شمار تلفات در حوادث رانندگی نوروزی سال جاری در ايران تا چهارشنبه سوم فروردين ۱۳۹۰ به ۱۲۱ نفر رسيده است.

سرهنگ حيدر حيدری، معاون عمليات سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت ۱۴۲۲ نفر نيز در حوادث رانندگی نوروزی مجروح شده‌اند.

همچنين سرتیپ اسکندر مومنی، رييس پليس راهنمايی رانندگی نيروی انتظامی به خبرگزاری ایسنا گفته است يک دستگاه خودروی آردی حامل يک خانواده پنج نفره که در حال تردد در جاده رشت بود، به دليل «تخطی از سرعت مطمئنه، لغزندگی مسير و نبود گاردريل» به داخل رودخانه واژگون می‌شود که در پی آن تمامی سرنشينان اين خودرو در آب خفه می‌شوند.

رييس پليس راهنمايی و رانندگی نیروی انتظامی «سرعت، عجله و شتاب» را از ديگر عوامل تصادفات نوروز سال جاری اعلام کرد و افزود تصادفات واژگونی در اتوبوس‌ها افزايش يافته است.

بيش‌ترين آمار تلفات حوادث رانندگی نوروزی سال ۱۳۹۰، مربوط به تصادف جداگانه دو اتوبوس در شهرستان جيرفت در استان کرمان است که در مجموع منجر به کشته شدن ۱۶ نفر و زخمی شدن ۷۳ نفر شد.

با این حال سرتیپ اسکندر مومنی گفته است: «آمارها نشان می‌دهد تلفات و تصادفات رانندگی در نوروز امسال نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است.»

بر اساس آمار، سالانه نزديک به ۳۰ هزار نفر در جاده‌های ايران کشته می‌شوند.

سال گذشته مرضیه وحید دستجردی، وزير بهداشت ایران گفته بود: «ايران از نظر ميزان حوادث تروما (جراحت‌های شدید) دومين کشور دنياست و سالانه فقط خسارت اقتصادی مرگ و مير قربانيان تصادفی بيش از پنج هزار ميليارد تومان برآورد می‌شود که هزينه‌های بستری، معلوليت و خسارت‌های روانی را نيز بايد به آن ‌اضافه کنيم.»

سوانح رانندگی پس از بيماری‌های قلبی‌ و عروقی، دومين عامل مرگ و مير در ايران محسوب می‌شود. اين در حالی است که تصادفات در جهان، ششمين عامل مرگ و مير محسوب می‌‌شود.

بر اساس آمار‌های رسمی، سالانه يک ميليون و ۲۰۰ هزار نفر در جهان، بر اثر تصادفات رانندگی کشته و ۵۰ ميليون نفر مجروح می‌شوند.

به گفته کارشناسان «تراکم بالای خودرو در جاده‌ها، کمبود ظرفيت بزرگراهی، وجود بيش از دو هزار نقطه حادثه‌خيز در جاده‌ها، کمبود خدمات ايمنی و امدادی و فرهنگ نادرست رانندگی» از مهم‌ترين عوامل تصادف جاده‌ای در ايران به شمار می‌آيد.