آيت‌الله علی‌محمد دستغيب، عضو مجلس خبرگان رهبری به نشست امروز اين مجلس دعوت نشده است.

به گزارش تارنمای حديث سرو که ديدگاه‌های اين مرجع تقليد منتقد حکومت را منتشر می‌کند، آيت‌الله دستغيب گفته است قصد داشته در نشست خبرگان رهبری شرکت کند اما به دليل «ارسال نشدن دعوت‌نامه»، در اين نشست حاضر نمی‌شود.

وی در گفت‌وگو با تارنمای حديث سرو افزوده: «چون مرسوم اين بود که يک ماه قبل از جلسات خبرگان، دعوت‌نامه ارسال گردد، پس از انتظار ابلاغ، بألاخره روز ۱۶/ ۱۲/ ۸۹، پس از پيگيری‌های صورت گرفته توسط دوستان، جواب آمد که دعوت‌نامه ارسال شده است و شايد اداره پست تعلل کرده است.»

آيت‌الله دستغيب گفته است: «چگونه است که اين دعوت‌نامه برای همه اعضا ارسال شده و تنها برای اينجانب شده تعلل شده است؟»

وی افزوده: «خواسته اينجانب، آزادی بزرگواران مهندس ميرحسين موسوی و حجه‌الاسلام کروبی و همسرانشان و نيز آزادی بدون قيد و شرط زندانيان سياسی اعم از دانشگاهی و مسئولين سابق و غير آن‌ها (مردان و زنان) و نيز لغو حکم تبعيد چند نفر از طلاب اينجانب که بعضاً جانباز جنگ تحميلی می‌باشند، خواهد بود.»

اين مرجع تقليد منتقد حکومت که نماينده استان فارس در مجلس خبرگان رهبری است، پس از انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری ايران در ۲۲ خرداد ۱۳۸۸، بارها از رفتار حکومت نسبت به مخالفان انتقاد‌ کرده است.

وی به تازگی نيز در نامه‌ای سرگشاده به اعضای مجلس خبرگان، «حصر» ميرحسين موسوی و مهدی کروبی دو تن از رهبران مخالفان را «غيرقانونی و غير شرعی» خواند و خواهان رفع حصر آن‌ها شد.

رهبران مخالفان و همسرانشان یک روز پس از تظاهرات ضددولتی ۲۵ بهمن ماه گذشته به‌طور کامل در حصر خانگی قرار گرفتند. خانواده و فرزندان موسوی و کروبی می‌گويند همه شواهد نشان از «بازداشت» آن‌ها دارد.

آيت‌الله دستغيب همچنین در این نامه افزوده: «اعضای مجلس خبرگان…مکلف هستند ناظر بر اعمال رهبر جمهوری اسلامی ايران باشند و هر نوع خلاف شرعی (که در ) زير مجموعه انجام گيرد، لازم است تذکر دهند.»

انتخاب رهبر در ايران و نظارت بر کار وی، بر عهده مجلس خبرگان رهبری است. اما مخالفان می‌گويند که مجلس خبرگان رهبری به جای نظارت بر کار رهبر، تحت فرمان وی است.

با این حال آیت‌الله صادق لاريجانی، رئیس قوه قضائیه يکشنبه ۱۵ اسفند در جلسه مسئولان قضايی گفت: «مجلس خبرگان رهبری با توجه به مفاد اصول هفتم و هشتم و يکصد و يازدهم قانون اساسی دارای وظايف و اختيارات خاصی از جمله تشخيص وجود صفات ضروری در رهبری و بقای آن است ولی تعبير نظارت بر رهبری در قانون اساسی وجود ندارد.»

آيت‌الله دستغيب شهريور ماه سال‌ جاری نيز در «اعتراض به روند حاکم بر مجلس خبرگان» از حضور در نشست خبرگان خودداری کرده بود.

وی شنبه ٢٠ شهريور ٨٩ با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به اعضای مجلس خبرگان رهبری از آن‌ها خواست تا از «بحث‌های انحرافی» در اين مجلس دست بردارند و به خواسته‌های ملت ايران توجه کنند.

نشست مجلس خبرگان رهبری دو بار در سال برگزار می‌شود. امروز سه‌شنبه ۱۷ اسفند نيز دومين نشست خبرگان رهبری در سال جاری برای انتخاب اعضای هيأت رئيسه برگزار می‌شود.

هم‌اکنون اکبر هاشمی رفسنجانی، احمد خاتمی، محمد يزدی، صادق لاريجانی، محمود هاشمی شاهرودی و ابراهيم رئيسی شش عضو هيأت رئيسه مجلس خبرگان رهبری هستند.

در نشست امروز مجلس خبرگان، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس کنونی خبرگان و آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی بر سر ریاست این مجلس با هم رقابت می‌کنند. اما برخی از تحلیلگران نیز گفته‌اند که احتمال دارد هاشمی رفسنجانی برای ریاست مجلس خبرگان کاندیدا نشود.

غلام‌علی دهقان، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه از احزاب نزدیک به هاشمی رفسنجانی به خبرگزاری آفتاب گفته است: «آيت‌الله مهدوی‌کنی گزينه مناسب و مورد تأييد آيت‌الله هاشمی‌رفسنجانی هست و با توجه به اينکه آيت‌الله مهدوی‌کنی برای انتخابات رياست‌خبرگان اعلام آمادگی کرده است، آيت‌الله هاشمی رفسنجانی از حضور ايشان در منصب رياست مجلس خبرگان استقبال و ايشان گزينه مورد نظر آيت‌الله هاشمی رفسنجانی برای رياست خبرگان می‌باشد.»