محسن کاکارشـ در پی توقف حکم اعدام حبیب الله لطیفی دانشجوی کرد، روز سهشنبه زانیار مرادی و لقمان مرادی، به اتهام «محاربه» و «افساد فیالارض» به اعدام در ملاء عام محکوم شدند.به گزارش روزنامه ی دولتی ایران، این حکم از سوی قاضی «ابوالقاسم صلواتی»، رئیس شعبهی ۱۵ دادگاه انقلاب صادر شده است.
بر اساس آنچه روزنامه ی «ایران» نوشته، این دو شهروند از اعضای حزب کومله بوده و در شامگاه ۱۴ تیر ۱۳۸۸ همراه دو پسر جوان دیگر به نام «هادی» و «عبداللـه» در کشتن پسر امام جمعهی مریوان دست داشتهاند.
اقبال مرادی پدر زانیار مرادی در رابطه با اتهامات پسرش به زمانه میگوید: «پسرم عضو هیچ حزب و سازمان سیاسی نبوده و اتهاماتی که به وی وارد شده بیاساس است.» وی همچنین میگوید: «زانیار حتی در اعترافات تلویزیونی- که هیچ اعتباری قانونی ندارد- هرگونه ارتباط با احزاب کرد را رد کرده است.»
پرستیوی، شبکهی برون مرزی جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۱۳ آبان، به نقل از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، از بازداشت «چهار تروريست» در شهر مریوان و در پیوند با دولت بریتانیا به نامهای مجيد بختياری، هژير ابراهيمی، لقمان مرادی و زنيار مرادی خبر داد.
براساس این گزارش، دستگیرشدگان طی دوسال گذشته، مرتکب پنج ترور شدهاند. اقبال مرادی که هم اکنون ساکن کردستان عراق است، در دادگاه روز سهشنبه بهعنوان یکی از متهمان این پرونده شناخته شده است.
روزنامهی ایران در این زمینه نوشت: «پرونده درباره اتهام اقبال مرادی- پدر متهم ردیف دوم – و یكی از سركردگان حزب كومله كه در ترور سه جوان مریوانی نقش مؤثری داشته و نیز افسر اطلاعاتی انگلیس كه به لندن پناهنده شده همچنان مفتوح میباشد.»
همچنین یکی از اتهامات زانیار مرادی ارتباط با پدرش در کردستان عراق عنوان شده است.
پدر این زندانی سیاسی میگوید: «پسرم هیچ ارتباطی با من نداشته و حتی یک بار هم وارد خاک کردستان عراق نشده است. تاکید می کنم فعالیتهای سیاسی من هیچ ارتباطی با پسرم ندارد. پسرم را قربانی من نکنید.»
وی میافزاید: «نیروهای امنیتی میخواهند با آنها همکاری کنم و میگویند اگر زانیار را آزاد کنیم حاضری چه کاری را انجام بدهید؟»آقای مرادی در پاسخ به اینکه برای نجات جان فرزندش تا به امروز چه مراحل قانونیای را در پیش گرفته است، توضیح میدهد: «در ایران هیچکسی را نداریم که به ما کمک کند و پیگیر مراحل قانونی باشد. تنها پدر و مادر سالخوردهای داریم که در این زمینه کاری از دستشان برنمیآید.»
وی که به شدت نگران وضعیت پسرش است، در ادامه میافزاید: «بعد از ششماه بیخبری عکس پسرم را که در سایتهای جمهوری اسلامی منتشر شده بود، دیدم. این اولین خبری بود که طی این مدت از وی داشتیم.»
طبق آخرین گزارشها، زانیار و لقمان مرادی به زندان رجایی شهر کرج منتقل شدهاند. طبق گفتهی پدر این زندانی سیاسی، وی طی تماسی تلفنی موضوع انتقال خود را به پدر و مادر بزرگش در مریوان اطلاع داده است.
نقض سه حکم اعدام
همزمان با صدور حکم اعدام برای دو زندانی سیاسی در روزهای گذشته، حکم محمدامین آگوشی، ایرج محمدی و احمد پولادخانی را که به اعدام محکوم شده بودند، برای بررسی مجدد به شعبهی یک دادسرای ارومیه ارجاع داده است.
سلیمان آگوشی برادر محمدامین آگوشی در گفتوگویی کوتاه به زمانه گفت: «از طریق وکیل مدافع برادرم آقای غفارزاده مطلع شدیم که حکم وی همراه با دو تن از زندانیان سیاسی نقض شده است.»
آگوشی در رابطه با اتهامات برادرش میگوید: «اتهام برادرم جاسوسی عنوان شده و از نظر من این اتهام بیاساسی است و امیدواریم در مراحل بعدی حکم عادلانهای برای وی صادر شود.»
محمدامین آگوشی (معلم بازنشسته) به همراه ایرج محمدی و احمد پولادخانی به اتهام مشارکت در جاسوسی سال ۱۳۸۶ بازداشت و از سوی شعبهی دوم دادگاه نظامی آذربایجان غربی به اعدام (تیرباران) محکوم شدند که رای صادره پس از اعتراض توسط متهمین از سوی شعبهی ۳۱ دیوان عالی کشور تایید شده بود.
خطر اجرای حکم حبیبالله لطیفی
با اینکه حکم اعدام حبیبالله لطیفی در روز یکشنبه پنجم دیماه اجرا نشد، نگرانیها نسبت به اجرای این حکم همچنان وجود دارد.در پی توقف حکم اعدام حبیبالله لطیفی تمامی اعضای خانوادهی لطیفی و دست کم ۱۲ فعال سیاسی و مدنی در شهر سنندج دستگیر شدند.
کمپین سراسری برای نجات حبیبالله لطیفی در هشتمین اطلاعیهی خود در این زمینه نوشت:
«کمپین آزادی تعدادی از افراد خانواده را گامی مثبت تلقی میکند، اما همچنان خواهان آزادی دیگر فعالان مدنی است که به خاطر حمایت از نجات حبیب بازداشت شدهاند و تداوم بازداشت آنها و عدم امکان تماس با اعضای خانواده را نشانههایی برای نگرانی در مورد وضعیت آنها و خود آقای لطیفی قلمداد میکند. باوجود عدم اجرای حکم در زمان مقرر، کماکان خطر اجرای حکم اعدام وجود دارد.»
به گزارش هرانا، رحیم لقمانی، شاعر و ناصح نقشبندی فعال سیاسی از سوی نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شدند.
هنوز علت بازداشت این فعالان مدنی معلوم نیست و هیچ توضیحی از سوی مسئولان امنیتی به خانوادههایشان داده نشده است.طبق این اطلاعیه، شماری از فعالان دستگیر شده به قرنطینه منتقل شدهاند و از تعدادی از آنان هیچ اطلاعی در دست نیست.
۱۷ زندانی سیاسی کرد در آستانهی اعدام
با وجود اینکه طی روزهای گذشته حکم اعدام سه تن از زندانیان سیاسی کرد نقض شده است، هنوز هفده زندانی سیاسی دیگر در انتظار اعدام به سر میبرند.در تماسی تلفنی با بستگان عبدالله سروریان یکی از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام وضعیت وی را جویا شدهام.
جعفر محمدی در این زمینه به زمانه گفت: «هماکنون پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع داده شده و خانوادهی وی به شدت نگران وضعیت او هستند.»عبدالله سروریان هماکنون در زندان سنندج و دارای سابقهی بیست و پنج سال خدمت در ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
اسامی این ۱۷ فعال سیاسی عبارتند از: مصطفی سلیمی، حبیبالها لطیفی، زینب جلالیان، شیرکوه معارفی، رشید آخکندی، حسین خضری، انور رستمی، رستم ارکیا، سید جمال محمدی، سید سامی حسینی، حسن طالعی، عزیز محمد زاده، حبیبالله گلپریپور، عزیز محمدزاده، عبدالله سروریان، زانیار مرادی و لقمان مرادی.
كاري كه بايد كرد چيه؟وقتي كه مردم كتك ميخورند و ديگران يا از ترس يا از سر بي تفاوتي مي ايستند و نگاه ميكنند چه بايد كرد فقط حرف ميزنيم وقتي رهبري براي قيام وجود نداره و وقتي كه متحد نيستيم رژيم از تمام ابزارش استفاده ميكنه وقتي دين بازيچه اي شده براي فريب مردمي كه هر حرفي و هر فتوايي را ميپذيرند حركتي اتفاق نمي افته تا دروازه كلام همه مخالف رژيم هستند اما پاي عمل كه ميرسه ميگن ما كاري نمي تونيم انجام بديم چون ميبرنمون كهريزك بنا براين ما فقط داريم خودمونو از درون ميخوريم هر هدفي يك رهبر و جانفشاني و خون لازم داره نه شعارهاي تو خالي مثل راي من كو الان ديگه بحث انتخابات نيست بحث پايان رژيم اما در حد حرف مردم نشستن به اميد موعودي كه بيايد و اينهارو نابود كنه دريغ كه دستها و قلبها يكي نيست هر كس كلاه خودشو گرفته كه باد نبردش من به عنوان يك ايراني از خودم و فرهنگم و تاريخم شرمنده ام اما تا حركت مردم عمومي نشود اميدي براي ازادي نيست در ضمن اينجا عراق يا افغانستان نيست كه بتوان انرا اشغال كرد ما نياز به يك انقلاب دوباره داريم كه انهم در جامعه خوابزده ما فعلا”منتفي است
کاربر مهمان / 07 January 2011