جمعی از فعالان سابق جنبش دانشجویی ایران با انتشار فراخوانی خواستار تجمع و تحصن مقابل مقر سازمان ملل در شهر ژنو، در باره وضعیت حقوق بشر در ایران شدند.

در پی بی خبری از وضعیت مهدی کروبی و میرحسین موسوی، دو تن از رهبران مخالف دولت ایران و همسران‌شان فاطمه کروبی و زهرا رهنورد، جمعی از فعالان سابق جنبش دانشجویی ایران که در خارج از کشور به‌سر می‌برند، فراخوانی منتشر کردند.

آن‌ها در اين فراخوان، ضمن اعتراض به تداوم حصر و بازداشت رهبران جنبش سبز و رفتار حکومت ايران با مخالفان، خواستار تجمع و تحصن مقابل مقر سازمان ملل در شهر ژنو، هم‌زمان با ارائه گزارش دبیر کل این سازمان در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران شدند.

به گزارش تارنمای دانشجونيوز در این فراخوان آمده است: «از تمامی گروه‌ها و افرادی که دل در گروی آزادی و رهایی ایران از استبداد دارند دعوت به عمل می‌آوریم تا از روز ١٢ الی ١٤ مارس (٢٣-٢١ اسفندماه) در تجمع و تحصن اعتراضی نسبت به موارد متعدد نقض حقوق بشر در ایران؛ از جمله کشتار مردم بی‌گناه و دانشجویان آزادی‌خواه، بازداشت گسترده، شکنجه و صدور احکام سنگین حبس برای دانشجویان و همراهان جنبش سبز و بازداشت غیر قانونی رهبران آن؛ در مقابل مقر سازمان ملل در شهر ژنو شرکت کنند.»

اين فراخوان در حالی منتشر شده است که از روز دوشنبه ۲۸ فوریه‌ سال ۲۰۱۱ (نهم اسفندماه ۸۹)، شانزدهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در شهر ژنو آغاز شده و تا ۲۵ مارس ۲۰۱۱ (پنجم فروردین‌ماه ۱۳۹۰) ادامه خواهد يافت.

بر اساس قطعنامه‌ اخير مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد نقض حقوق بشر در ايران، گزارش مقطعی بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، درباره‌ موارد نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ايران نيز در تاریخ ١٤ مارس ۲۰۱۱ (٢٣ اسفند ۱۳۸۹) ارائه خواهد شد.

گروه‌های مختلف سیاسی و حقوق بشری سعی دارند با برگزاری اجلاس‌های جانبی در شورای حقوق بشر و همچنین تجمع‌هایی در برابر مقر سازمان ملل متحد در شهر ژنو، کارزاری را برای افشای «موارد عديده‌ نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی» تدارک ببینند.

سجاد ویس‌مرادی، عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر و از امضاکنندگان فراخوان تحصن فعالین دانشجویی در این زمینه به رادیو زمانه می‌گوید: «در ادامه‌ نقض گسترده‌ حقوق بشر در ایران که پس از انتخابات جنجالی سال ۱۳۸۸ با بازداشت‌های غیر قانونی، شکنجه‌ منتقدین در زندان‌ها و کشتار مردم حاضر در تظاهرات مسالمت‌آمیز تداوم یافت، موج تازه‌ سرکوب و دستگیری معترضین با حصر خانگی رهبران جنبش سبز، آقایان موسوی و کروبی و همسران ایشان آغاز شده است. این در حالی است که مسئولان جمهوری اسلامی در مجامع بین‌المللی و داخلی، حتا حاضر به پذیرش مسئولیت اعمال غیرقانونی و غیرانسانی خود نیستند.»

آقای ویس‌مرادی در مورد استقبال دانشجویان ایرانی خارج از کشور از این فراخوان توضیح می‌دهد: «فراخوان اعلام شده از سوی فعالین دانشجویی با استقبال مناسب دانشجویان، گروه‌های خارج از کشور و رسانه‌های عمومی مواجه شده است و تاکنون گروه‌های مختلفی برای حضور در تحصن اعلام آمادگی کرده‌اند.»

او در باره خواسته‌های‌ دانشجویان متحصن نیز می‌افزاید:”افزایش فشارها از سوی جامعه‌ جهانی جهت التزام ایران برای احترام به حقوق بشر و دست کشیدن از تداوم اجرای سیاست‌های سرکوب‌گرانه در حذف مخالفین و منتقدین از یک سو و تعیین گزارشگر ویژه‌ وضعیت حقوق بشر از موارد درخواستی مطرح شده از سوی فعالین دانشجویی است. جامعه‌ جهانی باید واکنش فوری و قاطعی در مقابل رویدادهای جاری در کشور از خود نشان دهد. رفتار حاکمیت با معترضین با بسیاری از مفاد پیمان‌های بین‌المللی که ایران مسئولیت پذیرش و اجرای کامل آن‌ها را پذیرفته و هم چنین قوانین داخلی ایران در تضاد کامل است.»