در شبکه‌های اجتماعی عکس‌هایی که سربازان ارتش ترکیه و واحدهای ویژه ضد ترور از مناطق کردنشین در این کشور گرفته‌اند دست به دست می‌شود. در این تصاویر می‌توان اشخاصی را دید که به قتل رسیده و یا شکنجه شده‌اند. آن‌ها همه ساکنان روستای خرابه‌باوا در حوالی شهرستان نصیبین، در مرز ترکیه با سوریه‌اند.

نمایی از شهر جنگ‌زده نصیبین در ترکیه

روستای خرابه‌باوا از ۱۱ فوریه تاکنون توسط ارتش ترکیه و یگان‌ ویژه ضد ترور محاصره شده است. یکم فوریه سال جاری در شهرستان نصیبین حکومت نظامی و منع رفت و آمد اعلام شد. در خرابه‌باوا اما همچنان حکومت نظامی برقرار است. خبرگزاری آلمان گزارش داده است که روز گذشته ارتش ترکیه دو روستای دیگر در شهرستان نصیبین را محاصره کرده است.

به گزارش «فرانکفورتر آلگماینه»، فلکناز اوچا، یکی از نمایندگان حزب دموکراتیک خلق‌ها در پارلمان ترکیه با یکی از ساکنان خرابه‌باوا تلفنی صحبت کرده است. او خبر شکنجه برخی از ساکنان این روستای کردنشین را تأیید کرده است. علاوه بر این مردم در مضیقه قرار گرفته‌اند و آذوقه و آب کافی در اختیار ندارند.

فرانکفورتر آلگماینه می‌نویسد  به جز عکس‌هایی که برخی سربازان ارتش ترکیه از شکنجه و آزار اهالی خرابه‌باوا در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند و تماس تلفنی فلکناز اوچا، هیچ اطلاع دیگری از وضعیت ساکنان خرابه‌باوا در رسانه‌ها منتشر نشده. ارتش ترکیه تلفن و اینترنت را در این مناطق قطع کرده است.

سازمان سیواکا آزاد (روابط عمومی کردستان) اعلام کرده است که سربازان ارتش ترکیه به اهالی اجازه نمی‌دهند که مجروحان را به بیمارستان‌هایی در نصیبین و دیگر  شهرهای مجاور منتقل کنند. سیواکا آزاد در برلین می‌گوید در ۱۰ روز گذشته دست‌کم سه نفر از اهالی روستا اعدام شده‌اند. بسیاری از ساکنان این روستا نیز بازداشت شده‌اند و دو نفر هم مفقود‌الاثرند. سربازان چند خانه را به آتش کشیده‌اند و تلفن‌های همراه روستائیان را هم مصادره کرده‌اند.

دولت رجب طیب اردوغان از هرگونه پاسخگویی نسبت به رویدادهای خرابه‌باوا در برابر پرسش‌های نمایندگان حزب دموکراتیک خلق‌ها در پارلمان ترکیه خودداری کرده. به گفته فلکناز اوچا، نماینده پارلمان، ارتش ترکیه اعلام کرده بود که عملیات پاکسازی در روستاهای اطراف شهرستان نصیبین به پایان رسیده، با این حال در خرابه‌باوا همچنان حکومت نظامی برقرار است.

این نخستین بار نیست که ارتش ترکیه، خرابه‌آوا را محاصره می‌کند. در سال ۱۹۹۴ در جنگ با مناطق کردنشین در جنوب شرقی ترکیه، این روستا را به آتش کشیدند و ساکنان آن را وادار کردند به شهرهای دیگر مهاجرت کنند. در سال ۲۰۰۱ اما به اهالی روستا اجازه داده شد که به روستایشان بازگردند و آن را از نو بسازند.

فرماندار شهر مردین به خبرگزاری آلمان گفته است که ارتش ترکیه روستای خرابه‌آوا را به این دلیل محاصره کرده که شبه‌نظامیان پ ک ک نتوانند به این محل پناه ببرند و مخفی شوند.

ترول دورا نماینده پارلمان ترکیه می‌گوید همه مردان روستای خرابه‌آوا، از پیر تا جوان بازداشت شده‌اند.

بعد از آنکه در ژوئیه ۲۰۱۵ دو پلیس در شهر جیلان‌پیلار به قتل رسیدند، ارتش ترکیه دور تازه‌ای از حملاتش به شهرها و روستاهای کردنشین در جنوب شرقی ترکیه را آغاز کرد. مقامات شهری در جیلان‌‌پیلار پ ک ک را متهم کرده بودند که دو پلیس ترکیه را به قتل رسانده، اما پ ک ک مسئولیت قتل این دو پلیس را نپذیرفت.

بعد از کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ در ترکیه، حملات به مناطق کردنشین شتاب بیشتری گرفته است.

در ترکیه همجنان وضعیت فوق‌العاده برقرار است. بسیاری از شهرداران مناطق کردنشین عزل شدند، رسانه‌های کردزبان تعطیل شدند، و بیش از ۱۰ هزار نفر از اعضای حزب دموکراتیک خلق‌ها هم بازداشت شدند.

علاوه بر این ۱۱ هزار معلم کرد هم از کار برکنار شدند.

بیشتر بخوانید: