محسن هاشمی رفسنجانی، مديرعامل متروی تهران و حومه و فرزند ارشد اکبر هاشمی رفسنجانی از سمت خود استعفا کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن هاشمی استعفای خود را در نامهای به محمدباقر قالیباف، شهردار تهران اعلام کرد و شهردار نيز با استعفای وی موافقت نمود.
محسن هاشمی در نامه خود ضمن اشاره به «پيشرفتهای مترو» در دوران مديريتاش دليل استعفای خود را «تحريم خارجی»، «مشکلات داخلی امکان استفاده از اعتبارات قانونی» و «عدم همکاری دولت در برنامههای مهم مترو در امر توسعه خطوط» اعلام کرده است.
وی نوشته است: «متأسفانه هماکنون به دليل کمبود و تجهيز ناقص واگن از نصف ظرفيت خطوط استفاده میشود، اين در حالی است که واگنها و تجهيزات آن در گمرک در حال خاک خوردن هستند.»
محسن هاشمی افزوده است: «تمام پيگيریها از وزارت کشور، ستاد مديريت حمل و نقل و مصرف سوخت، شورای اسلامی شهر، مجلس و دولت به نتيجه مناسبی که در شأن پروژه حياتی چون مترو باشد نرسيده است.»
وی با تأکيد بر اينکه «قطعأ قبول مسئوليت مجدد در اين وضعيت به نفع توسعه و بهرهبرداری از خطوط مترو نخواهد بود» گفته است: «برخی مشکلات بهوجود آمده و عدم حمايتها از مترو ممکن است به دليل حضور وی در مديريت اين شرکت باشد.»
هاشمی از شهردار تهران خواسته است با پذيرش استعفای وی «فرد ديگری که امکان ايجاد هماهنگی بيشتر خواهد داشت» در رأس مديريت متروی تهران قرار گيرد.
محسن هاشمی رفسنجانی بزرگترين پسر اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس کنونی مجلس خبرگان رهبری و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام است.
وی تا لحظه استعفا ۱۷ سال می شد که رئيس هيئت مديره و مدير عامل شرکت متروی تهران و نايب رئيس اتحاديه بينالمللی حمل و نقل عمومی در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا بود.
در زمان مديريت وی متروی تهران راهاندازی شد و او تا کنون به جز دوران کوتاهی که از سوی شهردار وقت تهران محمود احمدینژاد عزل شده بود، عهدهدار اين سمت بودهاست.
نخستين طرحهای متروی تهران در زمان حکومت محمدرضا شاه پهلوی ريخته شد، اما بهشکل رسمی از ۱۶ اسفند ۱۳۷۷ در مسير تهران به کرج آغاز به کار کرد.
يکی از اختلافات مهم نهادهای حکومتی نظير مجلس و مجمع تشخيص مصلحت نظام با دولت بر سر خودداری دولت از اجرای برخی قوانين است که در ماههای اخير چندين بار شدت گرفته است.
مهمترين نمونه در اين زمينه، قانون اختصاص تسهیلات به سیستم حمل و نقل شهری و متروی تهران است که دولت ماههاست از اجرای آن سر باز میزند.
برخی از صاحبنظران دليل آن را مخالفت دولت ايران با مديريت محسن هاشمی، بهعنوان فرزند اکبرهاشمی رفسنجانی، میدانند.
حاميان حکومت ايران، اکبر هاشمی رفسنجانی را متهم میکنند که با «سکوت» در برابر «اقدامات فتنهگران» از آنها «حمايت» میکند.
آنها همچنين فرزندان هاشمی رفسنجانی را به هدايت «فتنه ۸۸» متهم میکنند و خواهان محاکمه آنها هستند. «فتنه ۸۸» اصطلاحی است که حکومت ايران درباره اعتراضات به نتيجه انتخابات رياستجمهوری سال گذشته به کار میبرد.
با این حال خانواده هاشمی رفسنجانی از محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران شکایت کردهاند. محمود احمدینژاد در رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری سال گذشته، فرزندان هاشمی رفسنجانی و خود وی را به «فساد مالی» متهم کرد.
محسن هاشمی در خردادماه سال ۱۳۸۸ در نامهای خطاب به محمود احمدینژاد نوشت: «جنابعالی برای عوامفريبی میگوييد آقای هاشمی اشرافیگری را در حاکميت رواج داد. آيا شما زمانی که در کنار ايشان، حکم استانداری گرفتيد، اين اشرافیگری را حس نمیکرديد و اکنون پيدا شده است؟»
مهدی هاشمی رفسنجانی فرزند دیگر هاشمی رفسنجانی که هماکنون در لندن ساکن است، بهشدت از سوی حامیان حکومت مورد حمله قرار میگیرد. آنها میگویند که اکبرهاشمی رفسنجانی باید فرزندش را وادار کند تا برای محاکمه به ایران برگردد اما مهدی هاشمی میگوید در صورت برگزاری یک دادگاه عادلانه حاضر است به ایران بازگردد.
هر اندازه که پدرش در حق دیگران انصاف و مدارا داشته احمدی نژاد هم در باره ی این خانواده خواهد داشت البته به دستور سید علی
کاربر مهمانbabam / 04 March 2011
به همین میگویند “کینه آخوندی” که برای 17 سال مثل آتش زیر خاکستر باقی ماند و هر از مدتی شعله هایش زبانه کشید.
برای مردم ایران بسیار متاسفم که امور زندگی روزمره خود را به دست آخوند دادند و حالا نمیتوانند آنرا پس بگیرند.
کاربر مهمان بی نام و نشان / 04 March 2011
استعفای هاشمی از ریاست مترو یک حرکت سیاسی از طرف خانواده رفسنجانی است که حساب خود را از حساب دولت احمدی نژاد جدا کند .در استانه ریاست خیرگان رهبری هاشمی رفسنجانی در اخرین لحظه از ادامه رقابت منصرف می شود و به نوعی وجهه خود را در میان گرو های مخالف دولت حفظ می کند .
هاشمی نه به ریاست خبرگان که به اینده خود می اندیشد ؟
yazdanniaz / 05 March 2011