محسن کاکارش- طی چندروز گذشته، موج جدید اعدام‌ها به سنندج رسید و در ادامه‌ی این روند دونفر به دار آویخته شدند. همزمان حکم زانیار مرادی، زندانی سیاسی تایید و برای چهارنفر از متهمان انفجار چابهار درخواست اعدام شده است.

از سوی دیگر صانع ژاله، دانشجوی کرد، در جریان راهپیمایی ۲۵ بهمن ماه در تهران کشته شد و فشار بر خانواده‌ی وی برای جلوگیری از گفت‌وگوی آنها با رسانه‌های مستقل و مخالف دولت، همچنان ادامه دارد.
موازی با فشار بر دانشجویان آذربایجانی، دوتن از فعالان مدنی پس از گذشت بیش از ۲۵۰ روز بازداشت با وثیقه‌های سنگین آزاد شدند.

کردستان

در روزهای اخیر حکم اعدام زانیاری مرادی، زندانی سیاسی کرد تائید شد. این زندانی سیاسی به اتهام «قتل پسر امام جمعه‌ی مریوان و محاربه و افساد فی‌الارض» به اعدام محکوم شده است.

زانیار مرادی و لقمان مرادی، دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام هستند که با گذشت چندین‌ماه همچنان ممنوع‌الملاقات هستند.

این دو زندانی سیاسی پیشتر به مکانی نامعلوم در زندان گوهردشت منتقل شده و وضعیت جسمانی آنان وخیم گزارش شده بود.

از سوی دیگر به گزارش خبرگزاریها، در ادامه‌ی موج جدید اعدامها، دونفر در زندان سنندج به اتهام قاچاق مواد مخدر اعدام شدند.

این درحالی است که وب‌سایت سازمان گزارشگران بدون مرز، از ۱۱ دیماه سال ۱۳۸۹ تاکنون از اعدام بیش از ۸۶ زندانی در ایران خبر داده است.

مدافعان حقوق بشر ایران می‌گویند، طی هفته‌های گذشته، شمار زیادی از شهروندان به‌طور مخفیانه در زندان‌ها اعدام شده‌اند.

از سوی دیگر در جریان راهپیمایی ۲۵ بهمن‌ماه در تهران، صانع ژاله دانشجوی کرد کشته شد.
به دنبال این رویداد فشارها بر خانواده‌ی این دانشجو افزایش یافت و قانع ژاله برادر وی بازداشت و سپس آزاد شد.

قانع ژاله، بسیجی بودن برادرش را در گفت‌وگو با رسانه‌ها تکذیب کرده بود. رسانه‌های حامی از صانع ژاله، به‌عنوان عضو بسیج یاد می‌کنند.
در همان حال سه دانشجوی کرد به نام‌های سروه ویسی، آمانج رحیمی و احمد اسماعیلی که در جریان تجمع اعتراضی ۲۵ آبان‌ماه ۸۸ در اعتراض به اعدام احسان فتاحیان بازداشت شده بودند، هریک به دوسال زندان محکوم شده‌اند.

به گزارش هرانا، دو شهروند کرد به نام‌های علی رحیمی و کاوه شیخ محمدی به اتهام همکاری با احزاب غیر قانونی به ترتیب به شش و پنج سال زندان محکوم شده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر هم گزارش داد، طی روزهای گذشته بیش از ۲۰ نفر از شهروندان در شهرهای بوکان، مهاباد، سقز، پاوه و پیرانشهر بازداشت شده‌اند.

بلوچستان

در هفته‌ی گذشته برای چهارتن از متهمان حمله‌ی انتحاری چابهار که باعث کشته شدن ۳۰ نفر و زخمی شدن ده‌ها تن شد، درخواست اعدام شده است.

به گزارش خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی، ابراهیم حمیدی در مورد آخرین وضعیت پرونده‌ی متهمان انفجار چابهار گفت: «اکنون با شناسایی و بازپرسی چهار متهم پرونده، مراحل بازپرسی در دادسرا به اتمام رسیده و با صدور کیفرخواست به دادگاه ارجاع شده است که به زودی رسیدگی به پرونده‌ی عاملان حمله‌ی تروریستی روز تاسوعا در چابهار در مجتمع ویژه جرایم امنیتی زاهدان برگزار می‌شود

وی همچنین گفته است: «اتهام این چهار متهم همکاری یا پناه دادن به تروریست‌ها و عضویت در گروهک تروریستی بوده که براساس قانون محارب هستند و حکم آنها اعدام است

چند روز پس از وقوع انفجار در چابهار ۱۱ نفر به اتهام ارتباط با گروه جندالله و عملیات خشونتبار در شهر زاهدان اعدام شدند.

مقامات امنیتی ایران اعلام کرده‌اند، تاکنون نه نفر در ارتباط با بمبگذاری انتحاری چابهار بازداشت شده‌اند.

آذربایجان

در ادامه‌ی نقض حقوق بشر در آذربایجان، یونس سلیمانی، دانشجویی آذربایجان از ادامه‌ی تحصیل خود محروم شده است.

به گزارش منابع خبری آذربایجان، این دانشجوی آذربایجانی که پس از سپری کردن بیش از پنج‌ماه بازداشت موقت به قید وثیقه‌ی ۲۲۰ میلیون تومانی آزاد شده بود، علاوه بر اخراج از دانشگاه همدان، از ادامه‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز محروم شده است.

یونس سلیمانی، دبیر سابق کانون ترکی دانشگاه بوعلی سینای همدان، سردبیر سابق نشریه‌ی دانشجویی ایلدیریم در دانشگاه بوعلی، دبیر انجمن ادبی بیان، عضو هیئت تحریریه‌ی نشریه‌ی بولوت و عضو شورای نویسندگان هفته‌نامه‌ی سینا بوده است.

در این هفته آیت مهرعلی بیگلو و دکتر لطیف حسنی، دو فعال مدنی آذربایجان پس از نه ماه بازداشت با وثیقه‌های 220 میلیونی از زندان آزاد شدند.

اتهامات این دو فعال مدنی، «تبلیغ علیه نظام، تبانی علیه امنیت ملی، عضویت در گروه‌های معاند نظام و جاسوسی برای بیگانگان» عنوان شده است.

آیت مهرعلی بیگلو، فعال مدنی آذربایجان در ۲۰ اردیبهشت‌ماه سال جاری در شهر صوفیان بازداشت شد.
دکتر لطیف حسنی دیگر فعال مدنی آذربایجانی سوم خرداد ماه ۸۹ در کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

گفته می‌شود این دو فعال مدنی به مدت بیش از هفت‌ماه در سلول‌های انفرادی به سر برده و طی این مدت مورد شکنجه واقع شده‌اند.

از سوی دیگر در این هفته ۵۳ نفر به عنوان موکل با انتشار نامه‌ای، حمایت خود را از وکیل خود (نقی محمودی) اعلام کردند.