اسد میگوید که حاضر است درباره «همه چیز» حتی جایگاه خودش به عنوان رییس جمهوری پای میز مذاکره بنشیند.
اسد همچنین گفته است که آتش بس در سوریه با میانجیگری ترکیه و روسیه قدرتمندترین متحد سوریه، پیش از انجام گفتوگوها ایجاد شده و نقش ارتش سوریه در این مدت این بوده که منطقهای در نزدیکی دمشق را که در آن شورشیان کنترل منابع تامین آب اصلی پایتخت را به عهده دارند، باز پس بگیرد.
این در حالی است که کارشناسان درگیریهای اطرف دمشق در چند روز گذشته را نشاندهنده خواست واقعی بشار اسد برای جلوگیری از تحقق هر راهحل دیپلماتیک میدانند.
اسد اینها را به یک رسانه فرانسوی گفته و گفتههایش در خبرگزاری رسمی دولت سوریه سنا هم منتشر شده است.
بشار اسد در پاسخ به این سوال که آیا حاضر است درباره جایگاه او به عنوان رییس جمهوری هم مذاکرهای صورت بگیرد یا نه، گفته است: «بله، اما جایگاه من بر مبنای قانون اساسی است. اگر آنها بخواهند درباره این موضوع بحثی بکنند، باید روی قانون اساسی سوریه بحث کنند.»
او تاکید کرده که هر موضوعی در ارتباط با قانون اساسی باید به همه پرسی گذاشته شود و این بستگی به مردم سوریه دارد که چه کسی را به عنوان رییس جمهوری انتخاب کنند.
نخستین انتخابات ریاستجمهوری سوریه در ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ (۳ ژوئن ۲۰۱۴ میلادی) در مناطق تحت کنترل ارتش سوریه در این کشور برگزار شد.
در این انتخابات، بشار اسد رییسجمهوری فعلی سوریه، برای سومین بار و برای هفت سال دیگر انتخاب شد. تا پیش از آن در سوریه برای رییسجمهوری همهپرسی تایید برگزار میشد.
در همهپرسی قانون اساسی تازه سوریه در سال ۱۳۹۰، قانون جدید با اصلاحاتی تصویب شد. بر اساس این قانون اساسی حزبهای دیگر غیر از حزب بعث هم میتوانند تشکیل شوند.
طبق قانون قبلی تنها حزب بعث حق فعالیت رسمی داشت و در انتخاباتهای قبل نیز تنها همهپرسی تایید رییسجمهوری برگزار میشد.
در جریان جنگ داخلی سوریه و اعتراضات مردمی و از آغاز بهار عربی، مخالفان خواستار کنارهگیری اسد بودهاند.