نرگس محمدی، فعال حقوق بشر که در زندان اوین زندانی است با انتشار نامهای اعلام کرد که برای دستیابی به امکان تماس تلفنی با دو فرزند خارج از کشورش دست به اعتصاب غذا زده است.
به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، اعتصاب غذای نرگس محمدی از امروز دوشنبه ۷ تیرماه آغاز شده است.
نرگس محمدی در این نامه از مهر مادری خود به فرزندانش نوشته و از حق خود بهعنوان یک مادر برای تماس با فرزندانش دفاع کرده است.
او نوشته است: «در سرزمینی که زن بودن، مادر بودن و فعال حقوق بشر هر یک بهتنهایی سخت است، بودن و داشتن هر سه با هم جرمی نابخشودنی و قامتشکن است. و اکنون “من” در سرزمین و وطنم، چنانچه در کیفرنامهام آمده به جرم فعال حقوق بشر، فمینیست و مخالف اعدام بودن محکوم و در حبس هستم، و از نیک حادثه و دست پرمهر تقدیر هم “زن” و هم “مادرم”.»
نرگس محمدی گفته است بودن در زندان و حتی حکم ۱۶ سال حبس در پرونده اخیرش، نهتنها پشیمانش نکرده بلکه اراده و باورش را برای دفاع از حقوق بشر بیش از پیش تقویت کرده، اما چیزی از رنج و درد حاصل از دوری از عزیزان و فرزندانش نکاسته است.
دادگاه انقلاب اسلامی تهران نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر را به ۱۶ سال حبس تعریزی محکوم کرده است. بر اساس رأی دادگاه او در مورد اتهام «تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام» (لغو گام به گام حکم اعدام) به تحمل ۱۰ سال حبس، در مورد اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به تحمل پنج سال حبس و در مورد اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل یک سال حبس محکوم شده است.
اما بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی احکام صادر شده علیه نرگس محمدی، یکجا گرد آمد و او به ۱۰ سال حبس محکوم شد. ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی میگوید هرگاه عناوین ارتکابی بیشتر از سه جرم نباشد، حداکثر مجازات تعیین شده برای یک جرم اعمال میشود.
فرزندان خردسال نرگس محمدی پس از بازداشت او از یک سال پیش به نزد پدرشان، تقی رحمانی، که به اجبار و بر اثر فشارهای مقامهای امنیتی و قضایی به فرانسه مهاجرت کرده است، رفتهاند.
نرگس محمدی در طول یک سال گذشته، فقط یکبار توانسته است از طریق تلفن با فرزندان خردسالش صحبت کند. این تماس تلفنی در اواسط فروردین ماه ۱۳۹۵ برقرار شد.
او با بیان اینکه «خواستهای جز امکان تماس تلفنی با فرزندانش ندارد»، گفته است که بهرغم میل و توان جسمیاش، راهی برایش نمانده است جز اینکه فریاد «مادر بودن» و دلتنگ بودنش را با اعتصاب غذا اعلام کند.
نزدیک به یک هفته پیش سازمان عفو بینالملل با انتشار فراخوانی، خواستار امضای جمعی نامهای سرگشاده خطاب به مقامات عالی جمهوری اسلامی شد تا زمینه آزادی نرگس محمدیرا از زندان اوین فراهم آورند.
بیشتر بخوانید:
جواد ظریف گفت که در ایران کسی برای عقاید سیاسی زندانی نمیشود. نرگس محمدی جُرمش اختلاس میلیاردی، حقوق نجومی یا یه چیزی تو این مایه هم اگر بود که در ایران زندانی ندارد، پس چکار کرده؟
زمانی / 27 June 2016