۱۷۰۰ میلیارد تومان از بودجه سال آینده شهرداری تهران هزینه مساجد و حوزههای علمیه میشود. نهادهای مذهبی بیش از چهار هزار میلیارد تومان از بودجه سالانه ایران و شهرداری تهران را میبلعند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم محمد سالاری عضو شورای شهر تهران سهشنبه ۲۶ بهمن از افزایش ۳۰۰ میلیارد تومانی بودجه مساجد و حوزههای علیمه در لایحه بودجه سالانه شهرداری تهران خبر داد.
او گفته است که بخش زیادی از این بودجه «در محلها و پروژههایی غیر از مساجد و حسینهها که محل رجوع مردم برای مناسبتهای مختلف و اقامه نماز است هزینه میشود».
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر تهران بدون افشای نام خاصی، از هزینه کردن بخش قابل توجهی از اعتبار فرهنگی سالانه شهرداری تهران در « مساجد و حوزه های علمیه خاص» انتقاد کرده و گفته است که توزیع بودجه فرهنگی شهرداری تهران ناعادلانه است.
به گفته سالاری ۱۰۰۰ حسینه و مسجد در تهران فعال و خواستار دریافت کمک از شهرداری و شورای شهر تهران هستند. او گفته است که به برخی از مساجد ۵۰۰ میلیون و یک میلیارد تومان کمک میشود.
عضو شورای شهر تهران همچنین از تخصیص ۲۰۰ میلیون تومانی بودجه شهرداری به مداحان منطقه خبر داده و خواسته است که «معلوم شود که این مساجد و حسینیهها برای کیست و چرا این ارقام به آنها کمک میشود.»
بودجهخوارهای مذهبی
علاوه بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار شهرداری تهران برای مساجد و حوزههای علیمه، دولت حسن روحانی نیز در لایحه بودجه سال آینده حداقل ۲ هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان اعتبار برای نهادهای مذهبی و حوزههای علیمه در نظر گرفته است.
بر اساس جداول پیوست لایحه بودجه برای نهادهای بالادستی حوزههای علیمه در مجموع یک هزار و ۶۸۴ میلیارد تومان اعتبار برآورد شده است. سهم این نهادها در بودجه به شرح زیر است:
- شورای عالی حوزههای علیمه ۳۶۷ میلیارد تومان
- شورای سیاستگذاری حوزههای علیمه خواهران ۲۲۹ میلیارد تومان
- مرکز خدمات حوزههای علمیه ۷۰۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان
- دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ۱۱۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان
- جامعه المصطفی ۲۶۷ میلیارد و ۶۷۳ میلیون تومان
هیئت دولت همچنین ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار به بنیاد بینالمللی و فرهنگی امام رضا و ۵۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به کانون فرهنگی مساجد تخصیص داده است.
اعتبار برآورد شده دولت برای سازمان تبلیغات اسلامی ۳۷۷ میلیارد و ۵۵۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. در بودجه سازمان تبلیغات اسلامی نیز ۳۵ میلیارد تومان به مرکز رسیدگی به امور مساجد اختصاص یافته است. همچنین ستاد اقامه نماز ۱۷ میلیارد تومان و شورای سیاستگذاری نماز جمعه ۳۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از بودجه تبلیغات اسلامی سهم میبرند.
سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی و اوقاف و امور خیریه دو نهاد مذهبی دیگر هستند که به ترتیب ۲۸۵ میلیارد و ۱۳۸.۸ میلیارد تومان از بودجه سال آینده را به خود اختصاص دادهاند.
علاوه بر این در لایحه بودجه دولت نام برخی از حوزههای علیمه و نهادهای مذهبی در فهرست کمکبگیران حقیقی و حقوقی به چشم میخورد.
همچنین شهرداری سایر شهرها نیز در بودجه سالانه اعتبارهای ویژهای را برای کمک به مساجد و هئیتهای مذهبی در نظر میگیرند.
قیمت گاز برق آب تلفن بنزین و گازوئیل را افزایش دهید تا آخوندها و روضه خوانهای انگل ارتزاق شوند در حالی که فقر و فلاکت گریبان مردم را گرفته است در حالی که بودجه ی آموزش و پرورش و وزارت علوم به اندازه ی یکی از حوزه های علمیه نیست دولت اصلاحات و مجلس اصلاح طلبان همچنان ریخت و پاش می کنند حسن روحانی به بهانه ی طرحهای صندوق بین المللی پول همه چیز را گران می کند تا هزینه های دولتی را کاهش دهد اما با خاصه خرجی و باج دادن به آیت الله ها و مداحان و دیگر انگلهای حکومتی مردم ایران را دجار فقر بیکاری و … می کند
فرهاد - فریاد / 15 February 2017
قانونی هم از مجلس دست نشانده و استصوابی خود گدرانده اند که تمام مساجد و حسینیه ها و امام زاده ها و حوزه های علمیه را از پرداخت بهای آب و برق و گاز و حتی حق انشعاب معاف کرده اند این در حالی است که تمام دانشگاهها و مدارس حتی کودکستانها باید هزینه آب و برق و گاز خود را بپردازند ولی حوزه علمیه را معاف کرده اند الآن ابر میلیاردر ایران یعنی امام رضا که مقبره اش دارای 33000 لامپ پر مصرف و نیز 6000 لوستر است از پرداخت پول برق معاف است و هزینه برق مصرفی او را روی قبوض مردم سرشکن می کنند و از طرفی تمام فعالیتهای تجاری آستان قدس رضوی از پرداخت مالیات معاف هستند
احمدی / 15 February 2017