وزیر امور خارجه ایران در سمیناری به میزبانی انستیتوی مطالعات صلح نروژ در اسلو، در پاسخ به سوالی درباره وضعیت حقوق بشر ایران گفته است که اگر مردم ایران آنطور که شما میگویید از شرایط ناراضی بودند، با آن تعداد بالا پای صندوقهای رأی نمیرفتند.
محمدجواد ظریف در سخنرانی خود در این سمینار درباره مذاکرات هستهای، بحران سوریه و رأی بالای مردم در انتخابات گفته و دلیل موفقیت مذاکرات هستهای را پشتوانه مردمی {نظام} و مشروعیت آن عنوان کرده است.
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، ظریف همچنین ایران را کشوری باثبات و امن خوانده که برای سرمایهگذاریهای خارجی مناسب است.
پیش از سخنرانی ظریف در این سمینار که روز دوشنبه سیزدهم ژوئن/ ۲۴ خرداد ماه برگزار شده است، بورگه برنده، وزیر امور خارجه نروژ در سخنانی به روابط دوجانبه کشورش با ایران اشاره کرده و اهمیت آزادی مطبوعات را برای توسعه گوشزد کرده است.
پس از صحبتهای وزیر امور خارجه ایران اما محمود امیری مقدم، سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران، از او درباره وضعیت حقوق بشر در ایران سوال کرده است.
امیریمقدم خطاب به محمدجواد ظریف گفته است: «شما اشاره کردید مردم آمدهاند رأی دادهاند برای اینکه خواستار مذاکرات و رفع تحریمها بودهاند. ولی یکی از دلایلی که جوانان رأی دادند وعدههای آقای روحانی برای بهبود وضعیت حقوق بشر و آزادی زندانیان سیاسی بوده است. اما اکنون بعد از گذشت سه سال مساله حقوق بشر نه تنها بهتر نشده، بلکه بدتر هم شده است»
سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران با اشاره به آمار اعدامهای سال گذشته که بالاترین آمار اعدام در ۲۰ سال اخیر کشور بوده، سرکوب جامعه مدنی را مورد توجه قرار داده و به حکم صادر شده برای نرگس محمدی پرداخته است: «نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، به ۱۶ سال زندان محکوم شده که ۱۰ سال آن به اتهام تشکیل گروهی علیه اعدام است، درحالی که فعالیت آنها کاملا مسالمت آمیز بوده است.»
او به حکم ۱۹ سال زندان آرش صادقی به خاطر فعالیتهای مسالمتآمیز هم اشاره کرده و گفته است که سرکوبهای اجتماعی هم به همین ترتیب در جریان است: «در هفتههای اخیر پلیس به مهمانی جوانانی که فارغالتحصیلیشان را جشن گرفته بودند حمله کرده و دختران و پسران را به خاطر اینکه در یک جشن مختلط شرکت کرده بودند، ۹۹ ضربه شلاق زده است. سوال من از شما این است: اول، وضعیت حقوق بشر چه زمانی قرار است بهبود پیدا کند و دوم، نظامی که تحمل فعالیتهای مسالمت آمیز را ندارد و حتی مهمانی چند دختر و پسر جوان را نمیتواند تحمل کند، چطور میتواند خودش را باثبات و امن معرفی کند؟»
وزیر امور خارجه ایران اما بدون آنکه اشاره مشخصی به محکومیتهای سنگین نرگس محمدی و آرش صادقی بکند یا پاسخی برای سرکوب جامعه مدنی داشته باشد، به حضور پررنگ مردم در پای صندوقهای رأی در انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات مجلس پرداخته و گفته است که اگر مردم آن طور که شما میگویید از شرایط در ایران ناراضی بودند، با آن تعداد بالا پای صندوقهای رأی نمیرفتند.
او آمار بالای اعدام را هم به دلیل بالا بودن میزان قاچاق مواد مخدر در ایران دانسته و گفته است که کشورش بالاترین میزان ضبط مواد مخدرافیونی در جهان را دارد.
وزیر امور خارجه ایران همچنین تعمیم دادن مشکل یکی دو مهمانی را به کل کشور نادرست خوانده و نظرات سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران را مغایر نظر جوانان ایران دانسته است: «شما از فاصله دور با عینکهای خاصی به وضعیت ایران نگاه میکنید و امیدواریم عینکهایتان را عوض کنید.»
سازمان حقوق بشر ایران اما معتقد است که محمدجواد ظریف توضیح همیشگی خودش را درباره اعدامها داده و شمار بالای دار زدنها را با میزان بالای جرایم مواد مخدر توجیه کرده است، درباره سرکوب جامعه مدنی و احکام صادر شده برای نرگس محمدی و آرش صادقی پاسخی نداده است و حمله پلیس به مهمانیهای خصوصی و شلاق خوردن بازداشتشدگان را کم اهمیت تلقی کرده است.
مغاطلات عوامل نظام، در لاپوشانی و توجیه وجود مشکلات، دیگر نخ نما شده است.
این حرف خیلی زشت وبچگانه ظریف، نشان ماهیت به شدت سپردگی اش دارد. او ماهیت رای اعتارضی مردم، تعبیر به رضایت مردم از نظام اعلام میکند! ادعایی که مرغ پخته را به خنده وادارد تعجب برانگیز نیست!
اگر اکثریت مردم از نظام راضی بوده اند، نمی امدند در فضای دو قطبی انتخاب گزینه بد و بدتر، حسن روحانی انتخاب کنند و بلکه نور چشمی ها و سرسپرده ترین ها انتخاب میکردند، کسانی که چاپلوسانه برای اغراض ضد ملی و منفعت طلبانه خود، در مسابقه سرسپرگی و مجیزه گویی گوی رقابت ربوده اند.
علی رغم استبداد وقیح، گویا هنوز دلایلی میبیند که عوما نظام، نیرنگ و دروغ را ادامه دهند. فقط معلوم نیست این سخنان را برای که میگویند؟ در دنیای آزاد اطلاعات این سخنان یاوه برای کیست؟
خوش کردار / 17 June 2016
اگر شما واقعا به این مسئله اعتقاد دارید یک رفرندام تحت نظارت بین المللی بیطرف با همان سئوال جمهوری اسلامی آری یا نه ترتیب بدید تا ببینیم چقدر حرف شما صحت داره. اگر ۵% رای آری داشته باشید باید کلاه تان را از خوشحالی یک متر به. هوا بیندازید.
roozbeh / 17 June 2016
لطفن وقتی خبری رو مثلن در مورد سخنرانی شخصی در یک کنفرانس مشخص نقل میکنین لینک مرجع بدین. ممنون
علی / 17 June 2016
جواذ ظریف معروف به ( جواد چاخان ) اولین بار نیست که به هذیان گوئی پرداخته و سعی نموده جنایات و رفتار ضد بشری حکومت اسلامیک را تطهیر نماید .
اینها همه مزدور و سرسپرده نظام پست ولایی هستند و سر در آخور بیت رهبری دارند و حاضرند برای مقامی پرطمطراق و چند روزه ، دست به هر جنایتی بزنند .
بهنام / 17 June 2016
واقعاً حيـف اون پولـى كه خرج تو مثلاً وزى ى ى ر امور
خارجه شده هر چند از آمريكا دل همه آنها كه تو باغ
هستند خونه … اما حيف همون آمريكا كه تو از دانشگاه
آن مدرك گرفتى!! نان در چه ميزنـى و ميخورى ؟ خجالت
بكش و از جهل بسيارى سواستفاده نكن.
روزى نوبت تو هم خواهد رسيد شب دراز است.
آدم / 17 June 2016
در اسلام تقیه ـــ دروغ و فریب ــــ مجاز است . انتظار دیگری داشتید؟
Behrouz / 18 June 2016
درست میگه…
اکثریت مردم به اصلاحات درون نظام معتقدن و دولت روحانی رو دوست دارن.
مطمئن باشید اگه رفراندوم هم برگزار بشه مردم خواهان رژیم و دولت و تدبیر و امید خواهند بود.
.......... / 04 July 2016