آتش‌سوزی گسترده در شهر حرار، در اتیوپی، یکی از کهن‌ترین آثار تمدن اسلامی را به مخاطره انداخت.

به گزاش خبرگزاری آلمان، آتش‌سوزی گسترده‌ در شهر حرار، مرکز این شهر را که توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگ جهانی اعلام شده و یکی از کهن‌ترین اثار تمدن اسلامی به شمار می‌آید، به خطر انداخت.

 
به گفته گردشگران و اهالی شهر حرار، این آتش‌سوزی در تاریخ دوازدهم ژانویه در گوشه‌ای از میدان شهر آغاز شد و سپس به‌سوی تپه‌ای که در شهر حرار قرار دارد گسترش یافت و از آنجا به طرف مرکز تاریخی شهر و به طرف بناهای تاریخی و مساجد متعدد در این شهر منحرف شد.

میزان بارش باران در حرار اندک است و این شهر جزو مناطق و شهرهای خشک جهان به‌شمار می‌آید. نیروهای آتش‌نشان به‌دشواری می‌توانستند حریق را مهار کنند. با این‌حال و به‌رغم همه دشواری‌ها در سحرگاه سیزدهم ژانویه حریق مهار شد.  عکاس خبرگزاری آلمان روایت می‌کند که امدادگران کلبه‌ای را ویران کردند و از مصالح آن برای خفه کردن شعله‌های آتش استفاده کردند.
 

علت این آتش‌سوزی گسترده ابتدا مشخص نبود. درباره قربانیان این حادثه نیز هنوز هیچ‌گونه اطلاعی در دست نیست.

در میدان شهر حرار کلبه‌ها و دکه‌های چوبی فراوانی قرار دارد که همگی طعمه آتش شدند و به دلیل همین دکه‌ها و کلبه‌ها بود که آتش به‌سرعت گسترش یافت و مرکز تاریخی و فرهنگی این شهر باستانی در حاشیه کویر را به مخاطره انداخت.

حرار در شرق اتیوپی و در حاشبه کویر قرار دارد. این شهر تا آن حد از کم‌آبی در مضیقه است که حتی هتل‌های چند ستاره نیز فقط چند ساعت از روز از آب برخوردارند.

یونسکو مرکز شهر حرار را در سال ۲۰۰۶به‌عنوان میراث فرهنگ جهانی اعلام کرد.

بر اساس گزارش یونسکو حصار حرار در قرن سیزدهم تا شانزدهم میلادی برای محافظت از مساجد و دیگر اماکن مذهبی و اسلامی بنا شد. در مرکز شهر حرار ۸۲ مسجد باستانی وجود دارد. از آن میان پیشینه سه مجسد به قرن دهم میلادی می‌رسد.