در خراسان رضوی برگزاری کنسرتهای موسیقی ممنوع اعلام شده. وزیر کشور با قوه قضائیه در حال رایزنی است، در همان حال مجتهد شبستری، یکی از اعضای مجلس خبرگان رهبری اعلام کرده که در شهرهای مذهبی برگزاری کنسرت موسیقی جایز نیست.
محسن مجتهد شبستری، یکی از اعضای مجلس خبرگان رهبری در گفتوگویی که خبرگزاری میزان با او انجام داده، گفته است که به نظر او، با توجه به شرایطی که شهرهای مذهبی دارند جایز نیست که برخی از کنسرتها در این مراکز مذهبی برگزار شود. «زیرا بافت مردمی و شرایطی که در این شهرها حاکم است با دیگر شهرهای ایران تفاوت دارد.»
پس از آنکه در اردیبهشت سال جاری کنسرت کیهان کلهر و شهرام ناظری در استان خراسان به دستور دادستان لغو شد، این بحث پیش آمد که اختیارات قوه قضائیه در چه حد است؟ آیا قوه قضائیه میتواند کنسرتهای مجوزدار را به بهانه پیشگیری از کارهای غیر شرعی لغو کند؟
محسن مجتهد شبستری به خبرگزاری میزان میگوید: «متأسفانه شاهد هستیم در برخی از کنسرتهایی که امروز در کشور برگزار میشود مسائلی همچون اختلاط زن و مرد و کارهای غیر شرعی صورت میگیرد که غیر قابل تحمل است. از این رو دستگاههای ذیربط همچون شورای فرهنگ عمومی، نیروی انتظامی و قوه قضاییه میتوانند این کنسرتها را لغو و از برگزاری آنها ممانعت کنند.»
ضرورت نهادهای موازی
جمعه ۱۵ مرداد غلامعلی صادقی، دادستان عمومی و انقلاب استان خراسان رضوی کنسرت سالار عقیلی در سبزوار را به دلیل «محتوا»، «نحوه اجرا» و «نحوه حضور شرکتکنندگان» و برای پیشگیری از «اتفاقات ناگوار اخلاقی» لغو کرد.
دادستان خراسان ادعا کرده بود که منع برگزاری کنسرتهای موسیقی را به اداره کل ارشاد و ادارات ارشاد شهرستانها ابلاغ کرده و با اینحال وزارت ارشاد به هنرمندان مجوز برگزاری کنسرتهای موسیقی را داده است.
مجتهد شبستری اما در گفتوگو با خبرگزاری میزان تلویحاً میگوید مجوز ارشاد اسلامی برای برگزاری کنسرتهای موسیقی در شهرهای مذهبی ایران کافی نیست: «در شهرهای مذهبی بدون شک برگزاری کنسرتها باید با نظر مسئولان صورت گیرد زیرا فضایی که بر این شهرها حاکم است جنبه مذهبی داشته، از این رو برگزاری کنسرتهایی که بدون شک جنبه لهو و لعب داشته باشد در این شهرها جایز نبوده و مسئولان نباید اجازه دهند که این موضوع در این شهرها صورت گیرد.»
به گفته عضو خبرگان رهبری، شورای فرهنگ عمومی، نیروی انتظامی و قوه قضاییه میبایست درباره برگزاری کنسرتهای موسیقی در شهرهای مذهبی ایران تصمیم بگیرند.
لغو پی در پی کنسرتهای موسیقی
سابقه لغو پی در پی کنسرتها در ایران به سه سال میرسد. در سال ۹۳ در اعتراض به سخنان آیتالله احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد که برگزاری کنسرتها را «مطرببازی» خوانده بود، کمپین حمایت از صنف موسیقی و هماندیشی مقابله با لغو کنسرتها و محدودیتهای اهالی موسیقی با حضور چهرههای سرشناس موسیقی ایران از جمله شهرام ناظری، هوشنگ کامکار، داریوش پیرنیاکان، فردین خلعتبری، علیرضا قربانی، سالار عقیلی، حریر شریعتزاده، محمدرضا نوربخش و محمد سریر تشکیل شد. اما به جایی نرسید.
یکشنبه ۱۷ مرداد سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور گفته بود که وزیر کشور درباره لغو کنسرتها در استان خراسان رضوی با رئیس قوه قضائیه ایران مکاتبه کرده است.
در همین زمینه
وزیر کشور درباره لغو کنسرتهای خراسان به رئیس قوه قضائیه نامه نوشت
به دار کشیدن افراد زنده به بهانه های واهی
و غیر منطقی درشهرهای مذهبی که نه پایه ای دراخلاق انسانی داردونه جایگاهی درمسائل شرع مق هیچگونه حرمت ندارد ولی اجراء موسیقی که آنهم حرمتش ابهام شرعی دارد اشکال دارد آدم یارایانه این مثال عامیانه میاندازد که( قسم تورا باور کنم یا دم خروسِ را!! )
اسماعیل / 08 August 2016
داعش شیعه خراسان ایران با حمایت خلیفه اش را فتح کرده و در پی فتح سایر استانهای ایران است. ایرانیان در سکوت خاک و فرهنگ خود را به داعش شیعه واگذار می کنند.
دوربین / 08 August 2016