نمایندگان مجلس ایران در مصوبه‌ای بهره‌برداری چوبی از جنگل‌های شمال کشور را ممنوع کردند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، سه‌شنبه، ۲۶ بهمن/ ۱۴ فوریه، مجلس ماده‌ای از لایحه برنامه ششم را تصحیح کرد. بر اساس این ماده هرگونه بهره‌برداری چوبی از جنگل‌های شمال کشور از ابتدای سال چهارم برنامه ممنوع است. دولت در ارتباط با قراردادهای طرح‌های جنگل‌داری که مدت اجرای آن به اتمام می‌رسد، مجاز به تمدید قرارداد نیست.

براساس این لایحه، دولت مکلف است نسبت به اصلاح آن دسته از طرح‌های جنگل‌داری که مدت اجرای آن تا پایان سال سوم برنامه به اتمام نمی‌رسد، تعیین خسارت کارشناسی کند و خسارت حاصله را در بودجه سالانه درنظر بگیرد.

همچنین، بهره‌برداری از درختان ریشه‌کن شده، افتاده، خشک سرپا و آفت‌زده غیرقابل احیا تا پیش از تصویب طرح جایگزین و حداکثر تا پایان سال سوم برنامه صرفاً با مجوز سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور مجاز است.

طبق این لایحه برداشت درختان جنگلی برای طرح‌های عمرانی که از ارزیابی زیست محیطی و شناسه با مجوز سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری برخوردارند، مانعی ندارد.

همچنین بهره‌برداری از درختکاری و جنگل‌کاری‌های دست‌کاشت به ‌منظور زراعت چوب با تشخیص و مجوز سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور مجاز خواهد بود.

از سوی دیگر دولت مکلف است برای ارتقای پوشش کامل و مؤثر حفاظت از جنگل‌های کشور، مهار عوامل ناپایداری، جلوگیری از تغییر کاربری، تجاوز و تصرف، مبارزه با قاچاق چوب، استقرار مدیریت پایدار جنگل و اجرای تعهدات، اعتبار جداگانه‌ای در بودجه سالانه اختصاص دهد.

ایران جزو ۵۶ کشوری است که دارای پوشش جنگلی کم در جهان تلقی می‌شود و با توجه به منابع آبی محدود، تبخیر شدید و فرسایش بالای خاک انتظار می‌رود که مدیریت آن از اهمیتی دو چندان برخوردار باشد.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

اختلاف شهرداری و شورای شهر تهران بر سر «مافیای قطع درختان»

قطع شبانه درختان یک باغ در تهران با «همکاری شهرداری»

زمین نیمی از درختانش را از دست داده است

“افزایش ۹۴ درصدی قطع غیرقانونی درختان جنگل‌های شمال”