با همکاری سازمان اتوبوسرانی قرچک و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اتوبوس‌های این شهرستان به کتابخانه مجهز شدند.

book-1

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، بهروز مشتاق، رئیس اداره ارشاد اسلامی شهرستان قرچک گفت: «اجرای طرح اتوبوس‌های کتابخوان قرچک با هدف ارتقای فرهنگ کتابخوانی در جامعه اجرا شده که در مرحله اول هشت اتوبوس به قفسه‌های کتاب مجهز شده‌اند.»

بهروز مشتاق افزود: «در اجرای این طرح به‌طور روزانه حدود ۳۰ جلد کتاب در قفسه‌های تعبیه شده در داخل اتوبوس قرار داده می‌شود تا مسافران در طول مسیر از آن‌ها استفاده کنند.»

به گفته او مسافران می‌توانند در پایان مسیر کتاب را در محل خود قرار داده و یا به امانت نزد خود نگاه دارند تا در مسیر برگشت آن را در همان اتوبوس و یا سایر اتوبوس‌های مجهز به این امکانات قرار دهند.

کتاب‌های این کتابخانه‌ها از سوی اداره ارشاد اسلامی در اختیار سازمان اتوبوسرانی قرچک قرار داده شده و رانندگان اتوبوس‌ها می‌توانند به‌صورت روزانه نسبت به دریافت کتاب و یا تعویض کتاب‌های موجود اقدام کنند. با این حال از محتوا و انواع این کتاب‌ها اطلاعاتی داده نشده است.

قرار است در مرحله دوم اجرای این طرح، تمام اتوبوس‎های درون شهری و برون‌شهری قرچک به کتابخانه مجهز ‌شوند.

قرچک در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.

این طرح در حالی به اجرا در آمده است که وضعیت کتابخوانی و نشر در ایران بسیار نابسامان است و ناشران با گرانی کاغذ و سانسور مواجه‌اند.

براساس آنچه در سامانه آمار و اطلاعات فرهنگ و علم منتشر شده، طی دهه ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۱ تعداد ناشران غیرفعال از ۱۳۵۲ به ۷۰۸۵۵ افزایش یافته و آمار واگذاری امتیاز نشر و کناره گرفتن از صنعت نشر نیز ۴۰ درصد بیشتر شده است.

از سوی دیگر، سانسور باعث می‌شود بسیاری از کتاب‌های جذاب و جدید یا در ایران منتشر نشوند یا اینکه ناقص و الکن به دست مخاطب ایرانی برسد.

طبق آمار مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان درباره کتابخوانی، ۷۶ درصد از جوانان روزانه کمتر از ۳۰ دقیقه مطالعه می‌کنند که از این میان  بیشتر از ۷۰ درصد به مطالعهٔ کتاب‌های روان‌شناسی و بازاری می‌پردازند.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

کتاب‌نخوانی در ایران

اغمای کتاب و کتابخوانی در ایران

شکل‌های تازه کتابخوانی در ایران: چشم‌ها خیره به گوشی تلفن