نرگس محمدی، زندانی سیاسی و فعال حقوق بشر در ادامه اعتصاب غذای خود نامه دیگری از زندان اوین نوشته که در آن آمده است به‌رغم درخواست مسئولان برای عقب‌نشینی از خواسته‌اش او همچنان خواهان تماس با فرزندان خود می‌ماند.

Narges-Mohammadi

کمپین حمایت از مادران زندانی نامه نرگس محمدی از زندان اوین را در هجدهمین روز اعتصاب غذای او منتشر کرده است.

این فعال حقوق بشر و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر از هفتم تیرماه جاری در اعتراض به جلوگیری از تماس تلفنی او با فرزندانش که در فرانسه به‌سر می‌برند اعتصاب غذا کرده است.

او در نامه خود نوشته است وقتی اعتصاب غذایش را آغاز کرده تصورش این بوده است که تا چند روز بعد با خواسته‌اش موافقت خواهد شد. او گفته است اگر خواسته‌اش یک مطالبه سیاسی یا امنیتی بود چنین فکری نمی‌کرده اما درخواست‌اش یک «درخواست انسانی» است و به همین دلیل به پاسخ زودهنگام مسئولان امیدوار بود.

نرگس محمدی در ادامه افزوده است که یکی از مسئولان در پیوند با اعتصاب غذایش با او گفت‌وگو کرده و به او گفته است از طرح خواسته‌اش برای اعتصاب غذا عقب بنشیند. او در این‌باره نوشته است: «درخواست کنونی مسئولان برای عقب‌نشینی از “موضع” در مورد اعتصاب غذایم، برای شنیدن صدای فرزندانم را درک نمی‌کنم. آیا باید از مادر بودن خودم یا دلتنگ بودنم یا داشتن احساس و عاطفه‌ام عقب‌نشینی کنم؟ آیا باید انسان بودن خود را انکار نمایم؟ وای بر انسان صاحب فهم و اختیار که با گرفتار شدن در دام کسب قدرت و سلطه از درک ساده‌ترین مفاهیم عاطفی و غریزی نیز عاجز مانده است.»

او با بیان این‌که «من یک مادرم و انکار مادرانگی و زنانگی‌ام، انکار انسان بودنم است» در پایان نامه خود نوشته است: «در این میان نه دل من و دل‌های کوچک فرزندانم میدان جنگ و عرصه سیاست و قدرت است و نه من و فرزندانم سربازان این میدان هستیم که از مواضع خود عقب‌نشینی نماییم. خواست من حق است و درخواستی انسانی‌ست، با آن موافقت نمایید.»

پیش از این در روز ۲۲ تیرماه نامه‌ای نیز از عذرا بازرگان، مادر نرگس محمدی خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، منتشر شده بود که در آن از او خواسته بود تا به درخواست دخترش مبنی بر امکان تماس تلفنی با فرزندانش رسیدگی شود.

دادگاه انقلاب اسلامی تهران نرگس محمدی را به ۱۶ سال حبس تعریزی محکوم کرده است. بر اساس رأی دادگاه او در مورد اتهام «تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام» (لغو گام به گام حکم اعدام) به تحمل ۱۰ سال حبس، در مورد اتهام «اجتماع و تبانی به‌ قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به تحمل پنج سال حبس و در مورد اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل یک سال حبس محکوم شده است.

اما بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی احکام صادر شده علیه نرگس محمدی، یک‌جا گرد آمد و او به ۱۰ سال حبس محکوم شد. ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی می‌گوید هرگاه عناوین ارتکابی بیش‌تر از سه جرم نباشد، حداکثر مجازات تعیین شده برای یک جرم اعمال می‌شود.

فرزندان خردسال نرگس محمدی پس از بازداشت او از یک سال پیش به نزد پدرشان، تقی رحمانی، که به اجبار و بر اثر فشارهای مقام‌های امنیتی و قضایی به فرانسه مهاجرت کرده است، رفته‌اند.

نرگس محمدی در طول یک سال گذشته، فقط یک‌بار توانسته است از طریق تلفن با فرزندان خردسالش صحبت کند. این تماس تلفنی در اواسط فروردین ماه ۱۳۹۵ برقرار شد.

بیشتر بخوانید: