هشتمین شماره فصلنامه ادبی، فرهنگی و هنری «جنگ زمان» در نروژ منتشر شد.
به گزارش بخش ادبی رادیو زمانه هشتمین شماره فصلنامه ادبی، فرهنگی و هنری «جنگ زمان» در نروژ منتشر شد. سردبیر جنگ زمان، منصور کوشان، نویسنده، نمایشنامهنویس و از کوشندگان آزادی بیان است.
در سرمقاله هشتمین شماره جنگ زمان، عباس شکری در مقالهای با عنوان: «آزادی رایگان بهدست نمیآید» گزارشی به دست میدهد از جایزه اوسیتسکی و مینویسد: «جایزه اوسیتسکی و جایزههای مانند آن، تنها دفاع از آزادی بیان نیست، تلاش مهمی است برای حفظ و آبروی بشر. » در ادامه این سرمقاله عباس شکری با منصور کوشان مصاحبهای درباره آزادی و آزادی بیان و چالشهای فراروی برای به دست آوردن ازادی بیان انجام داده است.
نسیم خاکسار، نویسنده در تبعید و از کوشندگان آزادی بیان در جستاری با عنوان «حرمت و ناموس سلطنت» نقدی نوشته است بر روایت راوندی از تاریخ آل سلجوق. نسیم خاکسار که از نخستین شماره جنگ زمان از نویسندگان ثابت این فصلنامه فرهنگی است، در این مجموعه جستارها با تأمل در تاریخنویسی کهن ایران به بازخوانی و بازنگری در بنیانهای فرهنگی ایران میپردازد.
کوشیار پارسی، نویسنده و منتقد تبعیدی در جستاری با عنوان «ریشهها و نقش رنگها در فرهنگها» پژوهشی خواندنی از معنای رنگ در فرهنگهای گونانگون بهدست داده است.
در مقاله تاریخی مهمی که نویسندهای به نام س سیفی با عنوان «کار ناتمام مهدی» در این شماره جنگ زمان منتشر کرده، روایتی تاریخی از زندیقان به دست داده شده. در این جستار کوتاه نویسنده به رهبری زندیقان در طول تاریخ و همچنین به رفتارشناسی آنان پرداخته است.
دو شعر از شهاب مقربین و آزیتا قهرمان در هشتمین شماره جنگ زمان منتشر شده است. همانگونه که هنگام سردبیری منصور کوشان در نشریه تکاپو، حساسیت و دقت زیادی در گزینش اشعار به عمل میآمد، جنگ زمان هم در گزینش و انتشار شعر دقت و وسواس دارد.
«دختر و دریا» از ناصر زراعتی، «زوار» از حسین رحمت، «سکانسهای بیهدف» از فرهاد فتوحی، و همچنین «مادرم مرا لاله صدا میزد» از مهری کاشانی داستانهای کوتاهی هستند که در بخش داستان جنگ زمان منتشر شدهاند.
در بخش «نقد و بررسی» مقالاتی از باقر پرهام، سهراب رحیمی،و محبوبه موسوی در هشتمین شماره جنگ زمان انتشار یافته است.
در پایان هر شماره جنگ زمان برخی از مهمترین کتابهای منتشر شده در هر فصل نیز به اختصار معرفی و شناسانده میشوند.
منصور کوشان در گفت و گو با بخش ادبی رادیو زمانه اظهار امیدواری کرد که در آینده همچنان به انتشار «جنگ زمان» ادامه دهد. کوشان در این گفت و گو که بهزودی در رادیو زمانه، برنامه رادیویی خاک منتشر میشود هدف از انتشار جنگ زمان را برقرار کردن رابطه میان نسلها و به وجود اوردن فضایی برای طرح کردن مهمترین گفتمانهای فرهنگی در تبعید نامید.
مهمترین ویژگی جنگ زمان یکدست بودن رسمالخط این نشریه و دقت در ویرایش مقالات، داستانها و گفتوگوهاست.
نخستین شماره «جنگ زمان» در بهار ۱۳۸۸منتشر شد و تاکنون بهطور منظم و بدون تأخیر در هر فصل انتشار آن ادامه یافته است.