در چند روز گذشته رسانه‌های هلندی واکنش‌های اعتراض‌آمیز متعددی را علیه ماموریت جدید نظامیان این کشور در افغانستان منعکس کردند.

هفته‌ی گذشته پارلمان هلند طرح جدید دولت را برای اعزام مربیان نظامی به افغانستان تصویب کرد. براساس همه‌پرسی‌های انجام شده اکثریت مردم هلند با اعزام این گروه برای آموزش نیروهای پلیس در افغانستان مخالفند.

مخالفان فرستادن کمک نظامی به افغانستان می‌گویند تنها دلیل موافقت دولت هلند با این امر پیروی از آمریکا و سایر دول غربی مستقر در افغانستان و راضی نگهداشتن آنهاست.

هلند نگران منافع اقتصادی و هم حفظ جایگاه خود در اتحادیه‌ی اروپا است. دو حزب ائتلافی کابینه‌ی هلند در مجلس این کشور در اقلیت قرار دارند و به همین خاطر دولت برای تصویب این لایحه به آرای نمایندگان احزاب اپوزیسیون در پارلمان نیاز داشت.

پس از مذاکراتی فشرده «مارک روته»، نخست وزیر هلند موفق شد حمایت بخشی از اپوزیسیون را برای تصویب این طرح جلب کند.

حزب چپ‌های سبز به رهبری «یولاندا ساپ» که همپای حزب سوسیال دموکرات «کار» در آغاز مخالف اعزام این گروه به افغانستان بود، با وجود مخالف شدید اعضا و هوادارانش سرانجام با این طرح موافقت کرد.

دوحزب دیگر از جناح مخالف یعنی«D66» و «کریستن یونی» هم با این پیشنهاد موافقت کردند. دولت با دادن تضمین‌هایی به احزاب مخالف این طرح را به پیش خواهد برد.

«یولاندا ساپ» چند هفته پیش به رهبری چپ‌های سبز انتخاب شد. به عقیده‌ی ناظران سیاسی او بدون توجه به نارضایتی بدنه‌ی حزب از طرح اعزام نیرو، باعث و بانی دودستگی و استعفای گروهی از اعضای حزب شده است.

خانم «ساپ» باید در کنفرانس هفته‌ی آینده این حزب از مواضع خود در این مورد دفاع کند. از سوی دیگر اما همکاری او با دولت «روته» به عنوان نمونه‌ی یک سیاست موفق در کنترل تصمیم‌های کابینه تلقی شده است.

دولت هلند قرار است که ۵۴۵ مربی نظامی را به افغانستان بفرستد. در سال‌های گذشته در چارچوب مساعدت به امریکا و متحدان پیمان ناتو، هلند نزدیک به دو هزار سرباز به افغانستان فرستاد.

این نظامیان در منطقه‌ی پرتشنج اوروزگان در جنوب این کشور مستقر شده و این ماموریت باعث کشته شدن ۲۴ سرباز هلندی شد. بحث بازگرداندن نیروی های هلندی در کابینه‌ی قبلی همیشه موضوع اختلاف احزاب اتئلافی بود. در چند سال اخیر بخشی از نیروهای هلند به تدریج از افغانستان خارج شدند.

«مارک روته» تضمین کرده است که مربیان نظامی فقط به آموزش پرداخته و در هیچ جنگی علیه طالبان شرکت نخواهند کرد. نظامیان هلند در ایالت « قندوز» در شمال افغانستان مستقر خواهند شد.

مربیان نظامی هلندی تا سال ۲۰۱۴ در افغانستان باقی خواهند ماند و هزاران نفر پلیس را در دوره‌های کوتاه شش هفته‌ای آموزش خواهند داد.

به گفته‌ی صاحب نظران ایالت «قندوز» بسیار ناامن و اغلب در معرض حمله‌ی نیروهای طالبان بوده است.

در حال حاضر صدها مشاور در زمینه‌های مختلف از طرف اتحادیه‌ی اروپا در افغانستان به‌سر می‌برند و در زمینه‌های آموزش مهارت‌های اداری و حقوقی فعالیت دارند.

نظامیان آمریکایی برای نابود کردن نیروهای طالبان به بمباران و انهدام کامل بسیاری از مناطق روستایی اقدام کرده‌اند. عکسی از روستای سبز و خرم «تارک کلاخه» در قبل و بعد از بمباران در روزنامه‌ی «فولکس کرانت» در ۲۶ ژانویه گوشه‌ای از فاجعه‌ی جنگ را در این کشور نشان می‌دهد. آمریکایی‌ها می‌گویند که تمام روستاهای بمباران شده را بازسازی خواهند کرد.

دولت آمریکا برای بازسازی «تارک کلاخه» باید نیم میلیون دلار هزینه کند!