يک روز پس از مذاکرات هسته‌ای استانبول، محمود احمدی‌نژاد گفت اگر کشورهای ۱+۵ راه تعامل با ايران را در پيش گيرند نتايج مثبتی به‌دست خواهد آمد.

به گزارش خبرگزاری‌های ايران، محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهوری ايران که در شهر رشت سخن می‌گفت اعلام کرد که اگر کشورهای گروه ۱+۵ به عدالت و احترام پايبند باشد، در جلسات آينده توافقات خوبی حاصل می‌شود.

احمدی‌نژاد گفت: «چند دور گفت‌وگو انجام شد و ما به خاطر سوابق و روحيات طرف‌های مذاکره‌کننده انتظار نداشتيم که طی دو سه جلسه الی پنج جلسه مسائل حل شود.»

رئيس جمهوری ايران گفت اعضای گروه ۱+۵، «دو راه بيشتر ندارند» يکی ادامه‌ راه گذشته که به گفته وی «تلاش برای جلوگيری از برنامه هسته‌ای ايران» است و ديگری «راه تعامل» با ايران.
 

احمدی‌نژاد خطاب به اين کشورها گفت: «شما آزاد هستيد که انتخاب کنيد، اما بدانيد که ادامه‌ مسير قبلی نتيجه‌ای جز آن‌چه که تا امروز حاصل شده و گير شما آمده است، برای شما نخواهد داشت.»

وی گفت که اين کشورها و «صد تا مثل آن‌ها» نمی‌توانند ايران را از مسير خود عقب برانند.
 

محمود احمدی‌نژاد در مورد «راه تعامل» گفت: «من فکر می‌کنم طی دو سه جلسه مذاکرات حرف‌ها زده شده و بخش مهمی از حرف‌ها بيان شده است و طرفين به صورت دقيق با ديدگاه‌های هم آشنا شده‌اند. شرايط آماده شده است که اگر طرف مقابل به عدالت و احترام پايبند باشد، در جلسات آينده توافقات خوبی انجام شود.»

وی با بيان اين‌که «صهيونيست‌های بی‌فرهنگ و برخی از دولت‌های استعماری و قدرت‌طلبان در اروپا و آمريکا» علاقه‌ای به حل مسائل ندارند؛ افزود: «به مسئولان ۱+۵ اعلام می‌کنم اگر می‌خواهيد مذاکرات به نتيجه برسد، بايد خودتان را از زير فشار انسان‌های کوته‌بين و بی‌فرهنگ بيرون بکشيد تا شرايط برای تعامل هرچه بيشتر فراهم شود.»

سخنان احمدی‌نژاد در حالی بيان می‌شود که کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا و مذاکره کننده ارشد از سوی گروه ۱+۵ در پايان مذاکرات هسته‌ای دو روز پيش با جمهوری اسلامی ايران گفت ۱+۵ از موضع ايران در گفت‌و‌گوها «دل‌سرد‌» شده است.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ايران و گروه ۱+۵ از روز جمعه اول بهمن‌ماه به مدت دو روز در استانبول برگزار شد.

سعيد جليلی دبير شورای عالی امنيت ملی و مسئول هيأت نمايندگی ايران پس از مذاکرات استانبول گفت که اين هيأت در مذاکرات خود بر «خلع سلاح هسته‌ای، جلوگيری از اشاعه سلاح‌های هسته‌ای و ضرورت استفاده صلح‌آميز از انرژی هسته‌ای» تأکيد کرده است.
 

وی افزود: «غرب بايد به الزامات گفت‌وگو برای همکاری که از جمله آن احترام به حقوق ملت‌ها و اجتناب از مسير فشار است پايبند باشد.»

کشورهای غربی ايران را متهم می‌کنند که به مصوبات سازمان ملل متحد مبنی بر توقف غنی‌سازی اورانيوم و گشودن تأسيسات هسته‌ای خود به روی نمايندگان آژانس بين‌المللی انرژی اتمی، پايبند نبوده است.
 

آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه، چين و آلمان، اعضای گروه ۱+۵، در رابطه با برنامه هسته‌ای ايران که به گفته آن‌ها در جهت «مقاصد نظامی» است، فعاليت می‌کنند. اما ايران می‌گويد که برنامه هسته‌ای‌اش، صلح‌آميز است.