در پی اعتراضهای خیابانی روز ۲۵ بهمن و پس از آن اول و دهم اسفند سال جاری (۱۳۸۹)، تعداد زیادی از معترضین توسط نیروهای امنیتی و لباس شخصی بازداشت و به زندان منتقل شدند.
پیرامون وضعیت برخی فعالین سیاسی سرشناس که پس از وقایع روز ۲۵ بهمن بازداشت شدند اخباری در رسانهها منتشر شده است، اما هنوز از سرنوشت تعداد زیادی از کسانی که در خیابانها بازداشت شدند و مکانی که در آن نگهداری میشوند، خبری در دست نیست.
به دلیل مسائل امنیتی و فشار نهادهای قضایی و مسئولین زندان، برخی از این افراد حتی پس از آزادی از زندان نیز تمایلی به بازگویی آنچه در ایام حبس بر آنها گذشته است ندارند.
در این میان یکی از افراد بازداشت شده در روز ۲۵ بهمن که به تازگی از زندان آزاد شده است اطلاعاتی در خصوص نحوهی بازداشت و برخوردهای صورت گرفته با وی و دیگر بازداشتشدگان در اختیار رادیو زمانه قرار داده است.
او با شرح ماجرای بازداشت خود میگوید: «در روز ۲۵ بهمن در مقابل در اصلی دانشگاه صنعتی شریف با غافلگیری و حملهی دو نفر لباس شخصی دستگیر شدم و سپس نیروهای لباس شخصی مرا با ضرب و شتم در حالی که کاپشنم را به روی سرم کشیده بودند به زیرزمین دانشگاه صنعتی شریف منتقل کردند.
حدود ۲۰۰ نفر از افراد بازداشت شده به زیرزمین دانشگاه شریف منتقل شده بودند. در ابتدا همهی ما را وادار کردند تا به صورت سجده سرمان را روی زمین بگذاریم و بعد از نیم ساعت به یکایک ما چشمبند زدند.
علاوه بر توهین و فحاشی، چندینبار هم با باتوم برقی مورد ضرب شتم و شوک الکتریکی قرار گرفتیم.
پس از مدتی ما را با خودروهای ون به محل ناشناختهای در اطراف میدان فلسطین منتقل کردند؛ جایی که شبیه به یک مدرسه بود و به در و دیوارش پرچمهای یامهدی و یاحسین نصب شده بود.
تا ساعت پنج صبح در همان مکان بودیم و پس از آن به زندانی در نزدیکی قصر فیروزه، پشت ورزشگاه تختی منتقل شدیم. به زندانی که به ۶۶سپاه معروف بود. در زندان ۶۶ سپاه از همهی بازداشتشدگان انگشتنگاری به عمل آمد و با گرفتن عکس از متهمین به اتهام اقدام علیه امنیت داخلی پروندههایی برایمان تشکیل دادند.
در تمام این مدت دستبند پلاستیکی به دستانمان و چشمبندی بر چشمانمان بود. از نظر تغذیه هم نان و پنیر بهترین غذای ما در این دو روز بود.
در این مدت مدام مورد فحاشی و ضرب و شتم قرار میگرفتیم و انواع توهینها و هتاکیها از سوی ماموران لباس شخصی نثارمان میشد.
بارها با لگد و باتوم برقی به جان بازداشتشدگان میافتادند. لباس شخصیها حتی از دادن فحشهای ناموسی به رهبران جنبش سبز هم ابایی نداشتند و مدام میگفتند موسوی و کروبی
دستشان از بیتالمال کوتاه شده است و برای همین خیانت میکنند و خودشان را به بیگانگان فروختهاند. به زودی اعدامشان میکنیم تا به سزای اعمال خائنانهی خود برسند.
پس از اخذ مشخصات فردی از بازداشتشدگان در روز ۲۷ بهمن، ساعت هشت صبح تعداد ۳۵ نفر از ما را به زندان اوین منتقل کردند.
از ساعت نه صبح تا هشت شب مراحل انگشتنگاری و تشکیل پروندهی مجدد از زندانیان در سولهای داخل اوین پشت اندرزگاه یک به طول انجامید و سپس به بند ۲۴۰ اوین اندرزگاه نهم طبقهی چهارم انتقال داده شدیم.
در حدود ساعت ۱۰ شب ۲۷ بهمن ۱۸ زندانی دیگر به این بند انتقال داده شدند که در میان آنها رامین پرچمی، بازیگر سینما و تلویزیون هم بود.
پرچمی روحیهی بسیار خوبی داشت و هنگامی که وارد بند شد با صدای بلند فریاد زد: زندانی سیاسی آزاد باید گردد… و همین باعث افزایش روحیهی بیش از صد نفر از زندانیان این بند امنیتی زندان اوین شد.
آقای پرچمی میگفت در روز ۲۵ بهمن در حین فیلمبرداری بین میدان ولیعصر و فاطمی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و در روزهای ابتدای بازداشتش مورد آزار و اذیت ماموران قرار گرفته است.
پس از تجمع روز یکم اسفند بازداشتشدگان دیگری را به بند ۲۴۰ زندان اوین آوردند. تعدادی از این افراد کسبهی مجتمع تجاری اسکان در خیابان میرداماد بودند که برخی از آنها در حالی که در مغازهی خود بودند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.
بازداشتشدگان را به صورت گروههای ده نفره به سلولهای مختلف منتقل میکردند و هرکدام را طی روزهای اخیر بارها برای بازجویی به اتاقهای مخصوص بازجویی بردند.
برخورد مسئولین زندان اوین با بازداشتشدگان به مراتب بهتر از رفتار زنندهی مسئولین زندان ۶۶ سپاه بود و فشارهای وارد شده به زندانیان کمتر بود.
مسئولین زندان و یک روحانی وابسته به وزارت اطلاعات به صورت جداگانه به سلولهای بازداشتشدگان میآمدند و ساعتها در خصوص وقایع پس از انتخابات و شرایط کشور با زندانیان صحبت میکردند.
پس از اتمام بازجویی، جلسهی بازپرسی و تفیهم اتهام زندانیان در دادسرای شهید مقدس مستقر در داخل زندان اوین برگزار شد که در نهایت برای برخی از متهمین تبدیل قرار صورت گرفت و قرار بازداشت به وثیقه یا کفالت تغییر کرد. پس از دوهفته، شماری از بازداشتشدگانع ازجمله من به صورت موقت تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شدیم، اما تعداد زیادی از آنها کماکان در بند ۲۴۰ زندان اوین محبوس و بلاتکلیف هستند.»
سلام من این مصاحبه رو انجام دادم با اقای صادقی 5 ساعت بعد از ازادیم و خیلی از مسایل و نگفتن
محمد رضا / 11 September 2012