در پی انتقاد حسن روحانی از شفاف نبودن حساب‌های قوه قضائیه، محسنی اژه‌ای این اظهارات را در راستای فشارها بر قوه قضائیه دانست و گفت این فشارها تا انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ادامه خواهد داشت.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه: شفافیت با شفافیت‌نمایی فرق دارد. انتخابات که پیش می‌آید برخی شفاف‌نمایی می‌کنند.
غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه: شفافیت با شفافیت‌نمایی فرق دارد. انتخابات که پیش می‌آید برخی شفاف‌نمایی می‌کنند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه چهارشنبه ۱۵ دی در مراسمی با شرکت رؤسا و معاونان پلیس آگاهی گفت: «من از قول رسانه‌ها شنیدم که رئیس‌جمهور نوشته‌اند حساب‌های قوه قضائیه باید شفاف شود؛ لذا من این‌جا به مردم و همه کسانی که دانسته این حرف را می‌زنند می‌گویم این حساب‌ها کاملاً شفاف است و جمع کثیری از دولتمردان و نمایندگان مجلس طی ۲۰ ساله گذشته در جریان موضوع هستند.»

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در ادامه اختلاف‌ها با قوه قضائیه غروب سه‌شنبه ۱۴ دی در صفحه توئیتر خود نوشت: «دولت حاضر است با تشکیل سامانه‌ای، تمام دخل و خرج و حساب‌هایش را روشن کند و در مقابل انتظار [می‌رود] قوه قضائیه نیز همه حساب‌های خود را روشن نماید.»

محسنی‌ اژه‌ای در پاسخ به این توئیت روحانی گفت: «شما که گفته‌اید حاضرید یک سامانه برای دخل و خرج‌ها راه‌اندازی کنید، خب بکنید یا دیگری القا کرده حاضریم منابع اتنخاباتی‌مان را شفاف کنیم به شرط شفاف کردن دیگری، خب اگر راست می‌گویید چرا شرط می‌گذارید؟ آن وقت معلوم می‌شود پول‌ها از کجا آمده است.»

معاون اول قوه قضائیه افزود: «اگر می‌خواهیم بگوییم شفافیت، فریبکاری نکنیم و با تفکیک کردن موضوعات محرمانه و امنیتی برای مردم، موضوعات را شفاف کنیم، اما اگر تنها برای جلب آراست موضوع فرق دارد. شفافیت با شفافیت‌نمایی فرق دارد. انتخابات که پیش می‌آید برخی شفاف‌نمایی می‌کنند و از بحث شفافیت استفاده ابزاری می‌کنند.»

کانال تلگرامی «آمدنیوز» نخستین بار به نقل از دو مدیر بانک ملی ایران اعلام کرد که رئیس قوه قضائیه ۶۳ حساب شخصی در بانک‌های کشور دارد. وثیقه‌هایی را که زندانیان به قوه قضائیه می‌سپرند، به این حساب‌های سپرده واریز می‌شود. در اصل این پول‌ها ظاهراً دخل و تصرفی صورت نگرفته، اما بهره‌ای که به این پول‌ها تعلق می‌گیرد در تملک رئیس قوه قضائیه است. این در حالی است که بر پایه اصل ۵۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی «کلیه دریافت‌های دولت می‌بایست در حساب‌های خزانه‌داری کل متمرکز ‌شود و همه پرداخت‌ها در حدود اعتبارات مصوب به موجب قانون انجام می‌گیرد.»

صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه می‌گوید گشودن این حساب‌ها و تعیین مورد استفاده از آن‌ها با اذن رهبر جمهوری اسلامی صورت گرفته است.

رئیس قوه قضائیه در آخرین نزاع کلامی با حسن روحانی، سخنان دو سال قبل حمید رسایی، نماینده سابق تهران در مجلس مبنی بر کمک بابک زنجانی، تاجر زندانی به ستاد انتخاباتی حسن روحانی را تکرار کرده و دولت یازدهم را به مانع‌تراشی در رسیدگی به دست‌های پشت‌پرده این پرونده متهم کرد. رسایی بهمن ۹۳ از کمک پنج میلیارد تومانی زنجانی به ستاد انتخاباتی روحانی و احضار حسین فریدون برادر رئیس جمهوری به دستگاه قضائی خبر داده بود.

محسنی اژه‌ای نیز همین سخنان آملی لاریجانی را تکرار کرد و گفت: «الان از شما می پرسم برای ستاد انتخاباتی ریاست جمهوری یک نفر چقدر پول لازم است. قطعاً بالاتر از ٢٠ میلیارد، خب شما بگویید این پول از کجا آمده است؟»

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، روز گذشته سه‌شنبه ۱۴ دی با بیان این‌که «هر موقع قوه قضائیه در نظر داشته باشد، دولت همکاری می‌کند»، در این رابطه گفته بود که بابک زنجانی همچنان بیش از دو میلیارد دلار از اموال دولت را اختلاس کرده و حالا قوه قضائیه می‌بایست مشخص کند که چگونه در دولت محمود احمدی‌نژاد چنین اختلاس کلانی میسر بوده است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای درباره این اختلاف‌ها بین دولت و قوه قضائیه چنین تحلیل کرد: «از مدتی پیش، فشار مضاعفی علیه قوه قضائیه بوده و تا انتخابات ادامه می‌دهند. چرا که قوه قضائیه با دانه‌درشت‌ها و آقازاده‌ها و صاحب منصبان در حال برخورد است.»

به‌گفته اژه‌ای تا انتخابات این فشارها از داخل و خارج بیشتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: