز» ارگان نزدیک به محمود احمدی‏‌نژاد، در نوشته‏‌ای با عنوان «هتاکی‏‌های فائزه هاشمی برایش گران تمام می‏‌شود»، نوشته است: «سخنان اخیر فائزه هاشمی و هتاکی وی نسبت به مسئولان اجرایی کشور که با واکنش افکار عمومی و برخی نشریات روبرو شده، سبب شد تا یک پرونده‏‌ی مجزا و جدید برای وی در دادستانی تهران گشوده شود.»

این سایت ادامه داده است: «پیش از این هم دادستان تهران از تشکیل پرونده‏‌ای برای فائزه و برادرش مهدی، به دلیل همراهی و هدایت جریان آشوب ۸۸ خبر داده بود.»

فائزه هاشمی چندماه پیش در جریان تظاهرات اعتراضی مردم بازداشت و پس از چند ساعت آزاد شد. سایت رجانیوز در ادامه نوشته‌‏ی خود در این زمینه، آورده است: «فائزه هاشمی مدعی شده بود که برای خرید لباس به میدان هفت تیر رفته بود.»

برای بررسی بیشتر دلیل گفته‌‏های فائزه‏ هاشمی در مورد اداره‏‌ی کشور توسط اراذل و اوباش، با محمدرضا یزدان‏‌پناه، روزنامه‏‌نگار که پیشتر در سرویس سیاسی روزنامه‏‌های «هم‏‌میهن»، «کارگزاران»، «یاس نو» و «صدای عدالت» در تهران کار می‏‌کرد و اکنون در پاریس با سایت «روز آنلاین» همکاری دارد، گفت‏‌وگویی انجام داده‏‌ام.

منظور و دلیل اظهارات فائزه هاشمی در گفت‏‌وگویی که شما با او انجام دادید و همچنین تاکیدش بر اداره کشور توسط اراذل و اوباش چه بوده است؟

محمدرضا یزدان‏‌پناه: این‌‏که دقیقاً دلیل بیان این حرف‌‏های خانم فائزه هاشمی چیست، مسئله‏‌ای است که خود خانم هاشمی باید به آن پاسخ بدهند، اما آن‏‌چه من به عنوان روزنامه‏‌نگار می‏‌دانم، این است که در سال‏‌های اخیر، هم‏زمان با روی کار آمدن دولت آقای احمدی‏نژاد در ایران، تنش‏ها بین شخص آقای هاشمی رفسنجانی و اعضای خانواده‏ی ایشان، با مجموعه‏ی حکومت و نهادهای مختلف، از جمله دولت و نهادهای دیگر تا حتی سپاه پاسداران، افزایش پیدا کرده است.

خانم فائزه هاشمی هم در نهایت تصمیم گرفتند که در مصاحبه با روزآنلاین برخی از این انتقادات یا دیدگاه‏های خود را نسبت به وقایع چندسال اخیر و به‏خصوص ماجراهایی را که بعد از انتشار فیلم هتاکی به ایشان توسط آقای سعید تاجیک، بازتاب پیدا کرده بود، ابراز کنند.

منتها مسئله این است که سایت روزآنلاین و من در این ماجرا، صرفاً به وظیفه حرفه‌‏ای خودمان عمل کرده‏‌ایم. بعد از این‏‌که دادستان کل کشور اعلام کرد که آقای سعید تاجیک بازداشت شدند، دقیقاً یک روز بعد از آن، خانم نوشابه‏ امیری، سردبیر سایت روزآنلاین مصاحبه‏‌ای داشتند با آقای سعید تاجیک و ایشان نه تنها خبر بازداشت و دستگیری خود را تکذیب کردند، بلکه هتاکی‏‌ها و فحاشی‏‌های خودشان به خانم فائزه‏ هاشمی را تکرار کردند و حتی قوه قضاییه و بقیه نهادهای قضایی و امنیتی ایران را تهدید کردند که در صورت برخورد با آقای تاجیک، افراد حزب‏‌الهی با آن‏ها برخورد می‏‌‌کنند.

بعد از انتشار این مصاحبه بود که من تصمیم گرفتم با خانم فائزه هاشمی مصاحبه کنم و نظر ایشان را هم در رابطه با اتفاق‌‌هایی که در حرم شاه‌‏عبدالعظیم افتاده بود و آن فحاشی‏‌ها و فیلم‏‌های به‏نظر من تکان‏‌دهنده‏‌ای که منتشر شده بود بپرسم و هم درباره‏‌ی سخنان آقای تاجیک در مصاحبه با روزآنلاین چند پرسش را با ایشان مطرح کنم.

نظرتان درباره‏ بازتاب این مصاحبه و سخنان غلامحسین اژه‏‌ای مبنی بر این که پرونده‏ای به اتهام توهین به مقام‏های جمهوری اسلامی، برای دختر هاشمی رفسنجانی تشکیل شده چیست؟

فکر می‏‌کنم سخنان خانم فائزه هاشمی، خیلی سخنان جدی‌‏ای بود و برای حکومت ایران خیلی گران تمام شد. خانم فائزه‏ هاشمی، علی‏‌رغم این‏که شخصیت مستقلی هستند و سال‏‌ها سابقه حضور در عرصه سیاسی و رسانه‏‌ای ایران را دارند، وابستگی نسبی ایشان با آقای هاشمی رفسنجانی باعث می‏‌شود که هرگونه انتقاد ایشان از سیاست‏‌های حکومت و دولت آقای احمدی‏‌نژاد واکنش‏‌ها و بازتاب‏‌های گسترده‏‌ای داشته باشد؛ به‏خصوص صحبت‏‌های صریح و شفاف ایشان در رابطه با جریان حاکم بر کشور که در مصاحبه با من ابراز شد.

منتها سخنانی که دادستان کل کشور، آقای محسنی اژه‌‏ای در این زمینه مطرح کردند، برای شخص من بسیار تعجب‏‌برانگیز بود. من از این سخنان آقای محسنی‏ اژه‏ای حیرت‏‌زده شدم. آقای محسنی اژه‏‌ای خودشان در این پرونده متهم هستند.

مسئله این‌‏جاست که در کشور ما، در سال‏‌های گذشته، اساساً جای شاکیان و متهمان در پرونده‏‌های بسیار عظیم و متری جابه‏‌جا شده است. آقای محسنی اژه‏‌ای به عنوان دادستان کل کشور باید نماد راستگویی، صداقت و عمل به قانون در ساختار جمهوری اسلامی باشند.

منتها ما شاهد هستیم که ایشان در روز روشن و در برابر خبرنگاران و نمایندگان رسانه‏‌های گروهی، به راحتی در باره دستگیری آقای تاجیک دروغ می‏‌گویند و بعد از این‏که دروغ بودن سخنان ایشان فاش شد، به جای این‌‏که عذرخواهی کنند و سعی کنند به‏نوعی این دروغ فاحش خود را جبران کنند، به دنبال محاکمه و پرونده‏سازی برای خانم فائزه هاشمی رفسنجانی هستند که صرفاً از خودشان در برابر این موج هتاکی و فحاشی دفاع کرده‏‌اند.

من فکر می‏‌کنم اگر قرار باشد عدالت در این پرونده رعایت شود، این شخص آقای محسنی اژه‏‌ای است که باید در برابر دادگاه، به خاطر دروغ فاحشی که گفته و سوءاستفاده‌‏یی که از مقام خود به عنوان دادستان کل کشور و سخنگوی قوه‏ی قضاییه داشته، پاسخگو باشد و شاکی این پرونده باید خانم فائزه هاشمی باشند.

شما پیشتر در ایران روزنامه‏‌نگار سیاسی بودید. این چندمین پرونده است که برای فرزندان آقای هاشمی رفسنجانی تشکیل می‏‌شود؟

سخنان اخیر برخی از چهره‌‏های امنیتی و یا نماینده‏‌های مجلس مانند آقای کوچک‏‌زاده، در سال‏‌های اخیر، نشان می‏‌دهد که برخی از نهادهای امنیتی و یا محافل امنیتی جمهوری اسلامی، از سال‏‌ها پیش در حال پرونده‌‏سازی برای فرزندان آقای هاشمی رفسنجانی بوده‏اند.
 

من در این‏‌جا نمی‏‌‌خواهم قضاوتی کنم در رابطه با این‌‏که آیا اتهاماتی که پیرامون اعضای خانواده آقای هاشمی رفسنجانی مطرح‌‌اند، درست هستند یا نه. من اطلاعی از این مسائل ندارم.

منتها چیزی که مشخص است، به عنوان مثال، آقای کوچک‏‌زاده گفته بودند که آقای مهدی هاشمی از سال ۷۲ یا ۷۳، در وزارت اطلاعات دارای پرونده بوده‌‏اند. این اتفاق برای دیگر فرزندان آقای هاشمی رفسنجانی، مانند آقای یاسر هاشمی و محسن هاشمی نیز افتاده است.

در سال‏‌های اخیر، این مسئله بسیار تشدید شده است و تا جایی که خاطرم هست، پرونده‌‏ای که در رابطه با آقای محسن هاشمی که مدیرعامل متروی تهران بودند، مطرح بود، توسط نهادهای مختلف بازرسی بررسی شد و حکم به پاک بودن پرونده ایشان داده شد.

این اتفاق برای آقای مهدی هاشمی هم قبلاً افتاده بود. یعنی در جریان دادگاه‌‏های حوادث پس از انتخابات که نام آقای مهدی هاشمی، به عنوان یکی از متهمان اصلی «آشوب‏‌ها» یا «کودتای مخملی» مطرح بود، گفته شد که آقای مهدی هاشمی از سال‌‏ها پیش در سازمان بهینه‌‏‏سازی مصرف سوخت و یا بقیه جاهایی که مشغول به‏کار بودند، پرونده‏‌های فساد مالی داشتند.

بعد از آن آقای هاشمی رفسنجانی اعلام کردند در مورد آن پرونده‏‌ها در همان زمان همه نظارت‌‏های لازم توسط نهادهای حکومتی‏ای مانند سازمان بازرسی کل کشور، قوه قضاییه و دیوان محاسبات صورت گرفته و ابهام توسط آن‏ها برطرف شده و هیچ فساد مالی‏ای تا به‏حال در مورد خانواده هاشمی رفسنجانی اثبات نشده است.

منتها اگر سر این موضوع خانم فائزه هاشمی به دادگاه احضار بشوند و ایشان در جلسه دادگاه حضور پیدا کنند، اولین باری است که یکی از اعضای خانواده هاشمی رفسنجانی، در جمهوری اسلامی به دادگاه کشیده می‏‌شود.

تحلیلی که وجود دارد، این است که یک بخش اقتدارگرا، یک بخش قدرتمند در ساختار جمهوری اسلامی که حذف شخص آقای هاشمی رفسنجانی از کلیه‌‏ی عرصه‌‏های قدرت حاکم در جمهوری اسلامی را پی‏‌گیری می‏کند، درصدد آن است که با تحت فشار گذاشتن و پرونده‏‌سازی برای فرزندان آقای هاشمی رفسنجانی در وهله‏ نخست و در وهله دوم شخص آقای رفسنجانی، ایشان را به نوعی از عرصه قدرت در داخل ایران، برای همیشه کنار بگذارند.