باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، طی بیانیه‌ای گفت که دولت سوریه برای سرکوب شهروندانش از ایران کمک می‌خواهد و قصد دارد «به روش‌های وحشیانه‌ای» که دولت ایران از آن استفاده کرده، متوسل شود.
 
باراک اوباما با محکومیت دور جدید سرکوب معترضان در سوریه، از دولت این کشور خواست که فورا به خشونت‌‌ها پایان دهد.
 
در ششمين جمعه اعتراضات مردم سوريه عليه حکومت اين کشور، نیروهای امنیتی معترضان را هدف تیراندازی قرار دادند. سازمان عفو بین‌الملل تعداد کشته‌شدگان روز جمعه در سوریه را دست کم ۷۵ نفر اعلام کرده است.
 
مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، نیز هفته گذشته سوریه را متهم کرده بود که برای سرکوب مخالفانش از ایران کمک می‌گیرد.
 
از سوی دیگر، ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا با ابراز نگرانی از شنیدن خبر کشته‌شدن معترضان در سوریه، خواهان خویشتنداری مقامات سوری شد.
 
سازمان عفو بین‌الملل  تعداد کشته‌شدگان روز جمعه در سوریه را دست کم ۷۵ نفر اعلام کرده است
 
به گزارش تارنمای روزنامه ليبراسيون چاپ فرانسه، معترضان در پی انتشار فراخوانی در فیس‌بوک، در شهرهای مختلف سوریه به خیابان آمدند.
 
شهرهای قامیشلی، درعا، دمشق، حمص و دوما، دارايا، بانياس و لاذقيه در روز جمعه شاهد تظاهرات مخالفان دولت سوریه بودند.
 
گفته می‌شود در شهر درعا، نزديک به ۱۰ هزار نفر در ميدان مرکزی گردآمدند و با شعارهايی برای آزادی و به ياد کشته‌شدگان وقايع اخير، از مسجدها بيرون آمده و به سوی مرکز شهر رفتند. آن‌ها همچنين خواهان انحلال سازمان اطلاعات سوريه و محاکمه اعضای آن شدند.
 
اعتراضات مردم در سوريه از پنج هفته پيش و از شهر درعا واقع در جنوب اين کشور آغاز شد.خواسته‌های معترضان که در ابتدا آزادی بيشتر و پايان بخشيدن به فساد بود با کشته شدن بيشتر تظاهرکنندگان توسط نيروهای امنيتی تندتر شد و اکنون در گوشه و کنار گردهمايی‌ها «سرنگونی رژيم» درخواست می‌شود.
 
بشار اسد، رئيس جمهور اين کشور تلاش کرده است تا خشم مردم را با اصلاحات سياسی فروکش سازد. دولت سوريه هر پنج‌شنبه موج تازه‌ای از اصلاحات را مطرح می‌کند.
 
بشار اسد روز پنج‌شنبه گذشته  به‌شکل رسمی قانون وضعيت فوق‌العاده اين کشور را که از سال ۱۹۶۳ حاکم بود لغو کرد و دادگاه‌های امنيتی دولتی را منحل نمود. مخالفان با ناکافی دانستن این تغییرات به اعتراضات خود ادامه می‌دهند.