روند افزایشی نرخ بیکاری در تابستان امسال نیز متوقف نشده است.

bikari1

مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش از وضعیت اشتغال و بیکاری اعلام کرد که نرخ بیکاری به ۱۲,۷ درصد رسیده است.

برپایه این گزارش نرخ بیکاری تابستان امسال به نسبت بهار نیم درصد بیشتر شده که به معنای افزایش جمعیت بیکاران و جویندگان شغل است. مرکز آمار چندی قبل نرخ بیکاری بهار ۹۵ را ۱۲,۲ درصد گزارش کرده بود.

همچنین مقایسه نرخ بیکاری تابستان امسال با مدت مشابه سال گذشته بیانگر افزایش ۱,۸ درصدی نرخ بیکاری در دوره زمانی یک‌ساله است.

براساس اعلام مرکز آمار کرمانشاه همچنان رتبه نخست نرخ بیکاری را با ۲۰,۳ درصد در اختیار دارد. چهارمحال و بختیاری با ۱۹,۸ درصد دومین استان ایران به لحاظ نرخ بیکاری است.

از نکات قابل توجه این گزارش افزایش چشمگیر نرخ بیکاری در استان‌های صنعتی است. نرخ بیکاری در اصفهان به نسبت سال گذشته چهار درصد افزایش یافته و به ۱۷,۴ درصد رسیده است. همچنین  آذربایجان شرقی نیز شاهد افزایش ۴ درصدی نرخ بیکاری بوده است.

افزایش نرخ بیکاری در مناطق صنعتی تائید کننده تداوم تعطیلی واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی ایران است.

براساس گزارش‌ی که پیش از این منتشر شد در شش ماه نخست امسال نزدیک به هفت هزار واحد صنعتی در ایران تعطیل شده است.

علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در همین رابطه گفته است که ۳۳۰۰ واحد صنعتی به صورت دائم تعطیل شده اند.

تعطیلی بنگاه‌های صنعتی کاهش سهم بخش صنعت را به دنبال داشته است. به‌گونه‌ای که در یک‌سال گذشته اشتغال صنعتی در ایران ۱,۶ درصد کاهش یافته است.

۴۰ درصد شاغلان اضافه‌کاری دارند

بیش از ۹ میلیون نفر از شاغلان ایران برای تامین معاش خود در طول هفته بیش از میزان زمان معمولی کار می‌کنند.

برپایه گزارش مرکز آمار ۴۰,۸ درصد از شاغلان در طول هفته ۴۹ ساعت کار می‌کنند. این مرکز جمعیت شاغلان را ۲۳ میلیون و ۳۱ هزار و ۴۶۴ نفر اعلام کرده است.

بر اساس قانون کار ایران میزان ساعت کار هفتگی برای مشاغل سخت و زیان‌آور ۳۶ ساعت و برای سایر مشاغل ۴۴ ساعت تعیین شده است. نتایج آمارگیری از نیروی کار نشان می‌دهد که  ۹ میلیون و ۴۴۲ هزار از شاغلان حداقل در هفته ۵ ساعت بیشتر از زمان تعیین شده کار می‌کنند.

همچنین مرکز آمار اعلام کرده که  ۹.۵ درصد از جمعیت شاغل در ایران  دارای اشتغال ناقص هستند که به معنای اشتغال کمتر از ۴۴ ساعت در هفته است. بر اساس این گزارش ۲ میلیون و ۱۸۷ هزار نفر از جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص است.

مرکز آمار ایران افرادی را که در طول هفته آمارگیری تنها یک ساعت کار می‌کنند، شاغل می‌داند. این تعریف با انتقاد فعالان کارگری و برخی از کارشناسان اقتصادی همراه بوده است.

در همین زمینه