يک روزنامه پاکستانی به نقل از مقامات محلی اين کشور اعلام کرد که عبدالرئوف ريگی طی يک عمليات «کماندويی» از سوی نيروهای امنيتی پاکستانی در مرز مشترک با ايران دستگير شده است اما روزنامه الشرق الوسط بازداشت وی را تکذيب کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، به نوشته روزنامه «پاک تريبيون»، عبدالرئوف ريگی در تاريخ ۲۱ دسامبر (سه‌شنبه ۳۰ آذر ۸۹) در حال تماس با الشرق الاوسط چاپ لندن بر روی رادار ظاهر شده است و پس از ۲۴ ساعت بازداشت شده است.

به نوشته پاک تريبيون «عبدالرئوف ريگی در حالی که با بی‌سيم خود از منطقه پناهگاهش در مرز پاکستان و ايران در بلوچستان با روزنامه‌ای مستقر در لندن تماس گرفت، به وسيله‌ نيروهای امنيتی پاکستان ردگيری و دستگير شد.»

اين روزنامه افزوده است: «عبدالرئوف ريگی احتمالاً به‌زودی و پس از بازجويی توسط آژانس‌های امنيتی پاکستان به مقامات ايران تحويل داده خواهد شد.»

همچنين تارنمای رسمی گروه جندالله، خبر بازداشت عبدالرئوف ريگی را تکذيب کرده و خبرگزاری‌های ايران را به «دروغ‌پردازی» متهم کرده است.

رسانه‌های ايران در حالی از عبدالرئوف ريگی به عنوان جانشين عبدالمالک ريگی نام برده‌اند که گروه جندالله پس از اعدام عبدالمالک ريگی، «محمدظاهر بلوچ» را به‌عنوان رهبر جديد خود معرفی کرد. عبدالمالک ريگی، رهبر پیشین گروه جندالله، خرداد ١٣٨٩ به اتهام «محاربه و فساد فی‌الارض» در زندان اوين اعدام شد.

گروه جندالله که يک گروه پيکارجو و ناراضی اهل سنت در شرق ايران است، می‌گويد که برای دفاع از حقوق اقليت بلوچ مبارزه می‌کند.

وزارت خارجه آمريکا آبان ٨٩ با انتشار بيانيه‌ای، جندالله را در فهرست گروه‌های تروريستی قرار داد و اعلام کرد که «جندالله از روش‌های مختلفی مانند حمله انتخاری، کمين، آدم‌ربايی و ترور» در ايران استفاده کرده است.

جندالله در تازه‌ترين اقدام خود، روز ۲۴ آذرماه ۱۳۸۹ يک عمليات انتحاری در ميدان فرمانداری چابهار را عملی کرد که در نتیجه آن ۳۹ نفر کشته‌ و ۸۶ نفر زخمی شدند. گروه جندالله طی اطلاعيه‌ای مسئوليت اين عمليات تروريستی را به عهده گرفت.

دادگستری استان سيستان و بلوچستان چند روز پس از این عملیات انتحاری، اعلام کرد ۱۱ نفر از «وابستگان» و «هواداران» گروه جندالله به اتهام «افساد فی‌الارض و محاربه با خدا و رسول و مقابله با نظام» در محوطه زندان زاهدان اعدام شده‌اند.