– عکس یادگاری گرفتن با ضد انقلابیون زندانی، دهن‌کجی به حاکمیت است.

حسین فریدون، برادر رییس‌جمهوری و مصطفی معین، وزیر علوم دولت محمد خاتمی، به دیدار مصطفی تاج‌زاده رفته‌اند
حسین فریدون، برادر رییس‌جمهوری و مصطفی معین، وزیر علوم دولت محمد خاتمی، به دیدار مصطفی تاج‌زاده رفته‌اند و عکس یادگاری گرفته‌اند

این جمله را غلامحسین اسماعیلی، رییس کل دادگستری استان تهران، روز چهارشنبه نوزدهم خرداد ماه در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل پیشین و جدید سازمان زندان‌های استان تهران گفته است.

اسماعیلی رفتار برخی سیاسیون را بد دانسته و گفته است: «کسی که ضد‌ انقلابی رفتار کرده و به نظام اسلامی توهین کرده و همه دستاوردهای نظام را زیر سوال برده، نباید رفت با او عکس یادگاری گرفت. این یعنی دهن‌کجی به حاکمیت.»

به نظر می‌رسد اشاره او به انتشار عکس‌هایی از شخصیت‌های سیاسی و شهروندانی است که در روزهای اخیر به دیدار مصطفی تاج‌زاده رفته‌اند و با او عکس یادگاری گرفته‌اند.

مصطفی تاج‌زاده، از چهره‌های سیاسی دولت محمد خاتمی و معاون سیاسی وزارت کشور در دوران اصلاحات، منتقد سرسخت علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی است که بامداد روز شنبه ۱۵ خرداد، پس از هفت سال از زندان آزاد شد.

پس از آزادی تاج‌زاده، شماری از زندانیان سیاسی سابق و برخی چهره‌های سیاسی شناخته شده به دیدار او رفتند.

با آزاد شدن بهاره هدایت، فعال مدنی‌ زندانی که با قرار وثیقه به مرخصی آمده هم تاج‌زاده و همسرش، فخر‌السادات محتشمی‌پور به دیدن خانم هدایت رفتند و با او عکس یادگاری گرفتند.

اما از جمله کسانی که به دیدار تاج‌زاده رفتند می‌توان به حسین فریدون، برادر حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران اشاره کرد که عکس دیدارش با تاج‌زاده منتشر شده است.

اشخاص و رسانه‌های منتقد و مخالف دولت، به این دیدار معترض شده‌اند.

رییس کل دادگستری استان تهران هم گفته است که «در تمام دنیا، زندانیان امنیتی یعنی مخالفان حکومت و خیلی بد است که وقتی زندانی آزاد شده، با او عکس یادگاری گرفته شود.»

اسماعیلی ا در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره زندان و شرایط زندانیان هم گفته است: «در ارتباط با زندان از قدیم بر این باور بودم که به لحاظ وجود مشکلات و آسیب‌های اجتماعی و به لحاظ وجود افراد سود‌جو و فرصت‌طلب، وجود زندان در همه حکومت ها امری ضروری است، اما عموم مجازات‌ها به‌خصوص زندان، هدف نیست بلکه وسیله‌ای است برای اصلاح رفتار فرد مجرم در ایام آزادی.»

او اولویت دستگاه قضایی را رسیدگی پیوسته به وضعیت زندانیان دانسته و تاکید کرده است که هیچ رندانی‌ای نباید بیش از مدت مجازات قانونی خود در زندان بماند: «کسی که اصلاح شده و شرایط استفاده از تسهیلات قانونی را دارد، باید به او اعطا شود.»

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که امکان بهره‌مند شدن از حق قانونی تجمیع جرائم و محکوم شدن فرد به بیش‌ترین میزان مجازاتش (و نه جمع مجازات‌ها) در مورد برخی زندانیان همچنان اجرا نشده باقی مانده است که از میان آن‌ها می‌توان به محمد‌صدیق کبودوند اشاره کرد.

این زندانی سیاسی در اعتراض به این موضوع و پرونده‌های جدیدی که در دوران زندان برایش ساخته شده است، در اعتصاب غذاست و در روزهای گذشته، افراد، نهاد‌ها و سازمان‌های مختلفی در مورد وخامت خالش هشدار داده‌اند.